Zwalkend Ajax loopt ook tegen FC Volendam averij op: 1-1 (Incl foto’s)

De positie van Alfred Schreuder lijkt onhoudbaar te worden. Snel scoren en ruim winnen was tegen FC Volendam het devies voor de geplaagde trainer, die zich echter alleen maar verder in de nesten werkte. De ploeg wist donderdagavond niet te winnen van FC Volendam waarmee de slechtste reeks in 58 jaar een feit is. Ajax bleef voor de zevende keer op rij zonder overwinning in de Eredivisie. Dat is een evenaring van een negatief clubrecord. Ook in 1962, 1964 en 1965 wachtte de club uit Amsterdam zeven competitiewedstrijden vergeefs op een zege. Ajax blijft de nummer 5 van de Eredivisie, met nu zeven punten minder dan koploper Feyenoord.

Op de tribune waren witte zakdoekjes te zien en spandoeken waarop om het vertrek van Schreuder werd geroepen. In de eerste helft was zijn ploeg niet in staat de fans tevreden te stellen. Veel grote kansen creëerde Ajax namelijk niet. Volendam was niet naar de Johan Cruijff Arena gekomen om eens lekker mee te voetballen en verdedigde gegroepeerd voor het eigen doel. Het lukte de thuisploeg slechts mondjesmaat daar doorheen te voetballen. Na een uur spelen kwam Volendam op voorsprong en Schreuder zag het absolute rampscenario voor zijn ogen voltrekken, toen Damon Mirani de verre krul van Carel Eiting binnen wist te koppen. In de fase van pompen of verzuipen die daarna aanbrak, wist Mohammed Kudus dan toch de ban te breken. In de 80ste minuut maakte hij de 1-1 op aangeven van Lorenzo Lucca. Een misverstand tussen doelman Gerónimo Rulli en Álvarez leidde daarna bijna direct weer tot een achterstand, maar invaller Henk Veerman kon het niet afstraffen. De fans van Ajax gingen daarna achter hun ploeg staan om ze naar de overwinning te schreeuwen, maar die kwam er niet meer. Na het laatste fluitsignaal daalde daardoor een striemend fluitconcert neer op Schreuder en zijn spelers.

Ajax – FC Volendam 1-1 (0-0)

’59 Mirani 0-1
’80 Kudus 1-1

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Stankovic (FC Volendam)
Toeschouwers: 54,279

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Devyne Rensch (Lorenzo Lucca 76′), Edson Álvarez, Jurrien Timber, Calvin Bassey (Mohamed Kudus 60′); Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Dusan Tadić, Steven Bergwijn (Francisco Conceiçao 60′), Brian Brobbey.

Opstelling FC Volendam: Stankovic, Plat, Mbuyamba, Flint, James (Veerman 77′), Mirani, Eiting, Sanchez, Twigt (Van Mieghem 77′), Murkin, Oristanio (Ould-Chikh 89′).

Related posts