Aanvoerder Rijkhoff trefzeker bij overwinning Nederland Onder 19

Nederland Onder 19 is de EK-kwalificatiereeks foutloos begonnen. Het team van Misscha Visser besliste het duel met de leeftijdsgenoten van Litouwen al voor rust: 4-0. De doelpunten kwamen op naam van Jason van Duiven, Mike Kleijn (twee) en aanvoerder Julian Rijkhoff.

Nog voor het rustsignaal was de wedstrijd in Veendam al beslist. Nederland kwam in minuut 15 op voorsprong via Van Duiven. De PSV-spits, die momenteel verhuurd wordt aan Almere City, scoorde op aangeven van Feyenoorder Jaden Slory: 1-0. Enkele minuten later was het alweer raak. Wederom een assist van Slory, ditmaal met Kleijn als afmaker: 2-0.

In minuut 22 herhaalde het duo dat kunstje en zette het de 3-0 op het scorebord. Op slag van rust bepaalde Ajacied Rijkhoff de eindstand op 4-0, na een assist van Ezechiel Banzuzi (Oud Heverlee Leuven). In de tweede helft werd er dus niet meer gescoord.

Nederland vervolgt de kwalificatiereeks aanstaande zaterdag (23 maart) met een duel met Frankrijk. Dinsdag 26 maart neemt de ploeg het op tegen België.

Nederland Onder 19 – Litouwen Onder 19 4-0
15′ 1-0 Jason van Duiven (assist: Jaden Slory)
18′ 2-0 Mike Kleijn (assist: Jaden Slory)
22′ 3-0 Mike Kleijn (assist: Jaden Slory)
41′ 4-0 Julian Rijkhoff (assist: Ezechiel Banzuzi)