Slap Ajax hard onderuit tegen PSV: 3-0

Ajax is in Eredivisie-topper tegen PSV zondagavond in Eindhoven hard onderuit gegaan. De Eindhovenaren waren thuis met 3-0 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag en verstevigden zo de koppositie in de Eredivisie. De eindstand stond al na 35 minuten op het scorebord in het Philips Stadion door goals van Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Hirving Lozano. Door de nederlaag staat Ajax inmiddels na zes speelronden al vijf punten achter op PSV dat nog zonder puntenverlies is.

Erik ten Hag ving de absentie van De Ligt opnieuw op door Frenkie de Jong achterin naast Daley Blind te zetten. Dat duo had het erg zwaar in de eerste helft. PSV zette Ajax in de eerste tien minuten vol onder druk, wat leidde tot kansjes voor Luuk de Jong en Hirving Lozano. In de 21ste minuut haalde PSV voor het eerst de trekker over. Luuk de Jong bediende Bergwijn, die het Ajax-doel onder vuur nam. Via André Onana kwam de bal bij Gastón Pereiro. De Uruguayaan kapte de zwakste Ajax-schakel; Carel Eiting, op de rand van het strafschopgebied opvallend eenvoudig uit en schoot de bal door een woud van benen langs Onana: 1-0.

Die openingstreffer kwam hard aan bij Ajax, dat helemaal van slag was. Lozano schoot nog in het zijnet, maar in de 24ste minuut was het opnieuw raak. Jorrit Hendrix kopte een lange bal richting het zestienmetergebied van Ajax, waar Lozano terug kwam lopen uit buitenspelpositie. De Mexicaan zorgde daarmee voor verwarring achterin bij de Amsterdammers, waardoor Luuk de Jong kon profiteren en volledig vrijstaand de 2-0 kon binnenschieten.

Ajax beet daarna even van zich af via een van richting veranderd schot van Hakim Ziyech en een poging uit de draai van Daley Blind. De poging van Blind in de 34ste minuut 34 was pas het eerste schot op doel van Ajax. In de 35ste minuut deelde Lozano de volgende dreun uit. Opnieuw ging Bergwijn ervandoor aan de linkerkant en stuitte hij op Onana. De PSV-aanvaller kreeg de bal uit de rebound terug en legde ditmaal breed op Lozano, die de 3-0 binnentikte.

Ten Hag greep halverwege in door Kasper Dolberg en Donny van de Beek in te brengen voor Klaas Jan Huntelaar en Lasse Schöne en liet verrassend Eitingh staan. Met de twee verse krachten in het veld kreeg Ajax iets meer grip op de wedstrijd maar op één enkele echt gevaarlijke kans die van de doellijn werd gehaald na kwam PSV niet meer in gevaar. Ryan Gravenberch mocht nog met 16 jaar 130 dagen de jongste Ajax-debutant aller tijden worden maar dat was een van de zeer matige hoogtepuntjes van Ajax.

Related posts

117 Comments

    1. De Ajacied

      Was dramatische pot van Ajax
      Ze missen GIF bij Ajax, daar zullen ze toch wel aan moeten werken dat er dat bij onze jongens toch wel in komt
      ❌❌❌

    2. JohnDoe77

      Lesje in efficient zijn voor de goal! Terecht verloren, het gemis van Matthijs is groot. Vreemd dat een Wöber -die toch al een dik jaar hier is- nog steeds niet wordt opgesteld als we een verdediger nodig hebben? Waarom dan niet verkopen?

      1. theomar

        Ten hag tactisch slecht.
        Gif ontbreekt.
        Veel te veel kansen nodig om te scoren.
        Eiting die te kort komt.
        Debutant in zo’n verloren wedstrijd opstellen.
        Mandekking achterin bij snelle uitvallen belabberd.
        Dit seizoen is al weer gespeeld.

    3. Litmanen

      Hee, daar istie weer even.
      Waarom? Omdat ik ineens van de grootste fans van bijvoorbeeld Ziyech ineens geen commentaar lees.
      Waar zijn AB, Moosie, 1958, BR etc etc allemaal als uitkomt wat al maanden gezegd wordt?
      Namelijk dat je met mensen als Ziyech de oorlog niet wint. Leuke hakballetjes en panna’s tegen zwakke tegenstanders, maar als er echt gebikkeld moet worden, dan zijn we niet thuis.

      Ajax werd gisteren tactisch van het veld geveegd. Ten Hag bewees weer dat hij een onbenul is met een te groot ego.
      Twee verdedigers opstellen tegen PSV uit, dat is vragen om een pak slaag. Alleen Nico en Blind, want Frenkie en Maz zijn middenvelders.
      Eiting laten staan en Schone naar de kant halen. Ziyech en Tadic laten staan, sterk hoor!

      Ten Hag is geen Ajaxtrainer. Vanaf zijn aanstelling is dat al duidelijk. Met dit team van Groningen en AEK winnen is een makkie, maar tegenstanders die tactisch wat sterker zijn en je hebt een probleem.

      Tegen Vitesse heeft Bruins Slot er voor gezorgd dat Ten Hag zijn opstelling aanpaste en Neres in de spits zette. Na afloop nam hij de felicitatie’s dankbaar in ontvangst voor de vondst. Die dus niet van hem zelf was.

      Het constant in bescherming nemen van spelers die niet presteren en bijvoorbeeld konsekwent Donny laten banken zegt genoeg.

      Schuurs en Wober hadden in het elftal moeten staan en tegen echte tegenstanders een echte rechtsback zoals Kristensen. Niet zo’n goede voetballer, maar Maz kan onder druk helemaal niets goed doen. Niet verdedigen en niet aanvallen.

      In deze wedstrijd een jongen van 16 laten debuteren, hoe idioot ben je dan? Dat zal die jongen zich leuk herinneren. Wat was jouw debuut? Nou, die afdroogpartij in Eindhoven….

      Het is al te laat, want vdSar en Overmars laten die schorre makreel niet vallen, maar de titel kan je vergeten.

      En let op, tegen de volgende zwakke broeder komt Hakim weer met zijn briljante tikjes en hakjes. De tovenaar staat alleen op tegen de b-ploegjes. Zie het Marokkaanse elftal. Op het WK niet gezien, tegen Timboektoe briljant….

      Als de grote fans het nu nog niet zien, eenoog is koning in het land der blinden.

      Wat een blamage.

      En dan nog wat, Tadic aanvoerder? Wat dacht je van Blind of Schone? In elk geval iemand die Nederlands spreekt. Ajax onwaardig dit…

      Zo, ik ben weer even weg. Zie ik ook de scheldkannonades niet van het aso-clubje.

      1. Moosie

        wat een sukkel ben je toch net als Eug ik heb zelden zulke sneue types als jullie gezien.
        Je disqualifiseert jezelf al tijden en leuk dat jemen noemt maar waar zeggen wij dat we blij zijn met Haggie een term verzonnen door mij notabene.
        Nee jouw bashen van Zyech is ons probleem plus je leugens en gezuig zoals het hele stuk hierboven door jou geschreven ook weer een grote blowjob voor jezelf is.
        Dus Eug heet tegenwoordig dus Ajaxforever61 en jij bent ook weer terug net als Daisy trouwens gezellig hoor wordt weer scrollen gappies

        1. AB

          Volgens mij is iedereen het over eens dat het kut was Litmanen met een paar super kutten. Ga jij maar snel weer naast Eug liggen en grasmatje over je heen.

          1. AB

            Overigens wel fijn dat we nu zeker weten dat je telkens mee blijft lezen lelijke Ziyech hater. Ook nog eens een extra hak naar een buitenlander ivm aanvoerderschap. Echt zo’n eigen volk eerst standpunt. Fijne Wildersfan ben je. Maar goed, nog pmaals blij dat je meeleest kan ik tenminste jou lekker blijven bashen. Begon me al te vervelen hier op het forum. Ging vrijwel alleen nog maar over voetbal. Echt zo saai.

      2. Ajax1958

        Neppie, je hebt weer een gigantisch verhaal om Ziyech te bashen. Je begint en eindigt ermee. Je bent een stakker 1e klas, bovendien een pinnokio, want je leest dit wel. Het was heel leuk de laatste weken zonder jou hier, maar je hebt waarschijnlijk vernomen dat je vriendin Eugje uit de dood is herrezen en nu doorgaat onder Ajax1961. Als jij zegt: ik ben hier weg, blijf dan weg, nepjurist.

        1. Indojood

          Van mij mag hij ook wegblijven. Mede vanwege hem was ik het een tijdje zat hier. Er wordt nu weer over voetbal gediscussieerd.

      3. dickst14

        Blind of Schöne aanvoerder. Echt een gave die je hebt, altijd de zwakste uitzoeken en dan ook nog aanvoerder maken. Dat jij geen caberatier wordt man. Altijd lachen met jou.

      4. Geroldkohlen

        jij bent echt een zwakzinnige! Wanneer het niet goed gaat, leg je het bij ziyech neer. zielige kleuter! al zou de keeper 10 blunders maken, blind 5 eigen doelpunten maken of hunter 8 paaltjes missen in een wedstrijd dan zijn Net volgens jou nog de schuld zijn van ziyech. blijf haten je maakt jezelf echt continu belachelijk.

      5. AB

        Wel commentaar geven maar geen commentaar kunnen velen. Zie hier de zwakte van een rariteit. Maar ….. wel beter dan Eug met zijn nieuwe nick en doen alsof hij een reincarnatie is.

      6. quadsboy

        Litmanen meer,meer,meer,en nog meer I like that real talk sorry dat dat in het engels ging hahaha

        1. AB

          Je loopt hier toch al een tijdje rond Quadsboy maar van mij was het een soort sarcasme om te zeggen dat hij moet blijven. Iemand die Litmanen hier graag op het forum ziet spoort zelf volgens mij niet helemaal of leest heel selectief de bijdragen van die kwiebus.

      7. De Nees

        Lekker selectief Litmanen, lofzang op Ziyech mis je plots, maar waar blijft jouw lofzang op Blind dan? Dat was toch een schitterende aankoop volgens jouw, zet de organisatie neer en iedereen gaat beter spelen achterin? We hebben het gezien zondag.

        1. Litmanen

          Toch nog even dan, omdat AB niet zonder mij kan. Ik een buitenlanderhater? Wel eens gehoord dat Schone uit Denemarken komt?
          Goed lezen kunnen de heren ook al niet. Heel Ajax is afgedroogd en de meeste kritiek gaat naar Ten Hag.

          Jullie zijn met jullie aso groepje zo met jezelf bezig dat je niet eens in de gaten hebt dat er heel wat fatsoenlijke mensen een duimpje onder mijn stukje zetten.
          Die mensen kijken wel uit om het openlijk met mij eens te zijn. Dan krijgen ze dezelfde shit over zich heen als ik. Kijk, ik rol van de bank om zoveel onbenulligheid, maar er zijn ook mensen die zich kapot schrikken van zoveel bagger.

          Nou AB, kom nog ff een keertje los. En in het spoor Moosie, Dikkiedik, 58 etc.
          En De Nees, ja ik vind Blind een geweldige speler en een echte Ajacied. Dat kun je van Ziyech niet zeggen en bovendien vind die vooral zichzelf heel erg goed.
          En dat vind ik eigenlijk ook, alleen niet in wedstrijden waar het er echt om gaat…..
          Dat noemen ze bij ons een speeltuinvoetballer.

  1. Finidi

    Laat er hier eentje aub het 2e van Bayern gaan trainen want dat kan nog net voor de Oktoberfesten mooie dorpsgek!

    1. Finidi

      Ja weet het slaat nergens op maar Gravenbergh vandaag laten debuteren ook niet ! Jaja John Doe ik geef hem wel de schuld want hij alleen is verantwoordelijk vandaag voor deze afgang!!!!

      1. Mr Ajax

        Hij natuurlijk niet alleen finidi, maar zijn rol was absoluut te bepalend, zeer slechte keuzes maakte die!

    2. Wenen 1995

      Ten Hag alleen? Laat me niet lachen! Volgens mij zijn het toch echt de voetballers die het moeten doen. Allemaal een top contract en vol talent. Nee, Finidi, lekker makkelijk om alleen de trainer 100% de schuld te geven.

      1. Bert Betondorp

        Wenen, als het een bedrijf slecht gaat, wie denk jij is daar dan verantwoordelijk voor? De leiding, denk je niet? Dan vliegt er een manager uit. Ook al heeft het personeel hun best gedaan, maar niet goed geleid? Manager eruit.
        Ajax is een becr
        Een elftal heeft leiding nodig. Ontbreekt die en worden daar fouten gemaakt.
        Coach weg, logisch

    3. Vak 120

      Heb jij 4 europeese wedstrijden zitte slapen finidi? Of was ten Hag toen niet in beeld voor jouw? Sensatie zoeker ben je,geen ajax supporter!!

      1. Finidi

        2x 3-0 binnen half jaar Stevig op de kloten gehad dan doe je het goed of niet ? En zeik niet dak geen supporter ben ja van Ajax maar niet van die Ten Hag!

      2. De Nees

        4 of 8 wedstrijden goed gespeeld maakt geen hol uit, gaat om het nu. Aantoonbaar falen betekent dat het weer kan gebeuren. Vandaag leverde je een MV en een CV positie in door te schuiven met Frenkie, 2 key posities die je de nek omdraait, dat is aantoonbaar falen. Geen achteraf geklets want na AEK zijn die zwaktes overal geroepen. En PisV is geen AEK, dat had Ten Hag moeten begrijpen.

        1. Moosie

          Ze blijven maar volhouden in deze tactiek maar je hebt idd helemaal gelijk Frenkie hoort op het middenveld

  2. 1976top

    Overal afgetroefd, moeten ze in de thuis wedstrijd bij de strot grijpen en nooit meer los later

  3. Frip

    Onana eruit en een goede keeper halen dit is al de zo veelste blunder van hem maar verder speelden wij ook niet goed ..

    1. Ptr

      Precies
      Ik was er al bang voor. We hebben geen idee hoe goed of slecht de tegenstanders in de voorrinde waren. Bij de eerste echte tegenstand, vandaag, zie je waar we met Ajax staan. Bayern zat op de tribune net zoals Benfica. Dat worden nog moeilijke wedstrijden!

    2. Zlatan4ever

      Peter Kopsterk,
      Het word tijd dat jij met beide beentjes onder de grond gaat met je nep-likes. 42 likes voor zo’n cliche opmerking ?! ????

    1. Vak 120

      Frip blije kut kwal! 1 misstap en ten Hag komt weer naar voor!! Jij bent zo’n nep supporter,dit is gewoon ajax zijn schuld! Niet gaan wijzen

  4. Bert62

    En dan durft Schone nog te roepen van, na zondag staan wij bovenaan. Hou toch eens op met dat arrogante gedrag te vertonen en ga gewoon voetballen net als die pisvlekken.

    1. Ajax 1

      Inderdaad. Daar irriteerde ik ne ook aan. Bij psv al jaren slecht en dan zo arrogant. Gewoon voetballen…..winnen…..en pas als je met de schaal in je handen staat mag je een grote mond hebben.

    2. Jacobus

      Indd, met deze onnozele uitspraken zetten ze de tegenstanders alleen maar meer op scherp……… maar goed dat kwartje lijkt wel niet te vallen bij ze…….

  5. Forever nr14

    Niet eens zo voetballen, maar neem eens een voorbeeld aan “STRIJD” geven Begin daar eens mee, maar ja ooj daar heb je een trainer voor nodig.
    Godverdomme wat een prutsert ja, en dan ook nog een Gravenbergh laten debuteren echt wat een lachertje deze vent

    1. Panna

      Goede analyse FrankiC. Wat ziet hij in Eiting? Die jongen kan goed een bal afpakken maar je moet toch meer in huis hebben om in de hoofdmacht te staan?

