Cruzeiro neemt Orejuela definitief over van Ajax

Luis Orejuela maakte twee jaar geleden voor 3,5 miljoen de overstap van Deportivo Cali naar Ajax maar brak nooit echt door in Amsterdam. Eerder dit jaar vertrok Orejuela dan ook op huurbasis naar het Braziliaanse Cruzeiro en die club lijkt wel overtuigd van de kwaliteiten van de verdediger. Cruzeiro  wil namelijk de koopoptie in het huurcontract gaan lichten waardoor het Orejuela voor 1,5 miljoen definitief kan inlijven. Bij Ajax heeft Orejuela nog een contract tot medio 2022.

Bron: Otempo

Related posts

19 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

   Heb wel s vaker gezegd dat ik geen hoge pet op heb van de scouting..
   Als je een Marin koopt of een Magallan of een Orejuela of een Cassierra bv dan kan je net zo goed de jeigdopleiding dicht doen.
   Dat niveau moet je zelf makkelijk kunnen opleiden.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik las dat dit allemaal bij het leven hoort.. Je koopt een aantal spelers en hoopt dat er een goeie tussen zit. Er gaan Miljoenen om in de voetballerij dus daar mag je niet over zeuren..
    Totaal los van Ajax en Cruijff..

    1. JohnDoe77

     Zo is het ook BR! De aankopen van Frenkie, Sanchez, Neres, Nico, etc. komen ook uit de scouting en pakken bizar goed uit. Het is net als met investeren; je doet er 10, 2 gaan failliet, 4 zijn matig, 2 goed en 2 zijn de extreem goede, die zorgen voor het rendement. Fact of live!

     1. -buitenkantje rechts-

      Wat ik zei..Totaal los van Ajax en Cruijff.. In jouw geval ook weinig affiniteit met voetbal vermoed ik. Ook met beleggen heb je weinig tot geen ervaring.

     2. JohnDoe77

      Ja precies; want JC deed niet aan spelers kopen toen hij trainer was en deed al helemaal niet aan beleggen ? Lekker blijven vermoeden ?

    2. De Nees

     Cruijff had ook miskopen, zie het verband niet. Zelfs als iemand juist gescout is kan het dat hij toch niet uit de verf komt. Faalangst, druk, blessures, concurrentie, Ajax-systeem, enz waardoor iemand plots geen knikker meer raakt. Maar zeker eens dat sommigen nooit gehaald hoefden te worden die we ook in de opleiding hebben lopen, daar mag de scouting wel hard op gewezen worden. Ligt daarom volgens mij niet aan het beleid maar aan de keuzes.

     1. -buitenkantje rechts-

      Het verband met Cruijff ligt wat hij over aankopen heeft gezegd en over zijn visie over Ajax en waar Ajax wereldwijd beroemd om is geworden..
      Cruijff zag Ajax als opleidingsclub.. De jeugdopleiding is essentieel bij Ajax en in hun verlengde de scouting van talent. Dat is de kracht en tegelijkertijd de achilleshiel van Ajax. Spelers als de Ligt.. Frenkie.. die moet je opleiden. Nu zijn dat uitzonderlijke talenten en kan je niet voor elke positie spelers opleiden, maar pas dan ga je aankopen. Je koopt dus pas als je de speler zelf niet kan opleiden.
      Een aankoop moet vervolgens er direct staan en over meer dan voldoende kwaliteiten beschikken. Een echte aanwinst zijn.
      Nu stellen we bv Marin op en zegt TH doodleuk voor de camera dat Marin te weinig kwaliteiten heeft. Ten eerste koop hem dan niet! Dat heb je toch kunnen zien?! (scouting)
      Ten tweede stel hem dan niet op in een cruciaal duel!
      Alle aankopen voor Ajax1 die eerst een seizoen moeten “wennen” in bv JA zijn bij voorbaat al miskopen. Zie bv Pierie.. Had nu gewoon eredivisie kunnen spelen bij Heerenveen. Hij is gekomen met het idee dat hij de Ligt zou vervangen… Ach..weer 4 Milj..
      En dan roepen dat het een ‘fact of life ‘ is betekent dat je los bent van Cruijff en dus Ajax.

     2. De Nees

      Die visie van Cruijff begrijp ik. Het is de staf ook aan te rekenen als ze maar willekeurig aankopen en deze lijn niet volgen. Mijn punt was meer dat zelfs als je deze visie aanhoudt je toch een miskoop kan doen, dat overkwam Johan zelf ook wel ‘s. Maar sommigen gooien alle aankopen op 1 hoop en dan valt het onder slecht beleid of handelshuis, daar kan je als Ajax volger niks mee. Ik volg liever per aankoop waarom gehaald en waarom wel/niet geslaagd, alleen die overwegingen krijgen we meestal niet te zien.

     3. -buitenkantje rechts-

      Tuurlijk kan niet iedere aankoop een succes zijn.. Cruijff met Stapleton is een klassiek voorbeeld. En dat ik de logica niet zie wil niet betekenen dat die er niet is. Ik ben slechts volger die zijn mening geeft met de info die van ik beschikbaar heb.

Comments are closed.