Live Ajax – AZ: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondag een thuiswedstrijd en daarin is AZ de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – AZ staat voor de 43ste keer op het programma en 34 keer bleven de drie punten in Amsterdam. De grootste zege op AZ werd geboekt in 1972 en in stadion De Meer werd het toen 8-1 door doelpunten van Cruijff (6x), Hulshoff en Gerrie Muhren. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Ajax door twee doelpunten van Klaassen. AZ vinden we momenteel terug op een achtste plaats met 23 punten uit 15 wedstrijden. Ajax is koploper met 36 punten uit 15 wedstrijden.

Nijhuis aangewezen als arbiter
De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. Nijhuis krijgt daarbij ondersteuning van assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Rens Bluemink, terwijl Rob Dieperink de vierde official is. Allard Lindhout is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Rob van de Ven.

Neres en Schuurs maken plaats voor Antony en Timber
David Neres en Perr Schuurs kregen afgelopen week een basisplaats tegen Sporting Portugal maar dat zal zondag niet opnieuw het geval zijn, volgens het Algemeen Dagblad. Jurrien Timber neemt de plek van Schuurs in en op de flanken zal Antony vanaf het beginsignaal weer actief zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts