Reserves Ajax ruim langs Griekse middenmoter OFI Kreta

De reserves van Ajax hebben in Epe weten te winnen van OFI Kreta. De Amsterdammers waren op Sportpark De Wachtelenberg met 6-2 te sterk voor de nummer dertien van het afgelopen Super League-seizoen, door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar (tweemaal), Dani de Wit (tweemaal), Kik Pierie en Lasse Schöne. De eerste keuze van trainer Erik ten Hag oefent maandagavond in het Olympisch Stadion tegen Panathinaikos.

Ten Hag koos ervoor om tegen OFI Kreta onder meer Pierie, Lisandro Magallán, Schöne en Huntelaar in Epe binnen de lijnen te brengen. De Grieken oefenen later deze maand nog tegen FC Emmen en Willem II, terwijl Ajax de voorbereiding maandagavond afsluit met een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. Komende zaterdag staat met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV de ouverture van het seizoen op het programma.

Ajax – OFI Kreta 6-2 (2-1)
1-0 Klaas-Jan Huntelaar (4′)
1-1 Lisandro Semedo (7′)
2-1 Dani de Wit (26′)
2-2 OFI Kreta (57′)
3-2 Kik Pierie (59′)
4-2 Klaas-Jan Huntelaar (62′)
5-2 Dani de Wit (68′)
6-2 Lasse Schöne (80′)

Opstelling Ajax:
Kotarski, J. Timber (Q. Timber 27′), Magallan, Botman, Pierie; Schöne (Danilo 82′), Ekkelenkamp (De Jong 41′, Taylor 68′)), De Wit; Labyad, Huntelaar, Lang.

Selectie OFI Kreta:
Dermitzakis, Sifakis, Sotiriou, Korovesis, Giannoulis, Marinakis, Bolakis, Braun, Sakor, Nastos, Mingos, Oikonomou, Kalaitzakis, Neira, Nabi, Ferreyra, Semedo, Vaz, Dinas, Nikokyrakis, Sassi, Tsilianidis, Manos, Pärsson.

Related posts

11 Comments

 1. Stimi

  Verrassend de naam van huntelaar, er blijft geloof in dolberg of is het hoop?

 2. Wenen 1995

  Eiting ipv Schone bij “het grote Ajax”! Komt helemaal goed met Eiting!

  1. Litmanen

   Ach, een paar wedstrijden, dan ineens is Schone weer goed genoeg.
   Dat geldt ook voor De Hunter. Elk seizoen weer hetzelfde.
   Schone zal zich er niet druk om maken. En Huntelaar ook niet.
   Te veel prof.

Comments are closed.