Bergwijn voorlopig aan de kant met hamstringblessure

Steven Bergwijn is de komende weken niet inzetbaar, zo meldt ESPN. De aanvoerder heeft tijdens de training een hamstringblessure opgelopen en moet enkele weken toekijken. Bergwijn mist vanwege die blessure onder meer de dubbele ontmoeting met Bodø/Glimt in de Conference League. Daarnaast moet hij ook de competitiewedstrijden tegen Heerenveen, NEC en waarschijnlijk ook AZ missen. Hoe ernstig de kwetsuur precies is wordt niet bekendgemaakt. ESPN meldt een afwezigheid van ‘enkele weken’. De blessure, die woensdag is ontstaan tijdens de training, is donderdag aan het licht gekomen tijdens een scan.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Bergwijn aan de kant staat met een blessure. Zo moest hij onder meer de wedstrijden tegen Feyenoord en PEC Zwolle en recentelijk tegen Heracles Almelo missen door kleine kwaaltjes. Verwacht wordt dat de plek van Bergwijn de komende weken wordt ingenomen door Carlos Forbs. De buitenspeler mocht tegen Heracles ook starten en maakte toen de negentig minuten vol. Een andere optie is Ar’jany Martha die door John van ’t Schip ook gebruikt wordt als linksachter.

Aanvoerdersband
De afwezigheid van Bergwijn zal opnieuw de vraag oproepen wie de aanvoerdersband moet dragen bij Ajax. Door de komst van de ervaren Jordan Henderson was dat onderwerp een gevoelig thema de afgelopen weken. Eerder dit seizoen werd de band bij afwezigheid van Bergwijn gedragen door onder meer Steven Berghuis, Josip Sutalo en Jorrel Hato. Zondag tegen Heerenveen moet blijken of John van ’t Schip de band nu aan Henderson geeft.

Related posts