There are no ads, please add some


Mitchell van der Gaag in gesprek met Ajax over trainerschap Jong Ajax

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger gaat volgend seizoen naast Erik ten Hag plaats nemen als assistent bij de hoofdmacht.  De Telegraaf weet nu te melden datAjax mett Mitchell van der Gaag in gesprek is om de vacante positie van Reiziger over te nemen.  De 47-jarige Van der Gaag zou volgens de ochtendkrant ‘een van de kandidaten’ voor het trainerschap van Jong Ajax zijn. Als Van der Gaag inderdaad aan de slag gaat op De Toekomst, is het de bedoeling dat hij, bijgestaan door assistent Winston Bogarde, de talenten van Ajax gaat begeleiden tijdens de laatste fase van hun ontwikkeling richting de hoofdmacht.

Van der Gaag was eerder dit seizoen werkzaam bij het inmiddels gedegradeerde NAC Breda, waar hij vanwege de aanhoudende slechte resultaten eind maart opstapte. De coach maakte in de twee seizoenen daarvoor wel indruk bij Excelsior en liet daar ook zien spelers beter te kunnen maken. Van der Gaag heeft bovendien al ervaring in de Keuken Kampioen Divisie, daar hij eerder al een seizoen werkzaam was bij FC Eindhoven.

Gerelateerde posts

30 reacties

 1. FrankiC

  Ik was even bang voor het doorschuiven van Heitinga.
  Heb een goed gevoel bij VdG. Eerlijke en oprechte uitstraling.
  Wil in principe altijd realistisch aanvallend spelen, maar had daar afgelopen jaar even het materiaal niet voor….

   1. Ajaxbest

    Ik ben ook kaal kom ik ook bij ajax als 🤣trainer 😂 grapje he 😜

  1. Prinsengracht

   Dat doorschuiven zou minder erg geweest zijn dan hem bij onder 19 laten.

   1. Prinsengracht

    Ik maak het af: bij Jong Ajax spelen komend seizoen niet de grootste talenten. In de onder 19 juist wel. Daar moet een goeie vent op gezet worden. Op Jong Ajax ook natuurlijk, maar als Heitinga dan toch moet blijven, kan hij bij Jong minder schade aanrichten.

  1. Prinsengracht

   Het is volgens mij geen slechte coach. Maar wel een coach met ambitie. Die wil nog verder. Dus resultaten boeken. En dat hebben we bij Jong juist niet nodig. We hebben er 1 nodig die 1 of 2 spelers een zetje geeft naar Ajax 1.

   1. Litmanen

    Gehaald als ervaren coach en back-up als de hoofdtrainer er uit vliegt. En dat is bij Ajax niet zo heel bijzonder.

    1. WZA(b)WZDB

     😂😂 van der Gaag bij JA is al geen slimme zet maar als je ook bij het eerste alleen op resultaat wil gaan spelen moet je vd Gaag als hoofdcoach nemen. Komen volgend seizoen ook een hoop nieuwe mensen in aanmerking voor een seizoenskaart 😂😂

 2. Indojood

  Is toch een verdediger en niet iemand met “Ajax-DNA”. We hebben al eerder zo’n trainer gehad met Stam. Ik ben niet meteen enthousiast. Wat PG hierboven schrijft is essentieel. Spelers naar Ajax 1 brengen, meer niet.

 3. Zlatan4ever

  Van der Gaag heeft veel goed werk geleverd bij Exelsior. Is natuurlijk geen maatstaf behalve dat hij met beperkt “materiaal” toch goede prestaties heeft geleverd. Goede zet lijkt mij

   1. Indojood

    Op JA moet een pure Cruijffiaan zitten die spelers de laatste stap naar Ajax 1 kan laten maken. Omdat we nu een succesvol seizoen achter de rug lijken heel veel supporters weer zelfgenoegzaam achterover te leunen en kritiekloos te accepteren wat Overmars en Sar doen.

 4. WZA(b)WZDB

  Vrees inderdaad ook dat hij te resultaat gericht is. Ken zijn ideeen mbt Ajax/Cruijff filosofie ook nog niet. Vooral in 2018 schermde hij met zowel binnenlandse als buitenlandse (Portugal) interresse voor hem. Dan wordt het uiteindelijk JA. Tsja. Denk niet de goede coach voor JA.

 5. ajacied078

  hij is fanatiek. wil spelers beter maken. en kampioen worden. lijkt me perfect voor jong ajax. dan hebben we 2 schaaltjes volgend jaar. en een dennenappel.

   1. WZA(b)WZDB

    Helaas komt dat steeds meer voor. Ajax drijft steeds verder af van zijn echte identiteit. Zoals hier al gezegd: een succes schuift dat gevolg naar dee achtergrond, men kijkt naar de korte termijn. Vrees dat het iets is wat niet tegengehouden kan worden, zeker niet met de huidige mensen binnen Ajax.

   2. ajacied078

    het idee van het jong elftal in de eerste divisie was wedstrijden met meer tegenstand voor onze jeugdige spelers zodat ze sneller en makkelijker ervaring opdoen geloof ik. de pareltjes gaan automatisch naar ajax 1. zoals je zelf ergens eerder al aangeeft de 1 of 2 die te redden zijn uit jong elftal moeten naar ajax1 gebracht worden. dan moet je wel een trainer hebben die wat van je verwacht. en niet een mietje op de bank. en de ajax filosofie zegt we willen met alle eftallen de beste zijn. nou ja waarom jong dan niet?

    1. Prinsengracht

     Je hebt het over schalen. En kampioen worden. Daar gaat het bij Jong Ajax niet om. Daar zet je soms spelers op een “verkeerde plaats”, alleen om die spelers beter te maken. Je verliest daardoor soms zelfs wedstrijden. Helemaal niet erg. Het gaat om de twee of drie beste spelers. De rest is veldvulling. Klinkt niet aardig. Maar zo is het wel. Of zou het moeten zijn. Indojood heeft nog wel een paar boeken voor je. Daar staat het ook in.

Reageren is niet mogelijk.