Nouri: ‘Ik de nieuwe Johan Cruijff? Laten we het hopen’

abdelhak_nouri

Abdelhak Nouri wordt alom geprezen. Dat de Ajacied en huidige aanvoerder van Oranje Onder-19 een groot talent is staat als een paal boven water. De achttienjarige middenvelder krijgt echter een zware last op de schouders want onder andere journalist en columnist Henk Spaan heeft hem al vergeleken met Johan Cruijff. In het verleden werden al meer jonge spelers hetzelfde label opgeplakt waarna zij die druk niet aan bleken te kunnen, zoals bijvoorbeeld halverwege de jaren 90 het geval was met Tarik Oulida.

“Ik de nieuwe Cruijff? Laten we het hopen”, aldus Nouri in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij is gevleid door de woorden van Spaan want Cruijff is niet zo maar iemand. “Hij heeft zo veel bereikt. Heeft zoveel voetbalhersens. Dat merk je goed als je hem hoort praten.” Hij bekijkt naar eigen zeggen regelmatig beelden van Cruijff. “Dan kijk ik naar zijn dribbels, acties, assists en goals. Echt geweldig.”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

33 Comments

  1. Daanvw

    De nieuwe Cruijff wordt lastig maar voetballen kan die jongen zeker! Kan niet wachten om hem in het eerste te zien ballen!

    1. Zlatan

      Als zijn spel op dat van Johan lijkt , mogen ze hem wel vastleggen ! En niet laten gaan

      1. De Ajacied

        Laten we voorop stellen dat er maar één Johan Cruijff is en dat is onze legendarische nummer 14 maar als je al vergeleken wordt met Johan dan ben je toch wel een talent hoor. Hou je beide benen op de grond dan wordt ook jij een hele grote jongen 🙂

    2. dickst14

      Cruijff is de beste aller tijden. Kon alles rechts, links, koppen, acceleren en je had geen trainer nodig met hem in het veld. De beste en in ieder geval meest complete voetballer aller tijden. Nouri is het grootste talent wat er bij Ajax rondloopt, maar de nieuwe Cruijff??? Ik hoop het wel, maar het is eigelijk onmogenlijk. Hoop op nivo V Basten Bergkamp.

  2. nick-afca95

    Je moet Nouri met niemand vergelijken. Dan komen er bepaalde verwachtingen van die jongen die hij misschien niet waar kan maken. Die jongen kan gewoon ongelofelijk goed voetballen en hij gaat er zeker komen.

  3. BobbyHaarms

    Johan was de grootste, die evenaar je niet. Maar al wordt Nouri half zo goed mogen ze die knaap gelijk een contract voor 10 jaar geven…minstens!

  4. koensiemerink

    als nouri echt zo goed is dan rekken ik hem een contract voor 14 jaar

  5. Ajax nr 1

    Nouri laat je niet gek maken en doe gewoon je ding. Dat je goed en lekker kan ballen dat weet iedereen die een beetje verstand van voetballen heeft. Wordt maar net zo goed als Messi of Ronaldo dan ben ik tevreden :-))

  6. I_AMSTERDAM

    als talent moet je ook met druk om kunnen gaan en dat kan hij let maar op

  7. PvL020

    Je bent Nouri! Maak naam onder je eigen naam en kunnen. Succes en laat je door niemand gek maken, DAT deed Cruijff ook niet als he dan toch iets van hem moet hebben

      1. Corr

        Dat weet ik wel jah Johan is een legende en laten we hopen dat nouri dat ook word maar dan verbeterd iemand die niet naar Feyenooit gaat enigste min punt Johan C

        1. BobbyHaarms

          Weet je eigenlijk wel waarom Cruijff dat deed? Ooit van het Ajaxbestuur gehoord met daarin de naam Ton Harmsen??

          1. Corr

            Ik weet waarom jah.. Ik geef hem ook gelijk hoor maar toch het blijft Feyenoord en dat is het net niet bij mij

  8. Litmanen

    Dat vergelijken begon al bij Ton Blanker ( ik geloof dat zo heette) die voetbalde bij de jeugd toen Cruijff nog in het eerste speelde. En net als alle nakomelingen verdween ook die voetballer onder de druk van het toneel.
    De Ridder van Cambuur was ook een speler die met Cruijff vergeleken werd. Heeft het nooit kunnen waarmaken.
    Dus…… Laat die jongen de vergelijking zo snel mogelijk vergeten.

    1. Velibor

      Ja beter want heeft ie met zen 18jaar eigenlijk al echt meegedaan dan met het eerste ? Jopie al met zen 16e dacht ik dus Nouri laat je niks aanleunen en speel ja eigen balletje….

  9. Zlatan

    Natuurlijk , misschien lijkt z’n spel een beetje op de grote J C , was het maar waar

  10. -buitenkantje rechts-

    Hou sowieso niet van vergelijkingen.. Iedere speler is zichzelf.. Laat maar gewoon zien op het veld Nouri.

  11. AFCA my World

    Hij is de beste Nederlandse voetballer,maar de beste ter wereld was Péle !

  12. Iamsterdam2015

    Cruijff speelde al in het eerste toen hij zijn leeftijd had en was toen al een baas. Eerst maar zien dan geloven. Hoor iedere keer weer dat nieuwe talent dit dat zus zo Musampa, Babel wooter reuser oulida etcetera. Werden allemaal met hoop bombarie bij het eerste gehaald en eindigde uiteindeljk bij mindere clubs …. Voetballen kan hij zeker, echt een super talent maar laten we Ff afwachten.

  13. Santino

    van cruijff is en blijft er maar 1, maar laten we hopen dat ie in de buurt komt!

Comments are closed.