‘Ook landskampioen lijkt vanaf 2018 gedoemd tot voorronde Champions League’

championsleague

Als een wonder in het komende Europese seizoen uitblijft dan zakt Nederland enkele pijnlijke plaatsen op de UEFA coëfficiëntenlijst waardoor de landskampioen van het seizoen 2017/2018 in tegenstelling tot de afgelopen jaren waarschijnlijk niet meer direct geplaatst zal zijn voor de Champions League.

Alleen de eerste twaalf landen op de lijst mogen ieder seizoen hun kampioen laten instromen in de groepsfase. De berekening van de punten gaat over de laatste vijf seizoenen. ‘Op de huidige UEFA-ranking bezet Nederland nog de tiende plek, maar omdat na komend seizoen de topprestaties uit het seizoen 2011/12 (13.600 punten) komen te vervallen, maken onze clubs in de zomer van 2017 een vrije val’, zo staat te lezen in de nieuwe Voetbal International.

Het zit er plots dik in dat niet alleen de nummer twee, maar ook de nummer één van de Eredivisie vanaf 2018 voorronde Champions League moet spelen. ‘Op de fictieve ranglijst over de jaren 2012-2017 zakt Nederland met 21.963 punten naar de veertiende plaats. De achterstand op Turkije (29.500), Zwitserland (27.775) en Tsjechië (27.675) bedraagt ten minste bijna zes hele punten. Ook Griekenland (22.100) komt hoger uit dan Nederland. (…) Het gat met plaats twaalf (Tsjechië) is zó groot dat de vijf Nederlandse deelnemers aan het komende Europa Cup-jaar samen dus bijna dertig winstpunten méér moeten vergaren dan de directe concurrenten uit Zwitserland en Tsjechië.’

Maar het kan nog erger, als de Nederlandse clubs namelijk komend seizoen niet presteren in Europa. ‘Op de UEFA-ranglijst heeft Nederland een minieme voorsprong op Roemenië (21.050) en Kroatië (20.125). Als die landen komend seizoen ons land passeren dan zijn de gevolgen nog dramatischer. Nederland zakt dan naar plaats zestien, waardoor het nog maar vier clubs Europees mag inschrijven.’

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

38 Comments

  1. dickst14

    ik denk dat alle landen maar eens bij elkaar moeten komen en deze “champions” league boycotten. Dit gedrocht wordt steeds meer een engels duits en spaans onderonsje met een Juventus en Paris SG erbij. 4 Spaanse clubs met grote schulden die meedoen en landskampioenen niet ???

    1. BobbyHaarms

      Helemaal mee eens. De Champions League hoort luiter te bestaan uit de KAMPIOENEN van elk land en niemand anders.

      1. Litmanen

        Belachelijk, maar ja, onze “man” in Europa, vPraag, is met hele andere dingen bezig dan de belangen van de Nederlandse clubs te behartigen.
        Die man is een schandaal op zich. En de “sterke man” van de KNVB zou ik in mijn bedrijf nog niet de sleutel van de bezemkast laten beheren.

        1. BobbyHaarms

          Die hele KNVB is 1 grote aanfluiting Litmanen, met trekpop Blind als onze Bondscoach

          1. Ajax nr 1

            Bobby waarom Blind als trekpop. Ik snap überhaupt niet waarom iemand een hekel aan Blind heeft. Wat doet hij nu verkeerd. Niet plaatsen voor de EK? Dat kwaad was al geschiet voor hij bondscoach werd. Het niet opstellen alleen maar Ajacieden. Nou misschien Is het niveau gewoon niet zo goed als sommige denken. Maarja voor sommige van ons Is het nooit goed. Nu wordt je 3 van de wereld en haalt eruit wat erin zit dan Is het ook niet goed. Ja Bobby het Is nooit goed genoeg zowel bij Nederlands elftal als bij ons Ajax

