Ajax nog niet persoonlijk akkoord met Henderson; Al-Ettifaq weigert vooralsnog vraagprijs te noemen

Ajax heeft nog steeds goede hoop Jordan Henderson (33) in te lijven. Maar berichten dat er al al persoonlijk overeenstemming met de Engelsman is, zijn voorbarig, zo meldt De Telegraaf deze zondag aan het eind van de middag. Voorlopig zit Ajax in de wachtkamer, omdat Hendersons huidige club Al-Ettifaq uit Saoedi-Arabië tot dusver weigert de vraagprijs te noemen, aldus De Telegraaf.

De zaakwaarnemer van Henderson; Tyler Alexander Arnold, de in Nederland samenwerkt met Nathan van Kooperen van Muy Manero, is in gesprek met de Saoedi’s over de manier waarop de voormalige Liverpool-speler kan vertrekken. Juventus toont ook interesse in Henderson, maar kan de 83-voudig Engelse international alleen huren. Ajax wil kopen.

Al-Ettifaq-trainer Steven Gerrard is op de hoogte van de vertrekwens van Henderson, die – zo bevestigde Ajax-coach John van ’t Schip voor het duel bij Go Ahead Eagles (2-3) – met Ajax in gesprek is en zijn zinnen op Ajax heeft gezet. In Amsterdam hoopt hij zich in de EK-selectie van Gareth Southgate te spelen. De persoonlijke eisen van Henderson, die qua salaris bereid is flink in te leveren en langer wil tekenen dan anderhalf jaar, lijken geen probleem te zullen vormen. Er is nog een groot bijkomend voordeel voor Henderson om niet terug te keren naar Engeland: Spelers uit Engeland die na de Brexit binnen een jaar terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk betalen 47 procent belasting over hun buitenlandse inkomsten. In Nederland betaalt Henderson aanzienlijk minder.

Related posts