Topper tussen Ajax en PSV eindigt in gelijkspel: 2-2

Ajax en PSV hebben zondag de eerste topper in de Eredivisie afgesloten met een 2-2 gelijkspel. PSV leidde na 21 minuten met 2-0, maar kwam vervolgens nauwelijks meer aan aanvallen toe. Ajax knokte zich naar een gelijke stand, maar slaagde er niet meer in een veldoverwicht met een zege te belonen.

Omdat de KNVB voorafgaand aan dit seizoen de hoop had dat er vanaf januari weer met publiek gespeeld kon worden, waren alle confrontaties tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV in de tweede seizoenshelft ingepland. De coronacrisis duurt echter nog steeds voort, zodat sowieso de eerste toppers in 2021 nog zonder toeschouwers worden afgewerkt. Zo was het ook deze zondag in de lege Johan Cruijff Arena een topper wat eigenlijk geen topper was en daar gaf Ajax aan het begin van de wedstrijd gehoor aan. Na een kleine twintig minuten spelen stond het 0-2 en het was Zahavi die tot tweemaal toe Andre Onana wist te verschalken. De eerste echt grote kans voor Ajax kwam na een klein half uur via Dusan Tadic, die op aangeven van Noussair Mazraoui de paal trof. Vijf minuten voor rust was het wel raak via Promes, nadat Tadic op knappe wijze Jordan Teze gepasseerd had en het overzicht behield.

In de tweede helft bracht Ten Hag nieuwkomer Haller in het veld en die scoorde niet veel later de 2-2, maar stond uiteindelijk buitenspel waardoor Ajax tegen een achterstand bleef aankijken. Toch was Ajax de betere ploeg in de tweede helft en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Die viel uiteindelijk in de 65ste minuut. Nicolas Tagliafico profiteerde van slecht uitverdedigen van Dumfries. De Argentijn bezorgde de bal bij Haller, die Antony bediende. Met een listig schot in de korte hoek klopte de Braziliaan Mvogo. Een kwartier voor tijd maakte Mohammed Kudus zijn rentree en ondanks dat hij gelijk van zich liet spreken bleef de ’topper’ uiteindelijk steken op een 2-2 gelijkspel. Door de remise blijft Ajax de eerste plaats in de Eredivisie behouden, maar zag het dit weekeinde Feyenoord en Vitesse dichterbij komen. Zowel de Rotterdammers als de Arnhemmers hebben drie punten minder, PSV blijft Ajax op één punt volgen.

Ajax – PSV 2-2 (1-2)

‘2 Zahavi 0-1
’21 Zahavi 0-2
’40 Promes 1-2
’65 Antony 2-2

Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Klaassen (Ajax), Zahavi (PSV)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/79 Devyne Rensch), Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, Zakaria Labyad, (/46 Sebastien Haller), Ryan Gravenberch, Antony, Dusan Tadic, Quincy Promes (/79 Mohammed Kudus)

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max, Sangaré, Rosario, Ihattaren, (/82 Gutierrez), Gakpo, (/68 Thomas), Zahavi, (/82 Madueke), Malen (/76 Mauro Junior)

Related posts

4 Comments

 1. EugAjax

  Onvoorstelbaar slecht begin van Ajax. Zeker als je weet dat PSV zo uit de startblokken zal schieten. Dat hebben ze meerdere keren verkondigd laatste week. Moet wel zeggen de 0-1 was van grote schoonheid, zo eerlijk moet ik zijn.

  De 0-2 fout van Klaassen die op die plek op het veld en in die situatie nooit de beweging naar voren maken. Dan ben je gezien als dat niet begrepen wordt en je balverlies lijdt.

  Klaassen speelde sws matig, tweede helft wel beter als de eerste. Twee dingen begrijp ik niet
  – waarom zet je Klaassen niet bij Gravenberch met Martinez erachter ?
  – waarom Haller niet meteen in de spits.

  Klaassen komt beter tot zijn recht in aanvallende rol op middenveld. Hij heeft diepgang en weet vaak op goede plek te staan bij afronden van aanvallen.

  Tadic weer erg goed, samen met Onana de beste Ajacied en in tweede helft genoten van Anthony. Van Basten vindt hem aardig maar geen topper. Toch zijn passeer bewegingen lust voor het oog, wat te denken van boogballetje om aanstormende Max heen ?.

  Ook genoten van de Mazra zijn passeer beweging op achterlijn.

  Tweede helft was Ajax veel beter en dan snap ik niet waarom ze niet echt doordrukken na de gelijkmaker. PSV was absoluut rijp voor de sloop. Zeker conditioneel.

  Maar goed na drama begin, 0-2, toch de morele winnaar. Als de ergste kwetsbaarheden lees onderschattingen uit het elftal verbannen wordt dan kunnen we in de rest van de maand het verschil gaan maken.

 2. Charka53

  Eug daar is geen spelt tussen te krijgen je moet maar eens een bezoekje aan Haggie brengen misschien luistert hij naar jou

Comments are closed.