          2. BobbyHaarms

            Alleen al het feit dat Blind zich mee liet sleuren in het machtsspelletje TEGEN Cruijff deed de wenkbrauwen al tot grote hoogtes fronsen. Deze man heeft de uitstraling van een walnoot en zal nooit geen potten gaan breken met dit Oranje, tevens staat Blind erom bekend met alle winden mee te waaien.. De KNVB valt hierin overigens te verwijten dat ze Blind al als opvolger hadden benoemd nog voordat Hiddink zijn biezen had gepakt. Niet bepaald slim van ze, met als gevolg dat ze Ronald Koeman voorgoed kunnen vergeten. Doodzonde, want die had ik namelijk WEL in staat geacht om dit Oranje aan het voetballen te krijgen, maar die kijkt nu wel lekker uit natuurlijk. Nee sorry Ajax nr 1, Danny heeft een fantastische carrière gehad en daarvoor diep respect, maar als bondscoach zie ik het totaal niet zitten in hem.

          3. BobbyHaarms

            Je hebt gelijk wat betreft dat het nooit goed genoeg is. Maar mag het? Bij een club als Ajax mag dat best geëist worden vind ik, de lat kan niet hoog genoeg liggen als je de beste wilt zijn.

          4. Ajax nr 1

            Dat met overal het beste in willen zijn ben ik zeker voor.

            Maar wordt het nu niet eens tijd om die 2 kampen eens en voor altijd een halt toe te roepen. Die kampen moet je eens een.keertje aan de kant gaan zetten. Wil je verder met Ajax dan zullen alle neuzen de zelfde kant op wijzen. En niet steeds terug kijken. Het was verkeerd om kampen te vormen maar er zijn altijd kampen. Je kan nooit meerdere haantjes in de ren hebben want dat gaat door tot de dood. Cruijff en Jonk nu ook weg gejaagd door het zooitje BESTUUR, TECHNISCHE HART,RVC,ERELEDEN alles wat met Ajax te maken heeft. Maar we moeten weer verder. Vergeten doe je het nooit maar nu zie je hoe politiek eruit ziet.

          5. Indojood

            Voor mij is er maar één kamp en dat zijn degenen die het plan Cruijff volledig willen uitvoeren. Alle andere kampen moeten verdwijnen. Zonder Cruijff was Ajax een nietszeggende club en met al die anti-Cruijff kampen wordt het weer een nietszeggende club, we zien het voor onze ogen gebeuren. Peter Bosz lijkt onze laatste strohalm.

          6. BobbyHaarms

            We moeten zeker verder Ajax nr 1 daar ontkomen we niet aan. Maar zoals Indojood al zeer terecht opmerkt is er maar 1 kamp wat telt en dat is het kamp Cruijff. Alle heren hebben (nadat de rook was opgetrokken) met hun volle verstand voor de lijn van Johan gekozen. Helaas bleek dit meer met hun mond dan met hun verstand gebeurd te zijn en is hier weinig meer van terug te vinden. Enige lichtpuntje is idd de aanstelling van Peter Bosz, laten we hopen dat de ogen alsnog geopend zijn..

          7. Ajax nr 1

            Een feit is dat de revolutie Cruijff nooit Is gevolgt door die gasten die nu nog hoog en droog zitten daar bij Ajax. Nu is dit al jaren bezig. Ik durf zelfs te zeggen dat het plan Cruijff nooit en ten nimmer uitgevoerd gaat worden. Ik weet ook zeker dat als je het niet naast je neer gaat leggen dat Ajax helemaal naar de klote gaat. Voor zover Ajax al niet naar de klote is. Het kamp waar jij en Indojood over praten leeft alleen onder de supporters nog. Zolang deze gasten er zitten zal het niet beter gaan omdat ze veel te veel op het geld zitten. Het roer moet nu om anders weer een shit seizoen zonder dat je je doelstellingen haalt. Die strijd qua kampen doet de club niet goed. Je zal opnieuw moeten beginnen van boven af. Maar dat zal niet gebeuren ben ik bang voor.

