Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Dit weekend staat De Klassieker weer op het programma en zal de wedstrijd weer worden gespeeld in een volle Johan Cruijff Arena. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Klassieker staat zondag voor de 66ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er 38 te winnen, maar dat is logisch. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Ajax door een doelpunt van Gravenberch. De laatste keer dat Feyenoord won in Amsterdam was in 2005, toen werd het 1-2.

Makkelie aangewezen als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze editie van De Klassieker. Makkelie zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Sander van der Eijk is de vierde official. Clay Ruperti is de VAR vanuit het ARAG Replay Center in Zeist. Hij krijgt ondersteuning van Rogier Honig. De Klassieker begint zondag om 14:30 uur.

Ten Hag: ‘Je kijkt naar hoe het team en spelers afzonderlijk de teleurstelling verwerken’
Ajax werd afgelopen dinsdagavond op een behoorlijk pijnlijke manier uit de Champions League geknikkerd door Benfica, maar dat lijkt voor Erik ten Hag geen reden te zijn om zijn opstelling op de schop te gooien. Ten Hag laat weten dat de 24 uur-regel weer heeft plaatsgevonden en de zeperd is weggespoeld.

‘Een sportman vecht zich terug en raapt zich bij elkaar. Dat moeten wij ook doen en dit hebben we achter ons gelaten. Je kunt het niet meer veranderen. Dus je moet naar de toekomst kijken. Je kijkt naar hoe het team en spelers afzonderlijk de teleurstelling verwerken. Op basis daarvan ga je de juiste acties ondernemen. Groepsgesprekjes zijn daar ook onderdeel van. Je probeert de stemmingen te peilen en richting te geven hoe we verder gaan. Dat heb ik gedaan. Je wilt zo snel mogelijk weer in de positiviteit komen. Daarbij neem je ook mee wat goed was. Tegen Benfica hebben we ook heel veel goed gedaan. Dit seizoen spelen we niet meer in Europa. We moeten zien dat we daar voor volgend seizoen weer in terecht komen’. Of Ten Hag de verrichtingen van de andere Nederlandse clubs in Europa nog had gevolgd? ‘Nee, want ik was er wel even klaar mee’.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts