Ødegaard hoopt snel duidelijkheid te krijgen van Real Madrid; ook Leverkusen meldt zich

Martin Ødegaard hoopt in juni duidelijkheid te krijgen over zijn voetbaltoekomst. Hij wil graag een hele voorbereiding meedraaien bij een nieuwe club. De Noor geeft daarbij in gesprek met De Telegraaf aan dat dat ook kan bij een club uit de Eredivisie. ‘Ik moet doorgaan met minuten maken op hoog niveau en de volgende stap zetten in mijn carrière, in termen dat ik nog beter wil gaan spelen. Dus ik zeg niet, dat ik naar een betere competitie wil’.

Het Spaanse Marca weet te melden dat Real Madrid niet van plan is om definitief afscheid te nemen van Ödegaard. De aanvallende middenvelder werd al tweemaal verhuurd, aan sc Heerenveen en Vitesse, en de Spanjaarden willen hem alleen opnieuw op tijdelijke basis laten gaan. Ødegaard oppert zelf verkoop met een terugkoop optie. ‘Wat Real vaker met spelers heeft gedaan, is bijvoorbeeld verkopen, met daarbij een terugkoopoptie. Dat zou een optie kunnen zijn, of weer uitgeleend worden. Maar het hangt af van hoe zij erover denken en van de interesse van andere clubs.’

Leverkusen
Ook het bayer Leverkusen van Peter Bosz zou inmiddels aan de bel getrokken hebben voor Ødegaard. De Duitsers wisten zich op de laatste speeldag te verzekeren van Champions League voetbal in het nieuwe seizoen en Bosz is direct op zoek gegaan naar versterkingen. Leverkusen zou, net als Ajax, ook 20 miljoen overhebben voor de Noorse international. Alles hangt nu af van wat Real madrid met hem van plan is.

Related posts

40 Comments

 1. Mr Ajax

  Die gaat naar leverkussen, of reaal verhuurd hem nog een jaar, denk niet dat die voor ons gaat kiezen, maar hopelijk vergis ik me, zou hem graag
  Bij ajax zien!

  1. JohnDoe77

   Dan zou ik het alleen doen als je hem kunt kopen met doorverkopppercentage. Dan heeft Real toch nog een korting mochten zij hem terugkopen.

  2. FrankiC

   @MrAjax Ik lees tussen de regels door dat hij juist wel naar Ajax wil. Hij heeft zijn zinnen gezet op het voetbal dat Ajax speelt!

  3. Amoebe

   Het schijnt dat real zyech graag wilt….dus ajax het wel een eventuele troefkaart in handen.

   Kan mij trouwens niet voorstellen dat hij leverkusen een betere stap vindt dan naar ajax toe.

   1. Mr Ajax

    Ja lees het nu ook Frank, las het verkeerd, laat hem maar snel komen dan!

 2. Ajax 1

  Mooi dat hij het zo zegt. Bedoelt hij dus ook mee dat hij best open staat voor Ajax in mijn beleving. En met alle respect voor bayer leverkussen: gezien de europese succesen twee jaar geleden en dit jaar is spelen bij ajax toch aantrekkelijk voor een speler als odegaard en kunnen we ons financieel inmiddels ook meten met bayer leverkussen. Wonen in Amsterdam is ook wel ff wat lekkerder dan in het ruhrgebied….

 3. HDfan

  Zou jammer zijn als het niet lukt om hem voor minstens 2 seizoenen vast te leggen. Is goede opvulling voor de leegte die Frenkie achterlaat

  1. HURBIE

   Marc is slim genoeg om Odegaard op een slinkse manier binnen te halen zodat hij er ook nog aan kan verdienen later

 4. -buitenkantje rechts-

  Als Bosz nog een toekomst bij Ajax wil hebben moet hij van Ødegaard af blijven ..?

