Ajax verslaat Panathinaikos met 2-0

0710ajax-panathinaikos_Sinkgraven

Na de nederlaag eerder vandaag tegen FC Nordsjaelland (1-3, zie verslag) wist Ajax vrijdagavond wel het tweede duel van vandaag te winnen. Tegen het Griekse Panathinaikos, mogelijk tegenstander in de derde voorronde van de Champions League, won Ajax met 2-0 door doelpunten van Arek Milik na een half uur spelen en Anwar El Ghazi vlak voor tijd. In de tweede wedstrijd maakte Ajax een stuk meer indruk dan in de eerste wedstrijd vanmiddag tegen FC Nordsjaelland.

BEKIJK HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL VIA DEZE LINK

Ajax – Panathinaikos
33. Milik 1-0
87. El Ghazi 2-0

Opstelling Ajax:
Boer; Tete (77. Dankerlui), Vander Hoorn (77.Vissie), Riedewald (77.Savastano), Dijks (77.Warmerdam); Bazoer (77.Duarte), Klaassen (77.Bakker), Sinkgraven (77. El Mahdioui); Schöne (77.Clement), Milik (46. El Ghazi), Menig (64. Cerny)

Related posts

63 Comments

  1. Hika77

    Denk dat het belangrijker is dat frank ze allemaal aan het werk heeft gezien. Die smeed er nu wel een kampioenswaardig elftal van.

    1. De Ajacied

      Er is nog veel werk te doen hoor, en aankopen doen:
      Frenkie de Jong & Pisone halen aub. En Cerny naar het 1e halen

  2. -buitenkantje rechts-

    Ik ben erg opgelucht dat deze wedstrijd een stuk beter was.. Was de eerste wedstrijd toch wel wat geschrokken..Wederom alleen het wedstrijdverslag, maar met deze uitslag en opstelling kunnen we verder.. Ben nu toch wel positief gestemd over het vervolg en de voorronden CL.

    1. Dappere strijder

      dat komt wel goed, we scoren gwn onze doelpunten met buitenkantje rechts! !

  3. Remco425

    Snap alleen niet dat Duarte in beide wedstrijden is ingevallen. Die moet toch weg? Heeft het ook geen zin en zijn verspilde speelminuten. En zoveel hebben we daar niet van

      1. Remco425

        Dat zal idd de reden zijn, maar voor die paar ton, want veel meer zal het niet zijn, is dat verspilde tijd. Het belangrijkste is nu het halen van de CL. Daar kan je een veelvoud verdienen dan wat Duarte ooit op zal leveren.

        1. AjaxBarcelona

          Iedereen moest een uur elen. Kwestie van tekort aan veldspelers anders 🙂

  4. heleen92

    Het was een prima wedstrijd, Ajax was duidelijk beter en Diederik Boer had daarom ook maar weinig te doen! Mitchell Dijks speelde een puike wedstrijd; zo’n sterke jongen gaan we nog veel aan hebben het komende seizoen!!

  5. Ajaxforlife

    Duarte?!!… kan iemand mij een reden geven waarom hij speelminuten heeft gekregen ( en niet om beter te kunnen verkopen)….??

      1. Remco425

        We hebben toch heel veel middenvelders? Daarbij, hij is 2x ingevallen. Hij had beide spelers waarvoor hij is ingevallen ook gewoon kunnen laten staan.

        1. Velibor

          Zou hij zometeen meedoen in voorronde CL ,volgens mij kan hij dan niet meer spelen bij een andere CL deelnemer haha

  6. Geroldkohlen

    ik hechte al geen waarde aan de vorige wedstrijd velen wel, maar frank heeft nu iedereen aan het werk gezien ,en hij zal vanuit deze wedstrijden weer een balans op maken richting wolfsburg en cl voorronde.

