Van der Sar: ‘Selectie voor komend seizoen al dit seizoen rond hebben’

0109vandersar

Als het aan Ajax-marketingdirecteur Edwin van der Sar ligt, dan moet Ajax de selectie voor het seizoen 2015-2016 al tijdens de lopende jaargang rond hebben. De kans is namelijk levensgroot dat Ajax de competitie als tweede afsluit. “En dus zullen we voorrondes moeten gaan spelen in de Champions League”, aldus Van der Sar in de jubileumuitgave van ELF Voetbal Magazine.

Die voorrondes worden eind juli, begin augustus, gespeeld. “Dan is een goede voorbereiding voor Frank de Boer superbelangrijk, zodat hij de jonge spelers en nieuwe aanwinsten zo snel mogelijk up to speed kan krijgen”, zo concludeert de voormalig Ajax-doelman. Aanwinsten moeten snel worden ingelijfd: “Des te sneller kunnen zij zich aanpassen aan het Ajax-systeem. Daarom is er het streven om de selectie al tijdens de nu nog lopende competitie rond te krijgen. Als we de juiste speler weten te vinden, dan is het geld aanwezig om eventueel een aankoop te doen.”

Het volledige interview met Van der Sar is te lezen in het extra dikke jubileumnummer van ELF Voetbal Magazine.

Bron: ELFVoetbal

Related posts

16 Comments

  1. Elise

    Dat zou wel eens lekker zijn! Minder stressvol de kranten volgen tijdens de zomervakantie!

  2. f-side64

    is ook een goede man vd sar en echt wel verstand van zaken hoop dat hij in zijn nieuwe functie ook zo goed presteerd als toen hij keeper was.

  3. Elise

    Overigens zou bij elke andere club de marketingdirecteur terug in z’n hok worden gestuurd, wanneer deze zich uit over het selectiebeleid. 😉

  4. Geroldkohlen

    zo en nu genoeg gepraat over de selectie van volgend seizoen, kom nu maar eens concreet met namen die komen! dat het speculeren steeds over de ervaring die misschien gehaald word of wat de wensen van de club zijn, ajax moet concreter worden.

  5. Boristja

    Eindstand, we huren kibling of een andere die ooit goed mee kon met pak m beet Groningen en geven dit het label ervaring? Of gaan we nu echt versterking halen in plaats van verbreding?

    1. FdB=Ajax

      Ja precies.
      Ik heb echt wel vertrouwen in de weg die we nu met z’n allen zijn ingeslagen, maar wat aankopen betreft is het tot nu toe allemaal middelmaat.

Comments are closed.