Ajax legt bod van 1 miljoen euro neer bij Dortmund op Rijkhoff

Ajax heeft een bod van één miljoen euro uitgebracht op Julian Rijkhoff, zo meldt De Telegraaf deze maandagmiddag. Borussia Dortmund heeft het voorstel inmiddels in beraad, aldus de krant. De spits verruilde de jeugdopleiding van Ajax in januari 2021 voor die van Dortmund. Hij kan bij de Duitse topclub blijven, maar heeft zijn zinnen op een terugkeer naar Amsterdam gezet, aldus de Telegraaf.  Ajax zou in het aanbod ook bonussen en een doorverkooppercentage hebben opgenomen. Rijkhoff heeft bij Die Schwarzgelben nog een contract tot medio 2026.

Vanwege het gebrek aan perspectief verliet de aanvaller Ajax in de winter van 2021. De jongeling, die in zijn tijd in Amsterdam als toptalent gold, heeft bij Dortmund nog geen kans in de hoofdmacht gekregen. Wel werd hij de afgelopen twee seizoenen topscorer bij de jeugdteams O18 en O19 van Dortmund.

Met het aantrekken van Rijkhoff zou Ajax het gat weer opvullen dat het vertrek van Georges Mikautadze achterliet. De Georgiër verkaste in de winterwindow naar FC Metz, wat ook een optie tot koop bedongen heeft.  Als Ajax Rijkhoff weet binnen te halen troeft het volgens De Telegraaf onder meer FC Barcelona af. Ook de Spaanse grootmacht zou de komst van Rijkhoff wel zien zitten

Related posts