  7. AjaxBarcelona

    Het is een achterstandswijk in Den Haag, een zolderkamer waar geen daglicht komt. De ruimte bestaat uit een bed een tafel met een oude computer en twee stoelen. Hier is een bedrijfje gevestigd, ingeschreven in de Kamer van Koophandel van Rotterdam. De naam AFC Afzeikerdje. Doel van het bedrijf: zodra het maar enigszins mogelijk is Iedereen binnen Ajax met de grond gelijk maken. attributen: een vijftal standaard teksten die af en toe gehusseld worden. Het bedrijf kent slechts twee mensen. Een directeur en een vennoot ……. Toon61 en Paullus. Ze zijn parttime straatveger in de Schilderswijk van Den Haag ( helemaal niets mis mee overigens) maar achter de computer zijn ze hun eigen superhelden. Lekker de aartsvijand op het forum afzeiken. Een soort van levensdoel. Zij worden er telkens heel erg blij van. Ik zou zeggen: laat ze maar lekker gaan. Ze zijn van de straat.

    1. Moosie

      Je was helemaal Litmanen vergeten die is vrijwilliger via de sociale werkplaats en nu is hij beledigd 🙂

      1. -buitenkantje rechts-

        Mensen..laten we niet op de persoon gaan spelen..iedereen mag zijn mening geven hier.. Ook Toon61.. Hoewel ik me bij na de eerste oefen wedstrijd ook ergerde aan zijn reacties. Dat had hij ook met 1 reactie af kunnen doen.. Zo leek het of hij zich zat te verkneukelen bij elk tegendoelpunt van Ajax om zijn “gelijk” te kunnen halen.. Maar juist de verscheidenheid aan reacties us de charme van dit forum.. Onthou dat we het belangrijkste gemeenschappelijk hebben..namelijk dat we Ajax-supporters zijn.. Ook Toon..denk ik. 🙂

        1. Moosie

          Ach gewoon Amsterdamse humor mot je niet te zwaar aan tillen. Ze vragen er om.

        2. toon61

          Helemaal gelijk buitenkantje rechts , je moest eens weten hoe ziek ik er van ben ,dat ajax ,ajax al lang niet meer is ,je zal zien dat ik in veel dingen gelijk krijg .
          En die barca man kan het alleen op de man spelen ,voetbal verstand heeft hij niet .

          1. AjaxBarcelona

            Sorry ik rolde even van mijn luxe fauteuil van het lachen. Nu ben ik het die op de man speelt. Werkelijk, ik had deze humor niet vanuit die kant verwacht.

      2. Litmanen

        Heb je last van groeihormoontjes? Ik begrijp niet dat ajaxbarcelona altijd mensen moet afzeiken, zelfs als er geen reden voor is.
        Iemand die boven mij staat zal mij niet beledigen, iemand die onder mij staat ( ab en moossie en alle andere persoonlijkheden waaronder ajaxbarcelona hier optreedt) kan mij niet beledigen……

    2. paullus

      Heb je dit helemaal zelf verzonnen
      Hulde hoor
      Ik kan niet wachten dat je onze ploeg versterkt

    3. toon61

      niet echt een achterstandswijk ,waar ik woon ,mijn huis met alles erbij is ongeveer 3 hectare ,niet slecht he voor een achterstands woning .
      Niet op de man spelen manneke ,daarmee geef je alleen aan dat je het niet kunt met woorden ,ik heb in veel dingen gewoon gelijk ,dat jij dat niet wil zien is jouw probleem ,niet het mijne .

    4. nick-afca95

      Achjoh loop niet zo te zanikken. Ik snap de reacties van Toon61 goed en ik geef hem zelfs gelijk op bepaalde vlakken. Ik irriteer me alleen aan de manier van schrijven; halve zinnen en de komma als enige leesteken ;p. Oh en laten we niet vergeten af en toe positief ze zijn haha.

      1. toon61

        Nickie ,waar jij je eigen aan irriteert daar geef ik geen flikker om ,ik zit hier niet op school ,al lijkt het wel af en toe aan de reactie,s te zien ,ik weet dat ik kritiek heb , maar het is gewoon zoals ik schrijf ,niet altijd even tactie,s .
        Maar ik heb gelijk ,en ze worden met deze club geen kampioen dit jaar ,dat weet ik nu al ,of er moet gekocht worden , wat ik niet zie gebeuren .

  8. Ramon1

    Het blijven oefenwedstrijden die mij vrij weinig zeggen, over de voorronde cl daar staat zo veel op het spel

  9. Sonsee

    De enige reden dat ze Duarte opstellen in mijn ogen is dat hij zich misschien ergens in de kijker ken spelen, te licht bevonden voor Ajax maar zal vast ergens anders nog wel aan de bak kunnen. En laten we eerlijk zijn je ken hem beter speelminuten geven dan dat hij z’n gels verdiend om bij Ajax op de bank te zitten. Overigens een lekker resultaat tegen Panathinaikos.

    1. Remco425

      Zie mijn reactie boven op wilgraag. Als held de reden is had hij juist niet moeten spelen 😉

  10. Royb020

    Goed resultaat!! Heb goeie dingen gezien denk dat Ajax een goed en sterk team heb!! Nou nog de puntje op de i zetten en een spits er bij!! Dan weet ik zeker dat de schaal weer naar thuis kom waar die hoor in Amsterdam!!!

  11. toon61

    Inderdaad dit is een goede overwinning ,maar ik zie gewoon dingen gebeuren bij onze club die niet goed gaan ,daar erger ik me groen en geel aan .
    Er moeten gewoon wat spelers bij komen ,wat er nu is ,is niet goed zat op sommige plaatsen ,dat weten jullie allemaal ook wel .
    EN DAAR PAK JE BIJ DAT ZE ZAT GELD HEBBEN .
    Het ergste is dat mislopen vele jaren van de |CL dat gaat veel geld kosten ,inplaats het op gaat leveren,dus dat beleid faalt als je niks koopt ,met een gezonde mix aan aankopen ,stroomt het geld nog meer binnen .

  12. De Ajacied

    Er is nog veel werk te doen hoor, en aankopen doen:
    Frenkie de Jong & Pisone halen aub. En Cerny naar het 1e halen

  13. Cootje Adriaanse

    Is er niemand die valt over die zwarte rugnummers op het thuisshirt? Ik heb in al die decennia dat ik Ajacied ben dit nog nooit gezien. Op een rode baan hoorde tot nu toe altijd een wit rugnummer. Maar misschien ben ik de enige die dat opvalt? Ik weet eigenlijk nog niet of ik het wat vind, maar het is gewoon niet des Ajax….

  14. AjaxBarcelona

    Ik lees net hier dat Ajax meerdere jaren geen CL mag/ zal spelen. Is er een straf uitgedeeld? Zijn we voor dit jaar ook al uitgeschakeld? Heb ik iets gemist? Of is hier een UWV klant met een glazen bol aan de slag gegaan 🙂

  15. Mijn Club

    Kom op jongens/mannen. Probeer het gezellig te houden. Ik erger me – net als TOON – ook met grote regelmaat groen en geel aan zowel het vertoonde spel, maar ook aan andere dingen. Zoals …

  16. Mijn Club

    … weinig daadkracht op de transfermarkt, teveel jeugd in het eerste elftal ! Die leeftijd moet in de loop der jaren toch echt omhoog, anders ga en blijf je het afleggen tegen PSV, dat wel PUUR gericht op het eerste koopt (en weer prima verkoopt). Eerder ook met Mertens’, Strootman, Djzudzjak ea. Meer durf in het beleid zou ik wel zo prettig vinden. Te jonge jongens zakken mi vaker door de ondergrens …

    1. Santino

      jeugd in het eerste elftal is juist goed, die jongens hebben een hart voor de club en geven zich voor 110%…

  17. Mijn Club

    … en dan zijn ze een klein beetje volwassen (22-23) en worden ze alweer verkocht. Dat vind ik een slecht beleid. Verhuur die jongens tot ze wat rijper zijn, waardoor de leeftijdsgrens omhoog gaat. 25 is nog steeds jong, maar dan zijn het inmiddels een beetje kerels. (Beste vb is Blind)

Comments are closed.