Telegraaf: ‘Ajax brengt verhoogd bod uit op Rijkhoff’

Ajax heeft een nieuw, verhoogd, bod uitgebracht op Julian Rijkhoff, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De krant baseert zich op ‘bronnen rondom de Duitse topclub’. Eerder deed Ajax al een bod van 1 miljoen euro op Rijkhoff maar dat werd resoluut van de hand gewezen. Het verhoogde bod zou bestaan uit een vaste transfersom van 1,5 miljoen euro met daarnaast nog bonussen en een doorverkooppercentage, aldus de krant. Niet alleen Ajax is overigens in de markt. Ook FC Barcelona heeft de aanvaller op de korrel.

Volgens het Duitse  Ruhr Nachrichten bleef Rijkhoff tijdens de competitiewedstrijd van Dortmund O19 tegen Paderborn afgelopen weekend negentig minuten op de bank met het oog op een mogelijke transfer. Trainer Mike Tullberg had er de volgende uitleg voor: ‘Wat we precies besproken hebben, blijft tussen hem en mij. Maar we hebben samen besloten hem vandaag op de bank te houden, omdat er op dit moment veel aan de hand is met Julian.’ De woorden van Tullberg kunnen er op wijzen dat de transfer naar Ajax er inderdaad aan zit te komen.

Rijkhoff stond in de jeugdopleiding te boek als een groot talent, maar omdat Ajax geen duidelijk plan met hem had en Dortmund wel aanklopte  met een uitgestippelde route vertrok de spits naar Duitsland, waar hij dit seizoen zeven keer scoorde in acht wedstrijden voor de O19 en topscorer is van de UEFA Youth League.

Related posts