There are no ads, please add some


Teleurgestelde Tadic baalt van ‘cadeautjes’ tegen PSV

Dusan Tadic heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij zondag met zijn ploeg de topper van PSV verloor. Ajax ging met 3-0 onderuit en incasseerde alle doelpunten in de eerste helft, waarbij de defensie er een paar keer slecht uitzag. “We gaven ze twee cadeautjes en dat mag niet. PSV was sterker in de duels en we gaven het weg. Ze speelden lange ballen op Luuk de Jong en daar is natuurlijk niets mis mee, maar we hadden daar beter mee moeten omgaan. We hadden moeite om nog terug te komen”, aldus een teleurgestelde Tadic voor de camera van FOX Sports.

Tadic vindt niet dat er verkeerde keuzes gemaakt zijn door het wegvallen van de geblesseerde De Ligt. “We hebben goede spelers en iedereen kan voetballen. Ik hoop dat we hiervan leren. Het seizoen is nog niet voorbij en we moeten vooruit kijken.”


Gerelateerde posts

89 reacties

 1. Ajax 1

  We gaven het zeker weg. Wat een k u t wedstrijd. Vijf punten achter. We hebben echt een goede ploeg en genoten tot nu toe dit jaar, maar nu staan we echt al ver achter in de strijd om de titel. Baal als een stekker.

  1. Finidi

   Ach joh het is zo winterstop en dan halen we weer een verdedigertje erbij van 1,72m en 10 miljoen en rennen dattie kan jonge ja wel achter de tegenstander aan maar wel in de goeie looplijnen natuurlijk. 🖕🏼

   1. De Ajacied

    STRIJD EN GIF
    Dat komt Ajax te kort,
    Ze staan weer met beide beentjes op de grond hoor
    ❌❌❌

     1. JohnDoe77

      Dat riep ik deze zomer steeds; hij leest hier niet mee blijkbaar. Gek eigenlijk, de kennis ligt toch duidelijk wel hier!

     2. Bakkie

      Op zich hebben ze met Perr Schuurs natuurlijk al een goeie verdediger in huis. Ik waarschuwde hier al voor in de gametalk: Alleen De Ligt kan Luuk stoppen

   2. dickst14

    Overmars koopt goed in hoor. Ik kan niet wachten tot Veltman er ook weer bij is. Dan staat er met Sinkgraven Veltman Blind en Kristensen echt een wereldverdediging. Veltman eigen kweek en die andere 3 hebben maar 27 miljoen gekost. En dan hebben we ook Orejuela nog van 5 miljoen als stand in. klasse.

  2. BobbyHaarms

   En het was zeer terecht dat die kutboeren wonnen. Geen 1 speler haalde zijn gebruikelijke niveau en dat vond ik nog het meest schrijnende van alles, evenals die wederom tenenkrommende analyse van TH na afloop. We staan iig weer met beide pootjes op de grond na deze blamage.

   1. -buitenkantje rechts-

    Idd tenenkrommend.. Hij kreeg een beetje grote mond de laatste interviews, maar stond weer als vanouds onzin te hakkelen..

  3. JohnDoe77

   Tsja; 67% balbezit en bijna hetzelfde aantal schoten alleen zij zijn mega efficient! En eigenlijk tikken wij nog steeds teveel rond het strafschopgebied.

   1. De Ajacied

    En dan ook nog zo’n kut reporter van Leo Driessen bij Fox, daar wordt ik zo moe van he
    ❌❌❌

  4. Zlatan4ever

   Tadic teleurgesteld ? Hij had de leider van het team moeten zijn en niet steeds maar weer voor eigen glory gaan net als Ziyech
   Deze 2 heren zijn toch de “topspelers” van het team ?
   Waarom dan net zo middelmatig spelen als de rest ? Er moeten in Ajax1 toch spelers zijn die het verschil kunnen maken om je niet te laten wegspelen ?!
   Een BLAMAGE !👎🏻🙈😤

   1. Yindi02

    Zlatan, zowel Hakim als Dusan waren als de rest van het team gewoon slachtoffers van de gekozen opstelling en tactiek. Klopte van geen kant en kom je nog mee weg tegen AEK maar niet tegen dit PSV. Verschillende hier maar ook in de media hebben dit zien aankomen. Ten Hag blijkbaar in zijn misplaatste euforie na AEK, niet. Ten Hag is een trainer voor de middenmoot van de ED maar niet voor Ajax. Hij heeft geen Ajax achtergrond, heeft geen idee van wat het betekend trainer te zijn van onze club. Als Ajax trainer sta je altijd onder druk en in de schijnwerpers, dat is heel anders dan te moeten fungeren “ in de luwte” van de middenmoot van de ED. Met van Bommel heeft PSV blijkbaar een goede weloverwogen keus gemaakt. Te meer ook omdat hij wel een PSV achtergrond heeft en op niveau zelf als voetballer ervaren heeft wat het betekent om onder druk te moeten presteren. Hij kan dit overbrengen op zijn team, Ten Hag mist dit en dat breekt hem/ en Ajax nu op. Ik hou mijn hart vast want we moeten ook nog met hem naar Bayern. Dubbele cijfers? Ik vrees van wel. Nog een aantal ketsers in de ED? Ik vrees van wel. Einde van het jaar uit de CL? Ik vrees van wel. Frenkie, Matthijs weg in de winterstop? Vul maar in. Met dit team staan we in punten gelijk met 010!!!! En we zijn nog maar net begonnen. De winter is in aantocht, het wordt kouder dus schroef je thermostaat maar op, want van Ajax (onder TH) worden we niet warm.

  5. quadsboy

   Koppen omhoog baal als een stekker THUIS PAKKEN WE ZE HARD TERUG. De BOYZ weten dat❌❌❌

   1. quadsboy

    Hurbie met de ligt was het wachterin een heeeelll stuk beter meer vertouwing,dus een andere game

  1. -buitenkantje rechts-

   De Ligt is een verdediger.. dan had je naast Fico tenminste 2 verdedigers opgesteld gehad. Achteraf lastig te bepalen, masr denk juist WEL dat met de Ligt het anders had gelopen.
   Hij is namelijk een echte CV die WEL de verdediging organiseert. Blind is na de bank bij MU nu rijp voor de bank bij Ajax. Geen enkele toegevoegde waarde.. Hadden we Viergever nog maar..O nee! Die mocht gratis weg.. Wordt maandag ongetwijfeld haarfijn uitgelegd door Sar in de Telegraaf of Parool.
   Na de plaatsing CL en overwinning AEK stond “Scholletje” Sar in verschillende kranten zichzelf een schouderklopje te geven.. “De bewuste keuze voor ten Hag betaalt zich uit” stond in de Telegraaf.
   Die betaalt zich idd uit Edwin.. alleen niet zoals jij bedoelt.. Een blunderende coach die na afloopgeen enkele verklaring kon geven..algemeenhden hakkelde en vond dat hij de giede keuzeshad gemaskt..
   BESCHAMEND

   1. HURBIE

    Helemaal gelijk BR
    BLIND vind ik minder van toegevoegde waarden dan VIERGEVER
    HET Verschil!!!!!!!!
    17 MILJOEN

  2. JohnDoe77

   Omdat we nu in het centrum twee middevelders hadden staan in plaats van twee centrum verdedigers waarvan er eentje van wereldklasse (De Ligt) is. Niet goed op geanticipeerd door het technisch hart. Had ik het al over in de zomerstop.

   1. HDfan

    En net zo belangrijk: met de Ligt was Frenkie op het middenveld geweest ; Eiting speelde alleen naar achteren dus steeds weer onder druk achterin

   1. HDfan

    Zeker niet fataal, maar wel kneiterharde les voor ons aller Ajax. Met maar 1 echte verdediger ben je veel te kwetsbaar tegen zo een team.

 2. Wenen 1995

  Collectieve off-day….. snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Hopelijk gaan we nog veel genieten van Ajax dit seizoen, zowel in NL als in Europa en blijft het bij deze ene uitglijder!

  1. beni

   Was geen off day konden het niet aan en Tadic speelde vorig jaar degradatie voetbal en die blind stond er naast. Wat heb je dan eigenlijk gehaald voor zoveel geld.

 3. Forever nr14

  Overdwars, wat denk je van Overmars?
  Als je alleen de markt op gaat voor middenvelders en 1 van 16 miljoen die TOTAAL geen team (lees achterhoede) kan sturen, die al blij is dat ie wekelijks speelt ivm zijn transfersom.
  Tja…. dat doen die lampen al jaren veel beter als wij.

 4. ajaxpers

  Frenkie met zijn 1.80 in een topwedstrijd als verdediger is het domste wat je kan doen. Th had met 4 echte verdedigers moeten starte en Donny ipv Eiting die ver onder de maat was en niet gewisseld werd. Natuurlijk was PSV scherper maar dit had niet gehoeven. Erg naief

 5. Cootje Adriaanse

  Wij zijn ook teleurgesteld in de kadootjes voor PSV. Het was een SLAPPE HAP.

  Nu weer “fijn” maandenlang achter de feiten aanlopen….

 6. 1976top

  Als je alle wedrstrijden van ons ajax goed bekijkt, was alleen vitesse uit goed alle thuis wedstrijden zijn gewonnen door toedoen van het thuis publiek, veel beter team dan alle jaren hiervoor goede spelers op het veld maar als team zwaar gefaald

 7. ajaxhoger

  Dit kan je verwachten als j twee middenvleders als verdediger opstelt , we hebben trouwens geen fansoelijke verdedigers meer na de ligt , wel vele miljoenen , die klote lampen liggen in een deuk , het is trouwens al gelopen race dit jaar , die lampen geven het niet meer weg , ze zijn veel beter ,al zou ik he t liever anders zien , wij denken dat we goed zijn .

  1. De Nees

   Ajax heeft zichzelf vandaag helemaal schaakmat laten zetten. Die lampen laten nog genoeg punten liggen tegen de kleintjes, Ajax werkte als een rode lap dat hebben ze niet iedere week. Ajax moet zelf dan niet de puntjes laten liggen natuurlijk.

   1. theomar

    Psv is al bijna kampioen. Die zijn veel feller en spelen met gif. Die laten niet veel punten meer liggen. Ook zijn die efficienter. Ajax scoort veel te weinig. Het is al weer gespeeld. Ook de keuze van Eiting boven Donny is onbegrijpelijk.
    Het us gespeeld, dit komt niet meer goed. Op einde seizoen leegloop (de ligt, de jong, tagliafico, neres) en weer geen kampioenschap, en weer opnieuw opbouwen. Ik wordt hier zo moe van…

 8. Arie

  Dit had hij tijdens de wedstrijd moeten doen dat mag je iemand met zijn ervaring verwachten en ten Hag weg en PB of FB vragen

 9. 1976top

  Lampen zijn niet veel beter hebben ook veel geluk gehad de afgelopen wedstrijden, met name in de extra tijd, we geven niks op

  1. theomar

   En blind maar roepen waar de huldiging moet plaatsvinden, toen hij nog niet eens een wedstrijd had gevoetbald. Blind, er komt geen huldiging…

 10. a.p.

  Wat was ons aller Ajax matig, er ging niet veel goed en dan nog met DRIE- NUL verliezen. dat is voor mij als supporter echt BALEN

 11. Indojood

  Je middenveld is zonder De Jong van alle diepgang en snelheid ontdaan. Daarbij staan Ziyech, Tadic en Neres om beurten veel te diep op 10 waardoor bij balverlies alles op de te trage Schöne en de te lichte Eiting terecht komt. En zo kan het gebeuren dat door het wegvallen van De Ligt Ten Hag met één simpele wijziging er een teringbende van maakt door De Jong naar achteren te halen. Tegen AEK was dit nog te verbloemen door de zwakte en onwil van de tegenstander. Tegen een beetje tegenstander ga je meteen op je bek, ook als je wel met de juiste instelling de wedstrijd in gaat. Het is gewoonweg niet te doen. Je moet hoog spelen maar altijd minimaal zes man achter de bal hebben die het overzicht hebben en bij balverlies elkaar meteen rugdekking kunnen geven en counters kunnen opvangen. Ik zie vaak trainers die denken aanvallend te spelen, deze tactische blunders maken en hun verdediging en middenveld zo laten verzuipen.

  1. De Nees

   Idd indo, het was ook niet meer om te draaien. 2 keyposities MV en CV is de nek omgedraaid, 2 van de 11 spoel je weg, het elftal is pudding geworden en je loopt alleen maar achter de feiten aan. Ook een goede Tadic en Ziyech kan de tij dan niet meer keren. Kan dit maar niet begrijpen, zitten daar met z’n drieën een tactiek uit te vogelen, zelfs waarschuwingen gehad van AEK in de 1e helft en dan nog zo arrogant en naïef gaan spelen tegen die lampen.

  2. beni

   Welke diepgang? Hij speelt de bal naar de meest dicht bijzijnde mede speler. Oprukken en iemand uitspelen zie je haast niet en fysiek niet sterk schoffelen hem zo onder de grasmat. 80milj strik er om heen en wegwezen.
   Totale uit de hand gelopen massahysterie.

 12. Forever nr14

  Niets aan toe te voegen indo.
  Blijkt maar eens te meer dat deze trainer een tactisch onbenul is. En als je m daarna hoort praten, dan lijkt het net of je naar slapstick zit te kijken, wat een onzin komt daar uit zeg!
  Natuurlijk ziet hij ook niet in dat Blind meer een aderlating is, dan een versterking. “Viergever” zat tenminste gif in, ? Gewoon in de basis bij die pisvlekken
  Maar goed over het aan en verkoop beleid iriteer ik me al jaren en lopen we eeuwen achter op die lampjes. (Buiten af en toe een of 2 uitzonderingen daar gelaten.

  1. Indojood

   Het is gewoon klassiek Cruijffiaans denken, altijd voldoende mensen achter de bal houden. In balbezit behoud je overzicht, bij balverlies sta je verdedigend goed. Dit bereik je door een zes met de punt naar achteren en elkaars positie over te nemen. Totaalvoetbal.

   1. -buitenkantje rechts-

    Cruijff heeft het zo vaak laten zien en verteld..Waarom denken al die coaches dat ze het beter weten en anders moeten doen? Maar ook de meest elementaire logica ontberen.. Je weet van tevoren dat LdeJ een vreselijk belangrijke pion is voor PSV.. Alle ballen worden naar voren gepeerd richting dJong.. Dan zet je dus je beste middenvelder CV met de veel te trage Blind op hem. Je hebt Wöber gekocht..Schuurs gekocht.. Ik snap dat dus echt niet! En de enige reden die je kunt aangeven is dat het ook werkte tegen AEK.. Ik vind dit echt van een zo grote mate van onbenulligheid getuigen..

    1. De Nees

     Dat PisV is geen verfijnd voetbal, het is een collectief, opbouw verstoren en snelle uitvallen. Zo spelen ze zelfs tegen zwakke tegenstanders. En Ajax heeft nooit antwoord op dit spel van hun, lopen elke keer in het mes.

     1. Bert62

      Misschien moet ze voor de wedstrijd eens hun grote muil houden met na vandaag staan wij bovenaan. Heb je dan niet door dat je hiermee een extra stimulans afgeeft naar de tegenstander. Die zijn dat arrogante gedrag van, wij zijn Ajax, wij zijn de beste meer dan zat. Zeg gewoon niks en ga gewoon voetballen net als PisVee.

     2. De Nees

      Ja haat en nijd is heel makkelijk op te wekken tegen Ajax. De grote bek altijd maar niet waar maken.

 13. Forever nr14

  BR idd zelfs TH kreeg een soort van onoverwinnelijkheid over zich, op basis van een leuke avond tegen luik en AEK met vooral ook dank aan alle supporters. Ik zeg het al vanaf het begin hij heeft het niet en gaat het ook niet krijgen!
  Dat ziet iedereen toch wel neem
  Ik aan?

 14. Iamsterdam2015

  Hoezo stel je Dolberg op die verdomme geen wedstijdritme heeft op?!?!? Sierhuis is op dit moment fitter en beter maar nee, hij ( TH) laat hem niet spelen, zelfde geld voor Wöber, Per. Waarom verkoop die niet want kennelijk heeft hij er geen vertrouwen in?!?!? Slap en ondoordacht en arrogant van TH en zijn staf. Hoe armoedig ben je dat als de Ligt weg valt je geeoon NIKS fatsoenlijk hebt. Schande schande schande

 15. M800M

  Meerdere problemen die te lang niet serieus genomen zijn. De selectie is niet in balans, we hebben te veel middenvelders en tekort aan andere posities. Waarom in godsnaam 4g laten gaan en dit probleem vergeoten? grootste probleem is geen reserve voor de rechter centrale verdediger (Rechtspoot). Dat bleek maar weer. Het is daarnaast lang met meer mazzel dan wijsheid goed gegaan met spelers op een nieuwe positie uitvinden, middenvelders als verdediger e.d. Dan nog onze gekochte ervaring: blind die al 3,4 wedstrijden loopt te kloten maar viel ten hag niet op door matige tegenstanders, tadic die (nog) niet de dragende speler is die ten hag in hem ziet. Voeg daar gebrek aan inzicht van de staf aan toe (eiting te vroeg een sleutelrol in het elftal gegeven, groot talent maar hij was hier gewoon nog niet klaar voor), verkeerde rare paniek wissels die alle problemen veel groter maakten. Hij kan het team blijkbaar ook niet motiveren. En een tegenstander die alles wél op orde heeft, en je zakt als collectief door de ondergrens. En Weer moeten we in de achtervolging klote zooi

 16. Zlatan4ever

  Zou Eiting Ten Hag regelmatig pijpen aangezien hij wederom Donny op de bank houd ?
  Wat een knuppel

 17. hubert

  bizarre opmerkingen hier wat een nep supporters. na genoten te hebben van een aantal wedstrijden word er een wedstrijd niet goed gepresteerd en is ten hag weer een slechte trainer en de spelers kunnen er ook niets van pfffg ja doe maar gerust ik weet dat hier weer wat onzinnige reakties op komen maar ga gerust jullie gang. zulke mensen neem ik echt niet meer serieus lekkere supporters als we winnen lopen ze voorop als we verliezen dan deugt er niets neer

  1. Bert Betondorp

   Hubert een beetje gelijk heb je. Maar voetbal en vooral AJAX is ook emotie.
   Daarin wordt vaak te ver gegaan. Maar als je realist bent msg je toch zeggen en schrijven dat er gisteten iets goed gout is gegaan. En wie is de hoogst verantwoordelijke? Juist ten Hag en die mag zich deze zoveelste blam@ge bij psv zeker aantrekken. Eens?

  2. AB

   Hubert, de echte hebben hun zienswijze mbt ten Hag nooit aangepast. Die laten zich niet in de luren leggen door een paar leuke uitslagen. Kortom, ten Hag out, Blind (dubbel) out, Sar out en overmars out. Zijn gewoon een stelletje amateurs die af en toe een leuk kunstje doen.

  3. Zlatan4ever

   Hubert…? Waar heb jij gelezen dat ik een fan ben van Ten Hag en tevens iets gelezen over dat Eiting adoreer ? Inderdaad nergens ! Met mijn cynische humor probeer ik duidelijk te maken dat Donny toch boven Eiting behoort te staan ? Ongeacht welke tactiek of tegenstander ? Hij maakt Donny kapot

  4. Zlatan4ever

   By the way, iemand die Hubert heet nickname of niet gaat mij niet uitmaken voor nepsupporter
   Zeg dat maar tegen je “hockey-vriendjes”….en wat maakt jou zo’n goede supporter dat ik van jou moet horen dat je anderen niet serieus neemt ? Sukkeltje

 18. fredie

  Dat je binnen 4 maanden je 2 keer laat vernederen door 040!! Wat een drama! Heb ik als ajaxfan in 50 jaar niet meegemaakt! Gauw vergeten en de draad weer oppakken. Laatste week ging wel prima!

 19. hubert

  er is zeker iets niet goed gegaan bert betondorp helemaal mee eens er was totaal geen agressie in het spel van ajax maar de trainer voetbalt niet de spelers in het veld moeten gezonde agressie tonen vanaf de eerste minuut en daar ging het vanaf de eerste minuut mis. jammer dat dat tegen PSV gebeurd en ok nog dubbel zo jammer omdat ik vind dat wij beter kunnen en zijn dan psv

  1. Zlatan4ever

   Als trainer (lees eindverantwoordelijke) hoor je in te grijpen als het team slecht presteert. De wissels waren op zijn zachst gezegd dom. En dan heb ik het niet eens over de opstelling. Ten Hag heeft het niet begrepen en zal het nooit begrijpen om bij Ajax goed te funcioneren. Hij is totaal debet aan deze wanprestatie

   1. hubert

    zlatan4ever mijn naam hubert is geen nickname daarbij heb ik geen interesse om op jou niveau te spreken. serieuze reaktIes hier daar hebben we wat aan niet steeds die nagatieve onzin als er eens verloren word en ja ik ben al meer dan 50 jaar een ECHTE supporter OOK ALS HET MINDER GOED GAAT en als je reageerd hier probeer dat eens op een normale wijze te doen maar zal wel niet lukken het interesseert me totaal niets wat jij zegt

    1. AB

     Beste Hubert, jij start je bijdrage met de opmerking “nepsupporters” en zet daarmee zelf een negatieve toon in. Dus als je reageert, probeer dat dan vanaf de start normaal te doen zou ik zeggen.

     1. Litmanen

      AB, jij bent al vanaf je geboorte negatief, dus pak een ander daar niet op aan.
      Staat een beetje boel belachelijk.

     2. AB

      Beste Nepmanen, jij bent het meest gestoorde en belachelijke typetje. Je zou wegblijven, weet je nog. Ik help je ff …… hoe was de uitvaart van Eug? Samen gezongen en gedronken en een pilletje genomen? Moet je niet naast hem liggen of heb je hulp nodig met de steen. Kortom, opzouten forumverzieker en nooit meer terugkomen Ziyech hater. Aan racisten hebben we hier geen behoefte. Optyfen dus. Zo ……. duidelijk weer?

 20. AJAXForever61

  Scherpe analyse in de telegraaf, de messen worden geslepen! Net zo naief als tegen Heracles qua opstelling. + geen inzet= – 5 puntenshitzooi achter op de lampies

 21. RPC

  Ik krijg het bijna niet op papier maar terecht verloren. Maar … ik zou graag willen zeggen dat ze in Eindhoven een een keer hun muil houden tegen scheidsrechters met hun gejank. Ook die zogenaamde “kapsonestrainer” wat een arrogant zielig jankend figuur.

 22. Nultwintig

  Sorry Tadic maar jij en Zijech hadden op moeten staan en meer gif in het spel moeten gooien. misschien handig om je teleurstelling voortaan in een doosje te doen, deksel dicht, niet meer aan denken en vlammen.

  1. AB

   Als je middenveld door de trainer naar de kloten wordt geholpen kan je als speler ook een hoop minder doen. Blind gaan rennen is ook geen optie. Ajax moet en kan het hebben van vernuft op het middenveld. Met Frenkie als CV en Eiting op het middenveld was dat weg.

   1. Yindi02

    En lees weer eens zijn meest recente commentaar: “tegen Bayer hadden we hetzelfde gedaan.” Hij is wars van alle (zelf) kritiek. Het meest verwerpelijke is dat hij de schuld van die afgang op de spelers afwentelt. Dat is niet de eerste keer dat hij dat doet. Mario Been had daar ook een handje van. Als het al zo was dan is en blijft hij verantwoordelijk voor hetgeen er gebeurt. Als ik echt zou zeggen wat ik daar van vind dan vrees ik dat dat een vette ban op zou leveren. Hoe lang pikken de jongens zelf maar vooral ook de club dit absurde domme gezwets?

Reageren is niet mogelijk.