  1. Jimmy1971

   Hij wil omdat hij deze voorzet zelf geeft dus graag naar Ajax, zou een prima deal kunnen zijn.

  2. FrankiC

   @BR – PB zal de schrik in de benen slaan als hij jouw post leest.
   O ja, Ødegaard komt naar Ajax.

 5. Iceman

  Ik denk niet dat hij naar Ajax komt. Want het is Real en waar Real komt kijken dan bepalen zij wel waar hij speelt want hij is inprinsipe van Real ik hoop het wel maar zie het niet gebeuren.

 6. Zlatan4ever

  Te veel gehannes rondom Odegaard. Hij kan toch op zijn minst aan Real aangeven voor welke club hij eventuul wil uigeleend wil worden, ondanks dat Real het laatste woord heeft

 7. Iamsterdam2015

  Krijgen we weer een zomer lang poppenkast, wel niet wel niet. Lekker laten gaan en doorpakken naar clubs die wel graag eillen verkopen. De rechtsbuiten van Utrecht lijkt mij wel wat. Super snel, technisch en scoort regelmatig. Vraag maar aan Nico hoe hij zich voelde na die wedstrijd vorige week. Gyrano Kerk. Kost veel minder dan de helft van Ødegaard.

  1. FrankiC

   Dat is de afdeling ‘Kuwas’, leuk maar net niet het niveau dat we na streven. Dat is Ødegaard wel en daar kun je Europees mee voor de dag komen.

   1. Iamsterdam2015

    Whahah kuwas, die kon in nog niet, leuk. Nee ik ik begrijp je opmerking inderdaad. Was meer zo van wie weet hoe zo en gozer kan groeien met goeie spelers om hem heen. Ødegard is uiteraaard een niveau beter en talentvoller…. maarja, die moet dan wel haalbaar zijn. Maar zolang die struikrovers van een Real de hoofdprijs vragen…

 8. Bigboss

  Als hij slim is gaat hij naar Ajax dat spel ligt hem beter en hij gaat zeker minuten maken zo niet alles spelen, en dat weet hij zelf ook. Ajax zit vanaf dag een al achter hem aan en zou echt de perfecte vervanger zijn voor de Jong

  1. Prinsengracht

   1 van de kreten die ik komend seizoen niet meer hoop te horen: minuten maken.

   1. Prinsengracht

    Net als: vergeten onszelf te belonen………..wie weet er nog 1?

    1. WZA(b)WZDB

     “Dit mag nooit meer gebeuren” “We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen” “gelukkig hebben we de punten”

 9. Koning Haarms Wolfs

  We worden nu minimaal 12 weken lang gek gemaakt met allemaal nep-nieuws. Ik vertrouw op Marc en consorten, dat ze er het beste voor Ajax uithalen.

  1. WZA(b)WZDB

   Topics een keer per week verversen/aanmaken komende tijd. Scheelt een hoop dagelijkse onzin. Kan meteen nep nieuws er voor groot deel uitgefilterd worden.

 10. Bert62

  De odegaard soap hebben we een paar jaar terug ook al eens gehad. Toen verkoos hij ook Real boven Ajax. Maar als Leverkusen op de loer ligt…

  1. Litmanen

   Odegaard kan een echt hele grote worden. Dat hij destijds voor Madrid koos zal hij zelf achteraf ook niet zo geweldig vinden, maar die jongen was destijds zestien!
   Dus ouders en zaakwaarnemer zullen wel een redelijke rol hebben gespeeld.
   Kopen die gast, wat het ook kost. Overmars heeft geld zat en je hebt het met Odegaard zo terugverdiend.
   Die gaat straks net zo veel opbrengen als Frenkie.

   1. WZA(b)WZDB

    Toch altijd apart gevoel als jij spelers gaat promoten …… denk aan Younes bijvoorbeeld of dichter bij huis …… van Rhijn, Veltman. Weet niet, denk dan altijd ….. maar niet kopen dan.

Comments are closed.