Christian Rasmussen op huurbasis met optie tot koop naar FC Nordsjaelland

Christian Rasmussen komt dit seizoen niet uit voor (Jong) Ajax, zo meldt Voetbal International vrijdag op het eind van Deadline Day. De twintigjarige spits vervolgt zijn carrière op huurbasis bij FC Nordsjaelland, dat een koopoptie heeft bedongen. Rasmussen komt bij Ajax niet in aanspraak voor een plek in de hoofdmacht, waardoor hij openstaat voor een terugkeer naar zijn geboorteland. In de Johan Cruijff Arena ligt de linkspoot nog tot medio 2027 vast, maar dat contract gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer uitdienen. Maurice Steijn laat na Davy Klaassen (Internazionale) dus nog een speler op de slotdag van de transfermarkt vertrekken.

Drie jaar geleden kwam Rasmussen voor 3 miljoen euro over van Nordsjaelland. Hoeveel de club moet betalen voor een definitieve terugkeer volgende zomer is nog onbekend. In eerste instantie gaat Rasmussen op huurbasis spelen bij Nordsjaelland waarna die club hem definitief kan overnemen. De Deense jeugdinternational speelde de afgelopen jaren drie officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

De stijlvolle linksbenige spits debuteerde onder trainer Alfred Schreuder in Ajax1. Op bezoek bij NEC Nijmegen (1-1) mocht Rasmussen vlak voor tijd invallen. Scoren deed hij niet voor Ajax. In het beloftenelftal was de Deen wel regelmatig trefzeker. Rasmussen speelde in totaal 83 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 8 assists. De doelpuntendrift die hij in de jeugdelftallen van Nordsjaelland tentoonstelde ontbrak echter tijdens zijn periode ibij Ajax.

Related posts