Ajax bevestigt: Klaassen definitief naar Inter

Davy Klaassen vervolgt zijn carrière bij Internazionale, zo bevestigt Ajax via de clubsite. Vanmorgen vertrok Klaassen naar Milaan voor de medische keuring. Vrijdagavond voltooiden de Italianen de komst van de middenvelder, die (vooralsnog) transfervrij overkomt van Ajax. Ajax gunde ‘mister 1-0’ een vertrek en incasseert op dit moment geen geld voor Klaassen. Volgens afspraken over prestatie gerelateerde bonussen met de Nerazzurri kan Ajax later alsnog cashen. Klaassen stond open voor een vertrek omdat zijn perspectieven op speeltijd in de Johan Cruijff Arena verslechterd waren.

Klaassen, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, trekt nu voor de tweede keer de poorten van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht. In 2017 vertrok hij naar Everton, om in 2020 terug te keren op het oude nest en nu dus naar Internazionale te verkassen. Verdeeld over twee periodes bij Ajax speelde Klaassen 321 wedstrijden en won hij vijf keer de Eredivisie.

Bij Inter treft Klaassen twee Nederlandse teamgenoten: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij maken ook deel uit van de selectie van de verliezend finalist van de Champions League. Negen landgenoten gingen het drietal voor: Faas Wilkes, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Aron Winter, Clarence Seedorf, Andy van der Meyde, Edgar Davids, Wesley Sneijder en Luc Castaignos.

Related posts