Sterk Ajax verslaat Lille in Champions League: 3-0

We zijn de Champions League weer goed begonnen door in de Johan Cruijff Arena met 3-0 te winnen van Lille OSC. De doelpunten werden gemaakt door Quincy Promes, Edson Alvarez en Nico Tagliafico. Het middenveld bestond vandaag uit Martínez, Ziyech en Álvarez terwijl Promes linksbuiten begon. Ajax was vanaf het begin sterk en gedreven om de tegenstander onder druk te zetten. Na twaalf minuten had Hakim Ziyech de 1-0 al op zijn slof maar hij schoot loeihard tegen de linker kruising. Slechts zes minuten later was het Quincy Promes die de voorzet van Nicolás Tagliafico langs de Franse doelman kopte en daarmee zijn belofte inloste (1-0).

Lille kwam natuurlijk richting het doel van Onana maar onze doelman deed waar hij goed in was en hield met een superreflex de bal met zijn voet uit het doel op een schot van Jonathan Ikone. Vlak voor rust zette Ajax een aanval op en Martínez kon vol uithalen maar de scheidsrechter vond het nodig om midden in de Ajaxaanval voor de rust te fluiten. Dat het een mooi doelpunt was deed dus niet meer ter zake. Ajax begon de tweede helft vrolijk met waar het in de eerste helft stopte en dat was mooi voetballen. David Neres gaf een mooie steekpass op Álvarez en hij schoot de bal al glijdend binnen (2-0). Hierna werd het spel van Ajax frivoler en soms wat nonchalant. Toegegeven, de panna’s, hakballetjes en pirouettes waren mooi om te zien en het publiek liet de waardering ook horen. Lille reageerde steeds feller op deze acties en kon bijna de 2-1 maken maar wederom was het Onana die redde. Nicolás Tagliafico was het die met zijn specialiteit, een keiharde kopbal, uit een corner van Ziyech de 3-0 binnen werkte. Lille wist hierna nog wel het houtwerk van het doel van Ajax te raken maar de stand veranderde niet meer.

Het volgende duel van Ajax in de Champions League vindt plaats op 2 oktober in Valencia maar eerst hebben we nog een wedstrijdje in Eindhoven uit te vechten.

Scoreverloop:
(’18) Quincy Promes(1-0)
(’50) Edson Alvarez(2-0)
(’62) Nicolas Tagliafico(3-0)

Gele kaarten: Sanchez (Lille), Onana (Ajax)

Opstelling Ajax:Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Ziyech  (Lang ’77), Martínez (Ekkelenkamp ’87); Promes, Tadić, Neres (Huntelaar ’83)

Opstelling Lille:Maignan; Çelik, Fonte, Gabriel, Bradaric; Andre, Soumaré (Xeka ’77); Sanches (Araújo ’63), Ikoné (Yazici ’63), Bamba; Osimhen

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Heerlijk , zo nu weet de concurrent ook dat vorig jaar geen uitzondering was Ajax gaat gewoon door

Comments are closed.