There are no ads, please add some


Ajax verliest oefenduel van Excelsior: 1-3

Ajax heeft het eerste oefenduel in Portugal met 1-3 verloren van Excelsior. In het stadion van FC Ferreiras kwam Ajax al vroeg op achterstand en het duurde tot de zeventigste minuut voordat de 1-1 op het scorebord kwam. Mitchell Dijks kopte een vrije trap van Nouri binnen: 1-1. Drie minuten later was Nouri bijna opnieuw de aangever bij een doelpunt. De middenvelder zette de bal voor, maar Cassierra mikte de bal vervolgens op de paal. Ajax leek op weg naar een overwinning maar het was Excelsior dat in de slotfase nog twee keer wist te scoren. Het beoogde basiselftal van Ajax oefent om 16:30 uur Nederlandse tijd tegen RB Leipzig.

Opstelling Ajax: Boer (46. Krul), Tete, De Ligt (46. Westermann), Riedewald (63. De Jong), Dijks, De Jong (46. Eiting), Van de Beek, Nouri, Kluivert, Cassierra, Clement.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

34 reacties

 1. De seijs

  Dus niet goed genoeg om Excelsior te verslaan. Maar zoals altijd oefenwedstrijden van ajax zijn nooit best.

   1. De seijs

    Hee widi, 2e keus speelt ook Europees. Dus wel effe opletten widi!!!! Je bent niet meer zo scherp widi!!!

  1. De seijs

   Alhoewel na een uur spelen staat ajax met 4 -0 voor tegen Leipzig. Niet te geloven. Met een hattrick van Younes. Kijk mijn ogen uit.

 2. EugAjax

  Vier verliespartijen in zeven oefenwedstrijden en 4 nederlagen in 30 officiele wedstrijden. Je kan dat zus zeker concluderen, plus tweede blijkbaar niet goed genoeg in algemeen gesproken..zo krijgt Bosz het niet moeilijk met beslsissingen

  1. Horst B.

   Jij weet ook dat de spelers die tegen Excelsior speelden beter tot hun recht komen in een elftal waarin voor zo’n 90% basisspelers staan. Het verlies tegen Excelsior wil niet zeggen dat ze een tekort aan kwaliteit hebben. Stel een vd Beek op ipv bijv. klaassen met een middenveld van Schone en Ziyech en het loopt prima ( Als voorbeeld he). Hetzelfde geldt voor de Ligt in een verdediging samen met Sanchez. Het moet wel in perspectief gezien worden.

   1. EugAjax

    Horst B, ik ben met je eens dat het niet voor elke speler geld, daarom schrijf ik ook in algemeen erbij. Ligt, Beek en Riedewald zijn eredivisie waardig in mijn optiek. Ligt en Beek hebben pech met Sanchez en Klaassen voor hun, en Riedewald ziet een goede Viergever voor hem. Ik persoonlijk wil Riedewald in basis

  2. Charka53

   Wel makkelijk voor Bosz kan hij af en toe een jonkie inpassen en gewoon met een vast team spelen zodat ze steeds meer elkaar gaan begrijpen in het veld.

  1. ajaxhoger

   Twee keer niks die voetballer , makkelijk verdedigbaar , trouwens , de linksbuiten en de rechtsbuiten zijn veelste matig .

   1. Indojood

    Was cynisch bedoeld, ben ook geen fan van hem, al deed ie het aardig vorig seizoen. Maar ja, dat was onder FdB, daar viel je al snel op als je een individuele actie probeerde.

 3. Valentino

  Boeit niet zo veel, Ajax op volle sterkte nog in de eerste helft 0-3 voor tegen Salzburg op volle sterkte. Dat zegt meer dan een nederlaag met Ajax B tegen Excelsior op volle sterkte.

 4. EugAjax

  Aankopen doen aankopen doen aankopen doen en dan gewoon in 50 min 4-0 tegen nr 2 Duitsland. Ik weet het deze oefenwedstrijd zegt niks. Ik ben dan ook nog niet euforisch net zo min ik in stress ben van 1-3 tegen Excelsior. Verschil is trouwens wel groter dan menigeen denkt tussen Ajax 1 en Ajax reserves eerste elftal. In ieder geval wel even genieten nu😄😄!!

  1. vak411

   Klopt hoewel ik er wél waarde aan hecht dat die pisvlekken 4-1 achter staan tegen dortmund.. die gaan door van Ginkel ineens 442 spelen..

 5. -buitenkantje rechts-

  Enige positieve aan dee wedstijd vond ik Justin Kluivert.. De rest zeer matig met als Westermann de speler die echt onder de ondergrens zakte. Viel me tegen. Had veel meer verwacht van sommige spelers. Denk daarbij aan Nouri..vd Beek..de Jong.. Tete..Cassierra.. Niet waardig voor de basis.

  1. Horst B.

   Wel waardig voor de basis maar niet allemaal tegelijk. Rustig brengen als er ook merendeels basisspelers in staan. 2 vaste middenvelders en 1 jonkie. De volgende keer 3 vaste verdedigers en 1 jonkie. Op die manier komen ze er wel.

 6. JohnDoe77

  Jammer dat het bij Cassiera steeds net niet is! Die jongen heeft meer zelfvertrouwen nodig!

Reageren is niet mogelijk.