Utrecht-aanvoerder Janssen: ‘Ik loop al een tijdje mee, maar ben nog nooit zo weggespeeld’

Willem Janssen vindt dat FC Utrecht zondag is overklast door Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De Domstedelingen verloren met 4-0 van de Eredivisie-koploper. “Ik loop al een tijdje mee, maar ben nog nooit zo weggespeeld. Met die nederlaag van 4-0 komen we echt heel goed weg”, aldus de 33-jarige aanvoerder van FC Utrecht na afloop van het duel tegenover diverse media. “We deden niet veel anders dan tegen PSV toen we met 3-0 wonnen”, vervolgde Janssen. “Maar Ajax combineerde zo snel. Steeds weer waren we te laat. Iedere keer weer die steekbal tussen de linies door en ze waren nog fel ook.”

De statistieken bevestigen de bevindingen van Janssen. Ajax had maar liefst 72 procent balbezit en schoot vijftien keer tussen de palen. Dat laatste lukte FC Utrecht niet één keer. “Zij spelen op het niveau van de Champions League. Je ziet hoe snel ze handelen. Dat zijn wij niet gewend in de Eredivisie”, aldus Janssen. “Zij steken er een paar maatjes bovenuit. Wij zijn hier echt afgeschminkt en dat kwam echt door Ajax. Wij hadden dingen beter kunnen doen, maar als Ajax zo gas geeft, dan is er voor ons geen houden aan.”

Ook FC Utrecht-trainer John van den Brom was onder de indruk van Ajax. “Het heeft niks met tactiek te maken. Je moet zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. De taken werden opgevolgd, maar volgens mij stond het na een kwartier al 3-0 en dan kun je alles direct vergeten. En ja, Ajax was gewoon heel makkelijk aan het spelen.”

Related posts