Ten Hag: ‘Het hangt allemaal samen. Het is niet alleen het middenveld maar de totale teamprestatie’

Erik ten Hag is na het doelpuntloze gelijkspel tegen APOEL Nicosia uiteraard niet tevreden over het spel van Ajax. Ajax kon dinsdag in de heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League niet imponeren, zo weet ook de trainer na afloop in gesprek met Veronica. Ten Hag geeft aan dat Ajax voor de drie punten speelde. “We hebben gespeeld om te winnen, maar als dat er niet inzit, moet je een gelijkspel binnenhalen”, aldus Ten Hag, die tegen APOEL een ‘onrustig’ Ajax zag. “Het was te ongeduldig, te onrustig ook, en er was op een fase na de rust na geen diepgang. Hier moeten we elke dag aan werken. En vooral rustig blijven in ons hoofd.”

Eigenlijk haalde alleen Andre Onana zijn niveau. Na afloop kreeg vooral het middenveld – en dan met name Razvan Marin – veel kritiek, maar volgens de oefenmeester is dat te makkelijk. Ten Hag erkent dat de middenvelder nog niet het gewenste niveau heeft. “Dat is nog niet het niveau dat wij gewend zijn. Maar hij krijgt aanpassingstijd, dat is logisch. We zitten wel in een kwalificatie van de Champions League en daar moeten we een resultaat halen. Maar die jongen moet wennen. Hij staat op een heel belangrijke positie op het veld. Maar hij zal het gaan leren, zich gaan aanpassen en gaan verbeteren. Maar we moeten allemaal balvaster zijn en met name in het centrum op het veld. En beter in de restverdediging staan. Maar het hangt allemaal samen. Het is niet alleen het middenveld. Het is typisch om naar één linie of naar één persoon te zoeken, maar het is de totale teamprestatie.’

Ten Hag legt uit hoe de problemen ontstonden. ‘In het begin stonden de linies kort op elkaar. Daarna gingen we een fase te ver achteruit en kwamen er gaten tussen de linies, waardoor de ruimtes te groot werden. Daar vloeien die gele kaarten uit voort. Zij komen in de counters en dan moet je aan de noodrem trekken.’

Volgens Ten Hag heeft men dinsdagavond ook wel degelijk het Ajax-spel gezien. ‘Ik denk dat we juist wel het Ajax-spel hebben gezien. De uitvoering, de keuzes die gemaakt worden en het geduldig zijn: daar moeten we in groeien. Maar dat is volkomen logisch in deze fase van het seizoen. Een tegenstander die zo gesloten staat, moet je uit elkaar spelen. Dat luistert heel nauw, het gaat om details. En daar moeten we aan sleutelen.’

Related posts

36 Comments

 1. Eppie

  Waarom geeft hij niet eens gewoon toe dat het gisteren waardeloos was ipv dat diplomatieke geouwehoer. Mag je best zeggen. En dat je vervolgens er hard aan gaat werken dat het volgende week beter gaat. Maar waar ik alleen niets van begreep is dat er zo ontzettend vaak in die wedstrijd simpele ballen naar de tegenstander werden gespeeld, balletjs van 5-6 meter..niet 1-2 keer maar wel 20 keer…..en Neres, Mazroui, Marin,Tadic hadden allemaal ooeens moeite om gewoon een bal aan te nemen…..jeugdvoetbal les 1…

  1. hansjmn

   Het was absoluut de slechtste wedstrijd, terwijl de vorige partijen ookal niet lekker liepen. Bal verlies kan altijd maar zo knullig als het nu gaat is niet goed, gewoon verkeerd pasje in de voeten van die andere ploeg. NEE vuist op tafel dat het beter moet en het team laten voelen dat het over is met gematigde uitspraken. En waar zijn dan die goede bankzitters? Ik schaamde me rot gisteren met al die gele kaarten welke zelfs tot rood ging. Ajax onwaardig, daar gaat je opgebouwde reputatie van vorig jaar.

  2. Iamsterdam2015

   Ik ben het met je eens hoor dat zeker. Maar als trainer kan je natuurlijk niet je spelers afvallen. Maar het was een collectief valen. Ik denk dat als deze wedstrijd wordt geanaliseerd en de spelers het zien ze naar Feyenoord aan het kijken zijn…. tja je kan er maar beter een grapje van maken want dat was deze pot ook……..een grote cabaret voorstelling!

   1. HURBIE

    Gewoon een kutwedstrijd
    Wat een geklungel
    BLIND weer naar achter en Tadic op zijn plaats
    Zo wordt het geen CL

 2. Eppie

  Maar verder geloof ik echt wel dat ze iig hun rug genoeg zullen rechten volgende week on door te gaan…is niet veel voor nodig tegen zo’n slecht team

 3. KBouter

  Wat ik zie is dat we een zeer matig middenveld hebben met een enkele beperkte spelers daar. Daarom komt de achterhoede zwaar onder druk te staan. Blind hoort daar niet dat is nu al weken gebleken.

  Blind weer naar achteren en wanneer blijkt dat de Zuid Amerikanen daar beter zijn, banken voor Blind. Blind heeft met al zijn ervaring geen toegevoegde waarde op het middenveld. Alvarez wil ik daar op het middenveld graag een paar wedstrijden zien en hopen dat het een klootzakje is!!

  1. Finidi

   Ja Blind naar achteren naast Martinez of Schuurs. Die Marin nog ff aankijken( volgens mij sterft ie vd zenuwen) en anders die Alvarez, van die balletjes in de voeten vd tegenstander spelen zoals gisteravond daar heeft Eppie gelijk in en was te belachelijk voor woorden en Ajax zwaar onwaardig!

  2. Ajax belg

   Blind geen toegevoegde waarde… Wat een gelul. Dit is onze beste aankoop sinds jaren. Maar hij kan het niet alleen. Laat Tadic, Zyech en Nerez niveau halen. Dan kan je verder. Maar Vertongen en Anderweireld dat kon niet. Nu zitten ze op de wip bij Tottenham. Zielig toch

 4. Ajax Heracles fan

  Wedstrijds was slecht nu kop op en door naar volgende week. Daar laten zien wie de baas is en daar gewoon dik over die jongens van apoel heen lopen. En niet gelijk weer gaan zeuren zoals veel van jullie kunnen altijd. Zie gelijk al weer reacties van “kut ten hag” dan spoor je toch niet? Ma We moeten door deze week een strenge en harde training. Kom op. WZAWZDB

  1. Yor2002

   Ajax Heracles fan je kan wel zeggen dat iedereen zit te zeuren op Ten Hag en dat we dat niet moeten doen, maar iedereen hier vindt dat er een andere opstelling moet komen. Blind niet op het middenveld geen Marin en Mazraoui opstellen Veltman niet centraal de zuid-amerikanen op het middenveld. Er is maar een man die dit kan aanpassen en dat is Ten Hag. Hij kiest ervoor dat deze spelers zullen spelen die al weken niks presteren. Of we liggen er volgende week uit als we met dezelfde 11 zullen spelen of we gaan net zoals tegen PAOK met wat geluk door doordat we 3 penalty’s krijgen 1 corner scoren en 2 eigendoelpunten meehebben in 2 wedstrijden. Er moet wat veranderen in de opstelling want anders ga je volgende week vol op je bek in Amsterdam.

 5. VanDattem

  Ik ben het eens dat de opstelling aangepast moet worden, maar gisteren was iedereen toch gewoon op z’n slechtst joh. Die gasten komen vervolgens volgende week naar de Arena en moeten al huilen in de tunnel man. Rollen we echtwel op hoor. Wie er ook spelen.

 6. Henk Gabriels

  Ik weet dat het lastig is, om na een van de slechtste wedstrijden van het laatste jaar, de positieve dingen te benoemen. Maar wat gaat er goed?

 7. -buitenkantje rechts-

  Gezwets van Ten Hag..en ik hoop dat hij dat zelf ook weet.
  Als je op 2 posities na hetzelfde team als vorig jaar hebt dan is er maar 1 man verantwoordelijk voor het slechte spel.. Ten Hag.
  Waar ik al helemaal eren hekel heb is dat een coach doet alsof hij met een open hart operatie bezig is. “fine tunen” “het luistert allemaal erg nauw” zijn bullshit termen van een coach die uitvluchten zoekt.
  Met veel mazzel en hangen en wurgen 0-0 tegen Nicosia met vreselijk slecht spel. Dat is de realiteit

 8. Geckoo

  Omdat Haggie in de pers “vriendelijk” is, scheld hij zijn spelers niet de huid vol? Wie van jullie zit er elke keer in de kleedkamer om dat te bekijken? Volgens mij is er altijd een trainer vóór en een trainer achter de camera..
  Dat de opstelling anders moet.. we hebben net zoveel coaches als fans. Vorig jaar werd Haggie ook afgebrand en uiteindelijk kreeg hij het aan het rollen met resultaat. Nu zijn de twee belangrijkste uit de centrale lijn verkocht, samen met de ervaring van Schöne en iedereen begint weer te schijten op Haggie.. Zullen we het even afwachten? Ik denk dat de man echt wel weet wat hij doet..

 9. De Nees

  Ik lees in zijn verhaal alleen de symptomen. Het gaat juist om de oorzaak van deze verschijnselen en dat werkt hij zelf in de hand. Leg ’s uit waarom de linies niet meer klopten, waarom die onrust, waarom moet Marin nog steeds wennen en dan nog wel tegen een amateur niveau elftal? Een uitleg die dus nergens over gaat.

Comments are closed.