Live Fortuna Sittard – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard  op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Fortuna Sittard – Ajax staat voor de twintigste keer op het programma en daarin wist Ajax twaalf keer te winnen en trok Fortuna vier keer aan het langste eind. Vorig seizoen werd deze wedstrijd niet meer gespeeld vanwege het stilleggen van de competitie door de coronacrisis. Dit seizoen won Ajax de thuiswedstrijd met 5-2 door doelpunten van Klaassen (2x), Brobbey, Tadic en Promes.

Higler aangesteld als arbiter
Dennis Higler is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd die al om 12;15 uur begint. Higler zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Balder en Goossens. Vierde official is Cantineau en Manschot zal fungeren als VAR.

Schuurs terug in de basis, Neres op de bank
Jurriën Timber heeft in de afgelopen wedstrijden bewezen een goede vervanger te zijn van Perr Schuurs, maar tegen Fortuna start Schuurs weer in de basis, zo weet het AD te melden. David Neres, die in de bekerwedstrijd tegen AZ weer minuten wist te maken start vanaf de bank. Of Mohammed Kudus  terugkeert in de selectie, valt nog te bezien. Kudus maakte in de kraker tegen PSV zijn rentree als invaller. Daar bleef het vooralsnog bij. Sean Klaiber is zeker niet van de partij want de back kampt met een liesblessure.

Vermoedelijke opstelling Ajax
Andre Onana, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, Quincy Promes, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts