Ajax boekt degelijke zege op Vitesse: 5-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met ruime cijfers gewonnen. In de Johan Cruijff Arena waar de F Side leeg moest blijven werd het uiteindelijk 5-0. Met tien punten uit de laatste vier competitieduels heeft Ajax zich namelijk naar een play-offplaats gespeeld.

Nadat arbiter Higler voor het startsignaal had gefloten lag de bal al in het net en het was Hato die de score wist te openen. Kort daarop scoorde Hlynsson op fraaie wijze de 2-0 en wist Vitesse dat het een zware avond ging worden. Het zat Vitesse in de openingsfase ook tegen omdat het mooiste doelpunt van deze competitieronde werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was nauwelijks zichtbaar, maar grensrechter Freek Vandeursen had zijn vlag in de achtste minuut in de lucht gestoken. Omdat de lijntjes van de VAR geen uitsluitsel gaven werd zoals de regels het voorschrijven afgegaan op de waarneming van Vandeursen. Na rust leek de wedstrijd al snel beslist toen Dominik Oroz in de 50e minuut de bal na een lage voorzet van Steven Berghuis en een overstapje van Taylor in eigen doel werkte: 3-0. Twee minuten later sloeg Akpom zich op de borst toen hij een corner van Steven Berghuis knap inkopte. Al ging Room niet echt vrijuit bij deze 4-0 en alweer de vijfde treffer van Akpom dit seizoen. Het bleef doelpunten regenen, want acht minuten later scoorde ook Taylor. De middenvelder werd in het strafschopgebied bereikt door Berghuis, kapte met een sleepbeweging de laatste verdediger uit en schoof de bal rustig binnen: 5-0. Of er echt groei in zit zal donderdag moeten blijken als Van ’t Schip met Ajax in de Europa League op Olympique Marseille stuit. In het eerste duel in Amsterdam hielden beide ploegen elkaar in een sensationeel treffen met 3-3 in evenwicht. Hoewel de Fransen in de Ligue 1 geen rol van betekenis spelen voeren ze groep B in de Europa League aan. Overigens moet Ajax in Zuid-Frankrijk winnen om uitzicht te houden op overwintering op dat niveau.

Ajax – Vitesse 5-0 (2-0)

‘3 Hato 1-0
’12 Hlynsson 2-0
’50 Oroz 3-0 (ed)
’58 Akpom 4-0
’67 Taylor 5-0

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 48,250
Gele kaarten: Bergwijn (Ajax), Cornelisse, Domgjoni (Vitesse)

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović (Medić 75′), Hlynsson (Forbs 68′), Taylor (Salah-Eddine 83′); Berghuis (Godts 75′), Akpom (Mikautadze 68′), Bergwijn.

Opstelling Vitesse: Room; Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks, Cornelisse; Tielemans, Kozlowski, Meulensteen (Domgjoni 46′); Manhoef, Hamulic, Boutrah.

;

Related posts