Slordig Ajax wint van Sparta

Ajax heeft, zij het met moeite, gewonnen van Sparta en daarmee de koppositie met zes punten verstevigd. Het spel oogde zo nu en dan wat slordig en een gedreven Sparta maakte het Ajax af en toe moeilijk. We kwamen een paar keer met de schrik vrij en wisten uiteindelijk met 2-1 te winnen. De beide Ryans (Babel en Gravenberch) deden het uitstekend en zijn van grote waarde voor Ajax.

Al na een paar minuten brak Sparta gevaarlijk uit en wist Ache André Onana bijna te verschalken maar de buitenkant paal bracht redding. Dit leek de Ajacieden wakker te schudden want na 10 minuten legde Ryan Babel de bal met het hoofd panklaar voor Dusan Tadic en die hoefde de bal maar naar binnen te schuiven. Jammer genoeg had doelman Harusch, die een fantastische wedstrijd keepte, deze bal en verwerkte hem tot hoekschop. Toch moest hij vijf minuten later de bal uit het net rapen omdat Donny van de Beek na wat gerommel in de zestien meter de bal hard in het dak van het doel schoot (1-0). De Israëlische doelman liet zijn beste kunnen zien want inzetten van Hakim Ziyech, Quincy Promes en Nicolás Tagliafico wist hij te keren. André Onana had in de slotfase van de eerste helft niet heel veel spannende dingen te doen want de paar doelpogingen van Sparta gingen naast.

Na de thee was het Ajax die de doelman bleef testen maar hij bleef zijn mannetje staan. Toch moest hij nadat Hakim Ziyech geblesseerd uitgevallen was, zijn meerdere in Ryan Gravenberch erkennen. Gravenberch combineerde met de net ingevallen Jurgen Ekkelenkamp en prikte de bal via de binnenkant van de paal binnen (2-0). Sparta bleef het proberen en Harraoui schoot op de paal en de rebound werd naast het Amsterdamse doel geschoten. In de 73ste minuut kreeg Piroe een diepte pass die hij mooi meenam en door slordig verdedigen wist hij er weer een wedstrijd van te maken (2-1). Dit gaf de Spartanen moed want Auassar kon een afvallende bal volleren maar Lisandro Martínez kopte de bal via de paal uit het doel. Joël Veltman deed ook mee met het verdedigen want hij haalde ook een bal van de lijn. André Onana deed soms wat vreemde dingen maar in de laatste minuten van de wedstrijd redde hij de wedstrijd met een prachtige redding. Hij zag de bal pas heel laat en met een katachtige reflex klemde hij de bal vast. De eerste wedstrijd van 2020 is gewonnen maar het ging niet erg makkelijk.

Ajax – Sparta 2-1 (1-0)

’15 Donny van de Beek 1-0
’60 Ryan Gravenberch 2-0
’74 Piroe 2-1

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaarten: Quincy Promes (Ajax), Auassar (Sparta)

Opstelling Ajax: André Onana, Noussair Mazraoui, Joel Veltman, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch (’76 Carel Eiting), Hakim Ziyech (’59 Jurgen Ekkelenkamp), Donny van de Beek, Dusan Tadic, Ryan Babel (’70 Lassina Traore), Quincy Promes

Opstelling Sparta: Harush; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Rigo (’84 Duarte), Auassar, Rayhi; Harroui (’81 Mica), Ache, Joosten (’69 Piroe).

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wel drie punten binnen laten we nu maar hopen dat het woestijnzand nu uit hun systeem is en dat er weer gevoetbald zo als het hoort.

Comments are closed.