Live Ajax – Benfica: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond de return tegen Benfica en zal moeten winnen om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in haar historie slechts zes duels tegen Benfica en daarvan won Ajax er vier, ging er een wedstrijd verloren en deelden beide ploegen een keer de punten. Op 23 februari troffen beide ploegen elkaar in Lissabon en die wedstrijd eindigde in 2-2 door doelpunten van Tadic en Haller. Omdat de gescoorde doelpunten in een uitduel niet meer dubbel tellen zal Ajax dinsdagavond moeten winnen om de kwartfinale van het miljoenenbal te bereiken.

Carlos del Cerro Grande aangesteld als arbiter
De UEFA heeft Carlos del Cerro Grande aangesteld als arbiter voor de tweede wedstrijd tussen Ajax en Benfica in de achtste finales van de Champions League. De Spaanse arbiter zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Juan Carlos Yuste en Roberto Alonso Fernández. José Luis Munuera is de vierde official en Alejandro Hernández zal fungeren als VAR. Cerro Grande is geen onbekende voor Ajax want de Spaanse arbiter was in het verleden actief in de wedstrijden tegen OGC Nice, AEK Athene, Juventus en het duel tussen Ajax en Atalanta Bergamo (0-1). Door de thuisnederlaag werd Ajax destijds uitgeschakeld in de groepsfase in de Champions League.

Alvarez en Timber keren terug in selectie
Trainer Erik ten Hag kan dinsdagavond weer beschikken over Edson Alvarez en Jurrien Timber. Beide spelers kampten met een lichte blessure maar zijn daar volledig van hersteld. Voor Ten Hag is dat goed nieuws en kan hij met een fitte selectie aantreden tegen Benfica. ‘We zijn blij dat iedereen aan boord is en dat we keuzes hebben. En dat we de geblesseerde jongens terug hebben’, aldus Ten Hag.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts