Ajax troeft Feyenoord en Turkse topclubs af in strijd om jeugdkeeper Alegoz

Ajax heeft een opvolger gevonden voor Roy Steur. De naar Bayer Leverkusen vertrokken doelman wordt vervangen door Mert Alegoz, die overkomt van Sparta Rotterdam. Alegoz stroomt bij Ajax in het Onder-17 elftal in. Ajax troeft daarmee onder andere Feyenoord, Galatasaray en Fenerbahçe af, die eveneens in de race waren om de handtekening van de pas zestienjarige goalie, zo meldt AjaxShowtime. Het is niet voor het eerst deze jaargang dat Ajax aan het langste eind trekt als het om het inlijven van een jeugdspeler gaat. In mei van dit jaar werd bekend dat Kayden Wolff, die eveneens werd begeerd door Feyenoord, naar Ajax komt.

Ajax was sinds het vertrek van Steur op zoek naar een nieuwe doelman en heeft die in de persoon van Alegoz gevonden. Alegoz verdedigde afgelopen seizoen het doel van Sparta Onder-16 en komt bij Ajax in de Onder-17 terecht. Ajax heeft de komst van de jonge doelman nog niet bekendgemaakt, terwijl Alegoz zelf zijn Linkedin-profiel wel heeft gewijzigd. Ook heeft hij onder met het bericht over de contractverlenging van Dusan Tadic bij Ajax onlangs geliket.

Related posts