          8. BobbyHaarms

            Daar ben ik dus ook bang voor Ajax nr 1. Daarom zou het de heren sieren als ze zelf de handdoek in de ring zouden gooien en hun functie aan ECHTE Ajacieden overdragen. Ajacieden die er zitten omdat ze tot in elke vezel van Ajax houden en niet alleen maar vanwege winstbejag als er weer eens aangeklopt wordt voor een talent (Bazoer), EN volledig achter het plan Cruijff staan (wat we immers unaniem afgesproken hadden. Dus wie niet mee wil eruit) We kunnen allemaal wel als schaapjes toekijken maar misschien moeten de supporters eens wat duidelijker laten horen hoe ze erover denken. Niet dat het de goede manier is hoor, maar als er echt stront aan de knikker is staan onze “vrienden” uit Zuid wel vooraan om hun ongenoegen te uiten en daarmee druk uit te oefenen. Maar daarvoor zijn wij te “lief” lijkt wel, of men haalt de schouders op alsof er niks is gebeurd.

    2. nick-afca95

      Dit was te zien aankomen toch? Dit is nog maar het begin jongens. Als we zo door gaan zoals we nu bezig zijn dan mogen we over een paar jaar zelfs niet meer de europa league in als kampioen. Maar lekker alles blijven verkopen wat een beetje kan voetballen, lekker bezig boys!

  2. Charka53

    Dat is fijn nu we we alle vertrouwen in de toekomst hebben met Ajax worden we weer genaaid door de UEFA het wordt ons in Nederland steeds moeilijker gemaakt het wordt tijd dat de clubs die miljoenen schuld hebben en maar spelers mogen kopen een worden aangepakt zodat diegene die alles netjes in orde hebben ook een kans krijgen om weer mee te doen.
    Maar de maffia van de UEFA zal dat wel niet toestaan.

    1. BobbyHaarms

      Het enige wat die mafia boeit is geld. Goh, en dicht bij huis zitten er zowaar ook een zooitje van dat soort graaiers. Bestuur van Ajax kan er zo tussen gaan zitten.

    2. Geroldkohlen

      voor een groot gedeelte eens charka, maar ons aller ajax heeft het ook nagelaten te presteren in Europa! ook omdat we niks er aan gedaan hebben om doel gericht kwaliteit in te passen bij het team, maar liever de type zimling of duartes gingen halen, en onze toppers gingen verkopen voor een fooitje en geld op de bank gingen spekken, daarom is het ook belangrijk dat bepaalde spelers gehaald worden om die voorronde van CL door te komen, we gingen liever met een kleuterklas je Europa in en veel geld op de bank dan presteren in Europa, ik ben van mening als je 3 a 4 goede ervaren spelers met bepaalde kwaliteiten zoals een sloper,spits en een spelverdeler wat geen A kwaliteit hoeft te zijn haalt, dan kan je eromheen je talenten inzetten , dat geeft rust voor de jonkies en zullen ze vrijer voetballen, gaan we dat meer ingedachten houden dan gaan we beter presteren in Europa, en hadden we dit gezeik niet gehad, en overwinteren we ook misschien eens een keer.

      1. Ajax1958

        Zegt ook genoeg over onze MM competitie en over talenten die veel te vroeg vertrekken.

      2. Ajax nr 1

        Eindelijk iemand die het snapt. Geroldkohlen zo Is het en niet anders. Eigen schuld van onze clubs. Er zijn maar een paar clubs in Nederland die naar behoren presteren in Europa in daar hoort onze club niet bij en dat terwijl er genoeg middelen beschikbaar zijn. Schaam je diep voor deze prestatie. Geldwolven

  3. rickert

    hetgene wat onvermijdelijk was, gaat dan ook echt gebeuren… we gaan Europees al onze waarde verliezen.

  4. Iceman

    Jah maar zijn wij onze waarde op Europesche gebied al lang niet verloren? Ik spreek hier over Ajax he laat het duidelijk zijn. En straks heb je als club geen motivatie meer om kampioen te worden want je speelt toch voorronde voor de CL. De UEFA moet die grote clubs aan pakken met zoveel geld en schulden, maar daar doen ze niks mee want de UEFA eet net zo goed mee met die grote clubs dus wij zijn straks gedoemd tot voorronde’s spelen ook al ben je landskampioen.

    1. rickert

      Ligt eraan hoe je het bekijkt. Spelers komen naar je club, omdat je iets te bieden hebt waar ze naar zoeken. Aangezien je als landskampioen champions league speelt, kan je zeggen dat we als kampioen konden beloven aan spelers, dat ze potjes spelen tegen de grootste clubs. Nu daar geen garantie mee kan worden geboden, lopen spelers je club voorbij, omdat ze het voor de competitie niet hoeven te doen. Dan gaan ze straks onze deur voorbij om bij de kampioen van Oekraïne champions league te spelen…

  5. De seijs

    Alleen de kampioen moet in de Champignons League zo hoort het en anders niet.

  6. Rinus

    Allemaal waar, maar kern van de zaak is natuurlijk ons eigen bedenkelijke niveau en daaruit voortvloeiende uiterst zwakke prestaties….als je kijkt tegen welk clubs de Nederlandse clubs het hebben laten, inclusief onszelf, dan mag je ook best naar jezelf kijken

  7. kees25

    gewoon de kampioen van van elk land in Champions league 1 en een Champions league 2 voor de nummers 2 van elk land en dan de nummer 1 van league 1 en 2 tegen elkaar

  8. paulvos

    Je ziet waar het allemaal om draait, poen. Het gaat allang niet meer om de SPORT, het zijn alleen nog maar bedrijven.

  9. emilio74

    met dank aan de poulewedstrijden en mafiosi praktijken zoals 3 jaar opvrij in de poule des doods en de nog malafide wedstrijd waar wij 2 doelpunten werden ontnomen en dat oostblok cluppie 7-1 won . UEFA MAFFIA

  10. Slingertje.

    Dat hebben de clubs aan zichzelf te danken door jarenlang de Europa League niet serieus te nemen dus nu krijgen ze het deksel keihard op de neus.

  11. Velibor

    Ik vind dat alleen de kampioen mee mag doen maar dat is commercieel niet meer aantrekkelijk natuurlijk dus dit systeem is zo gek nog niet maar het is natuurlijk belachelijk dat zo’n Celtic nb een oud winnaar zometeen voorrondes moet spelen tegen pakweg een club uit faroeereilanden of zoiets uit een zeldzaam land ,misschien moeten ze oud CL kampioenen wel vrijwaren uit respect voor hun verleden en dan zijn wij als Holland mooi gematst haha,moet je voor de gein toch eens kijken wat voor kloteclubs er allemaal in die voorronde zitten en daar zul je maar tussen zitten met je goeie gedrag,tja en mocht Twente dan weer eens kampioen worden dan hebben ze mooi pech en kunnen ze eerst naar de kaukasus afreizen!

  12. EugAjax

    In tegenstelling tot velen vind ik dit juist een goede ontwikkeling met voornaamste volgende redenen
    a) als de kampioen voorronde moet spelen zal dat in de kampioenen poule zijn en dus stuk minder lastig dan nu in voorronde. Zie Celtic wat zich laatste jaren zo plaatst bijv
    b) eindelijk hebben we dan maar 4 ploegen in Europa. De beste ploegen hebben al moeite om punten te verzamelen laat staan ploegen als Heracles en Go Ahead Eagles. Maar alle punten gaan nu wel gedeeld worden door 6 en straks 4 ploegen. Dat scheelt slok op borrel. Dus het is juist goed. Even een stap achteruit om er daarna 3 vooruit te zetten.

    Dus laten we hopen dat 2018 snel komt

Comments are closed.