Live Liverpool – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat dinsdag de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma en daarin is Liverpool de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in haar historie slechts vijf duels tegen Liverpool FC. Daarvan won Ajax er één en gingen er twee verloren. Twee duels eindigden in een gelijk spel.

1966-1967 Europa Cup 1 07-12-1966 Ajax-Liverpool FC 5-1
1966-1967 Europa Cup 1 14-12-1966 Liverpool FC -Ajax 2-2
2003-2004 Oefenwedstrijden 01-08-2003 Liverpool FC -Ajax 0-0
2020-2021 Champions League 21-10-2020 Ajax-Liverpool FC  0-1
2020-2021 Champions League 01-12-2020 Liverpool FC -Ajax 1-0

Liverpool – Ajax onder Portugese leiding
De Portugees Artur Dias is dinsdagavond de scheidsrechter bij de UEFA Champions League-wedstrijd Liverpool – Ajax. Hij wordt in Engeland geassisteerd door zijn landgenoten Rui Tavares en Paolo Suares. Tiago Martins is de VAR. Dias floot Ajax één keer eerder. In 2017 was hij de arbiter bij FC Kopenhagen – Ajax in de UEFA Europa League.

Ziekenboeg van Liverpool stroomt vol voor ontmoeting met Ajax
Waar Alfred Schreuder weinig problemen kent met zijn selectie is dat voor collega Jürgen Klopp een ander verhaal. De trainer had al een aardig lijstje met blessures en vandaag is ook Andy Robertson afgehaakt met een knieblessure. Klopp kon al niet beschikken over Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keïta, Jordan Henderson, Curtis Jones en Ibrahima Konaté. Volgens Schreuder is de voorbereiding op het treffen met Liverpool niet anders dan de aanloop naar reguliere wedstrijden. ‘We bereiden de ploeg voor zoals we dat altijd doen, maar het is duidelijk dat dit de sterkste tegenstander is die we deze competitie tegen zullen komen, ondanks dat ze een aantal vaste krachten missen’. Klopp liet wel weten het geen verrassing te vinden dat Ajax opnieuw met een sterk elftal voor de dag is gekomen dit seizoen. Schreuder daarover: ‘Het is een groot compliment aan de club dat er weer zo’n sterke selectie staat. Het belangrijkste daarbij is dat de spelers elke dag bij willen leren’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts