Slordig en inspiratieloos Ajax verliest van Willem II: 0-2 (Incl foto’s)

Ajax heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden en daar was Willem II verantwoordelijk voor. De toeschouwers in de Johan Cruijff Arena kregen een zeer slordig en inspiratieloos Ajax voorgeschoteld en zagen uiteindelijk de club uit Tilburg de drie punten pakken. 

Ajax begon net als afgelopen zondag tegen FC Twente zeer slordig aan de wedstrijd en speelde Willem II in de kaart. De club uit Tilburg kwam al met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam en gaandeweg de eerste helft liet men zien niet voor niks op de vierde plaats te staan. Hakim Ziyech kreeg enkele kansen om de score te openen maar was net als het hele elftal niet scherp genoeg. Uitgerekend Che Nunnely stormde vlak voor rust uit een counter alleen op Onana af en het was Dest die de oud-Ajacied wist te vloeren in de zestien. Kuipers wees naar de stip en Ndayishimiye scoorde uit de strafschop de 0-1.

In de tweede helft kwam Siem de Jong in het veld voor Noa Lang maar ook De Jong wist de uitstekend keepende Wellenreuther met een kopbal niet te verslaan. Van de Beek zag een gekruld schot net naast gaan en Wellenreuther stond opnieuw paraat bij een knal van Ziyech. In de 78ste minuut viel het doek voor Ajax en was het uitgerekend Dankerlui die Onana met een strakke schuiver wist te verschalken en de stunt van Willem II was compleet. Voor het eerst sinds 5 november 2017 verliest Ajax een Eredivisie-wedstrijd in Amsterdam en met de wedstrijd tegen Valencia in het vooruitzicht zal men zich even flink achter de oren krabben. Nummer twee AZ kan bij winst op PEC Zwolle op drie punten van Ajax komen. Op 15 december nemen beide ploegen het bovendien tegen elkaar op. Willem II klimt in ieder geval voor even naar een zeer knappe derde plaats.

Ajax – Willem II 0-2 (0-1)

’42 Ndayishimiye 0-1 (pen)
’78 Dankerlui 0-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 54.022
Gele kaarten: Dest (Ajax), Llonch (Willem II)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sergiño Dest, Joël Veltman, Daley Blind, (/80 Noussaier Mazraoui), Nico Tagliafico, Lisandro Martinez, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, (/80 Lassina Traore), Noa Lang (/57 Siem de Jong)

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop. Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Saddiki, Ndayishiymiye; Köhlert, (/87 Vrousai), Pavlidis, (/90 Gladon), Nunnely (/59 Dankerlui)

Wat een mooi avondje had moeten worden

Werd een avondje worstelen

Want Willem II zat er fel op

En Ajax had het er moeilijk mee

Iets klopte er niet 

Dest mocht weer in de basis starten

Uhhh ging hier niet iets aan vooraf??

Nee dus en de 0-1 staat op het bord

Ook Nico kwam er niet door

Hier kon Andre nog redding brengen

Maar niks lukte

Eigenlijk het beeld van de wedstrijd

En ook Siem kon daar niks aan veranderen

 

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Het moest er een keer van komen dat er werd verloren ze waren allemaal niet in de vorm die we mogen verwachten van Ajax en daar tegen over stond een gretig en goed voetballend Willem 2 die verdiend hebben gewonnen nu maar hopen dat het tegen Valencia veel beter gaat .

Comments are closed.