Ziyech voor 3e keer op rij speler van het jaar bij Ajax; Dest talent van het jaar

Hakim Ziyech is voor het 3e jaar op rij door de technische staf van Ajax verkozen tot ‘Speler van het Jaar’. De middenvelder kreeg de prijs uit handen van Fabian Nagtzaam van de supportersvereniging. Sergiño Dest is door de technische staf van Ajax uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Sinds het debuut van Ziyech bij Ajax maakte de spelmaker 49 goals en gaf hij maar liefst 71 assists. Daarmee was hij bij bijna een kwart van alle Ajax-treffers betrokken in alle competities sinds hij in het rood-wit speelde; 120 van de 490 doelpunten. Met deze indrukwekkende getallen in het achterhoofd is de 3e troffee op rij geen verrassing meer maar het is ook niet saai. “Het is nooit saai, zo’n prijs. De anderen hadden maar beter hun best moeten doen”, aldus Ziyech op de website van Ajax waar ook een mooie video compilatie te zien is van Ziyech.

Ziyech is nooit iemand geweest van de clubliefde, maar toch voelt hij zichzelf tegenwoordig een Ajacied, zo vertelt hij aan Ajax Life. ‘Eigenlijk voelde ik me vanaf het begin, toen ik mijn contract tekende, al een Ajacied, maar door de jaren heen is dit alleen maar meer geworden.

Dest, die de voorbije tijd nadrukkelijk wordt gelinkt aan Bayern München en Barcelona, volgt zijn concurrent Noussair Mazraoui op als grootste talent uit de gelederen van Ajax. “Pfff, echt geweldig! Ik ben onwijs verrast. Serieus, dit is echt een heel mooie verrassing”, zo reageert Dest tegenover Ajax Life, de supportersvereniging van de club. Het is voor de derde keer op rij dat een speler uit de achterhoede van Ajax er met de Marco van Basten-trofee voor Talent van het Jaar vandoor gaat, nadat Matthijs de Ligt en Mazraoui de prijs in respectievelijk 2018 en 2019 ontvingen.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.