  6. FrankiC

    Tsja, als Mazraoui telkens naar voren holt en Bergwijn alleen laat en,
    Tsja, als je 4 meter aan verdedigende kopspecialisten (Schuurs en Wöber) op de bank laat, terwijl PSV alleen maar lange ballen op Luuk de J. pompt,
    Tsja, als je dan een Eiting die niet draait op de plaats van Frenkie laat spelen,
    Tsja als je geen lering trekt uit de vorige editie,
    Tsja TH, dan krijg je een lesje effectiviteit in Eindhoven en voor tactiek een ONVOLDOENDE

    1. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens Frank..
      Daarnaast zijn er nogmaals extra vraagtekens bij het aankoopbeleid geplaatst..
      Voor 16M Blind aantrekken en Viergever voor niks laten gaan.. Dumfries die natuurlijk bij Ajax had moeten spelen..
      Sar zei dat Ajax het Bayern van NL moet worden.. Dat betekent dat je een bod op Lozano en Bergwijn had moeten doen..
      Ook onbegrijpelijk dat er geen spits is gekocht.. Kijk naar Sol bv dit weekend.. kopen!!
      Ook de wedstrijdinstelling van de spelers die zich lieten aftroeven.. De leiders als Tadic, Ziyech en Blind die niet thuis gaven..
      Dik verdiende overwinning..in het zadel geholpen door een op alle terreinen falend Ajax.

    2. Charka53

      Tja als Tadic meer loopt te lullen dan te voetballen
      Tja als Zyech meer rondjes draai dan de bal eens in één keer speelt
      Tja en zo kunnen we nog even door gaan maar met deze instelling win je nooit .

    3. De Nees

      Ajax kijkt altijd naar wat z’n spelers kunnen en niet wat zij niet kunnen, zo wordt al jaren het aankoopbeleid ingegeven. Denkend dat ze alle wedstrijden voetballend kunnen domineren en winnen, daarom is er zo weinig aandacht voor sterke verdediging en vechters, dit zie je al jaren bij Ajax. “Och in noodgevallen halen we Frenkie naar achter en we hebben Wober en Schuurs ook nog, Blind snel oppikken als ervaren organisator en routinier, dikke lul drie bier komt wel goed allemaal, wij zijn Ajax!”

  7. 1976top

    Als je zo een van bommel lang de lijn ziet staan strijd passie lief hebber van het voetbal, en wat hebben wij……. ik zeg welkom terug frank

      1. Ajax 1

        Van bummel is zeker een lul, maar wel een winnaar. En die gasten lieten dat gisteren zien. Pijnlijk voor ons….

  8. vak411

    we hebben 2 maanden lang genoten.. nu staan we voor lul. kop omhoog en doorgaan waar Ajax mee bezig was. nog 28 wedstrijden. laat het een les zijn. dit lag niet alleen aan ten Hag, niemand was scherp.

  9. Forever nr14

    Wenen 1995, deels heb je gelijk. Maar je moet als trainer toch weten dat als je beste man (verdediger) niet kan spelen, en als je je een beetje verdiept in de komende tegestander, weet je dat ze met lange ballen gaan werken, en hoog druk gaan zetten omdat Frenkie geen verdediger is, Blind dit organisatorisch niet kan neerzetten, Mazaroui te jong en onbesuisd maar wat rent.
    Ook is een trainer ervoor om je tot op het bot te motiveren, ja ook deze jongens hebben dat nodig. Die eikel van een van Bommel kan dat wel geloof me.

    1. Wenen 1995

      Forever nr14, natuurlijk had Ten Hag het anders moeten aanpakken. Achteraf zeker, maar om hem nu 100% als enige schuldige aan te wijzen, zoals Finidi doet, gaat me echt te ver. Maar gelukkig mag iedereen een mening hebben en mogen we het met elkaar oneens zijn.

      1. Finidi

        100% is overdreven maar hij zet ze toch neer dus is ie verantwoordelijk vind ik. Flink laten poedelen dan komen we er wel zou ik zeggen. Lijkt wel de politiek hier, we doen een plas en alles blijft zoals het was. Hup zet hem op jongens en geef em een lel! Baal hier gewoon van.

        1. Wenen 1995

          Finidi, snap volkomen dat je baalt. Iedere Ajacied voelt zich klote op dit moment. Ik heb nog wel vertrouwen in Ten Hag en jij niet. Dat kan en dat mag (natuurlijk). Nu maar samen hopen dat we de schaal dit seizoen pakken.

  10. Forever nr14

    Alleen dat verschil idd, nogmaals ik gruwel als ik die kop al zie van van Bommel, maar wel passie straalt hij uit en brengt iets over.
    Gaat de camera naar Ten Hag, tja wat zie je dan he………… pffff

    1. De Nees

      Ajax is tactisch ook niet heel moeilijk te overrompelen. Dat is al vaak genoeg gebeurt omdat het voor 90% offensief denkt of naïef een wedstrijd ingaat. Wat v bommel inzag dat hadden zelfs hier een paar uitgetekend al 3 dagen geleden. Dat zelfs een dooie lul als Luuk de Jong met doorkopballen Ajax schaakmat kan zetten daar zakt je broek toch van af?

      1. Finidi

        Ach Nees soms moet je gewoon slopen ipv voetballen zeker tegen zon lange lul want die kan niet voetballen dus heeft het geen zin om voetballer op hem te zetten, lijkt me logisch ?

      2. De Nees

        Idd, je beste voetballer zet je in de mandekking, het is gewoon comedy. Ajax kent maar 1 kunstje en dat is wat te doen als ze sterker zijn met veel balbezit, maar als het op inzet en vechtlust aankomt dan lopen ze d’r bij als een stel ballerina’s. Opgeteld met de tactische blunder van gister dan is de som 3-0. Helemaal logisch.

  11. VanDattem

    We hadden gewoon een totale off day, broze verdediging, Ziyech waarbij niks lukte en twee tegengoals hadden ook anders kunnen vallen. PSV was vandaag gewoon beter, maar laten we nu niet ineens alles waar we de afgelopen weken zo trots op waren overboord gooien.

  12. Gert Ajax

    Er hadden andere keuzes gemaakt moeten worden we weten allemaal wel welke.
    En we weten ook wie die keuzes nu maakt ten hag?

  13. Arie

    Is PB nog vrij en als ze dit niet kunnen winnen snap ik niet wat topclubs in onze spelers zien wat een zootje

  14. Ajax XXX

    Het is te hopen dat Ten Hag hiervan heeft geleerd want als hij nu zegt dat als je het over mag doen het hetzelfde zou doen hoop ik toch dat hij het niet meent. Gewoon ons eigen overschat t.o.v. PSV maar laat het alvast een les zijn voor Bayern uit en de rest van het seizoen.

  15. Forever nr14

    Helemaal mee eens Wenen 1995, ik vind het gewoon totaal geen persoonlijheid hebben en ook tactisch zeer zwak. Maar ieder zijn mening idd

  16. Slingertje.

    Als je met zo’n waardeloze instelling een topper ingaat verdien je het ook niet om te winnen.
    Ook gaf mevrouw Ziyech weer niet thuis tegen een topclub.

  17. Vak 120

    Jongens verdedigend zijn we zwak,dat is nu duidelijk!! Niet de schuld van ten Hag!!! Hij koopt niet aan!!

    1. hansjmn

      Hij stelt wel op en zegt een volledige selectie te hebben waarom zitten de lange mannen dan op de bank?.? Ten Hag heeft geen inzicht en beleving

    2. Kovacs

      Overmars? Die liet de aankoop van een echte vent in de centrale as (van Boca Juniors) schieten en haalde het zoontje van de mislukte Oranje trainer voor veel geld terug. De zoveelste middenvelder, die hadden we nou net niet nodig. Opstappen Overmars en Van der Sar. En neem je trainer op Sparta-niveau, Ten Hag, mee!

      1. De Nees

        Een paar miljoen extra betalen voor Magelan kon niet door de beugel voor Marc, maar een week later wel 17 mln + mlnen salaris neertellen voor een mislukte verdediger, iemand die swz niks meer oplevert later. Goed koopmanschap Marc.

  18. Ajax XXX

    @ Forever nr14, ik weet het, maar hij mag het tegendeel bewijzen te beginnen tegen Bayern want dan zal je tactisch ook zaken beter weg dienen te zetten.

  19. Aanvalluh

    Iedereen wist de tactiek van psv. Hoge bal op luuk. Dan zetten wij frenkie acherin en schone en eiting er voor. Sorry maar dan snap je er weinig van. Topwedstrijden kan je niet zo spelen. Kappen met frenkie achterin zetten en zet vd beek eens erin met diepgang ipv eiting.

    1. Kovacs

      Helemaal eens. Maar je hebt een echte trainer nodig die dat ook ziet. Ten Hag ziet dat niet en gaat dat ook niet zien.

  20. Finidi

    Al als kind van 6 jr va denk ik sinds finale ‘69 tegen Milan meneertje en ik weet of je het weet maar das binnen half jaar 2x met 3-0 op de kloten. Ik weet niet of jij dat lekker vindt…..dan gaat er toch wat fout niet?

  21. Red

    Deze jongens worden constant gelinkt met én grote bedragen én grote clubs. Zouden ze daar dan aub ook naar kunnen voetballen dan ?!!!!?

  22. Daisy

    Ik heb mij erg vergist in dit Ajax van vandaag. Zo kan het dus ook lopen. PSV was vandaag echt de betere waar wij nog wel wat van kunnen leren. Ik had gedacht dat wij verder waren dan dit psv maar wat kan een mens zich vergissen. Ajax trek hier je leermomenten uit en ga aan het werk ermee zodat dit niet meer gebeurt de volgende keer. Succes met de lessen. Geld ook zeker voor onze trainer Ten Hag en hoop ook dat hij weer met beide benen op de grond staat. Dat ben ik ook gezet vandaag trouwens nog bedankt daarvoor.

    1. De Nees

      Het is geen casino he, gokken op zwart of rood. Als er vraagtekens zijn over Ajax dan is dat vaak met een reden. We hebben het al zo vaak meegemaakt met Ajax: one day honey, another day onion.

    2. Bert Betondorp

      Daisy helemaal eens, dit was ook mijn Ajax niet en dat geldt voor meerdere
      Ajax supports, maar ja dit is mijn club en je kan winnen of verliezen….

    3. Zlatan4ever

      Daisy, wanneer start je brei-cursus weer zodat je geen onzin hoeft uit te kramen op dit forum ? Zoals je al zelf had gemeld:succes met de lessen”

  23. Hanski

    Terecht verloren, taktiek gewaagd, beetje als JC ?
    Mathijs is er snel weer bij…Schuurs leert veel dit seizoen dus kan m tzt vervangen…psv thuis winnen, niet zoveel aan de hand! Wel schrijnend dat sterkhouders door de mand vielen…
    Ajax gewoon kampioen dit jaar ?

  24. Iamsterdam2015

    Zo. En nu de koppen bij elkaar en EERLIJK vertellen wat en waarom het mis ging. Alleen dan kan je verder. Tafic Ziyech en Blind moeten nu een stap naar voren zetten en TH duidelijk maken dat deze tactiek met deze opstelling niet werkt. Alleen dan kan je verder en niet van die klote tactische antwoorden voor de camera.

    1. Kovacs

      Blind moet een stap opzij zetten en namelijk naar Sparta gaan. Hij heeft geen ballen en kan geen leiding geven aan de verdediging. Een dure miskoop.

    1. Kovacs

      Kan wel zijn, maar voorlopig is hij in staat tactisch inzicht toe te passen en zijn spelers te motiveren. Dat zie ik Ten Hag niet doen, dat kan hij ook niet. Van Bommel is de Nederlandse Simeonetti..

  25. AjaciedJTB

    Ik irriteer mij al 4 wedstrijden aan het slechte spel van Careltje Eiting.. en ook gister was jij weer vreselijk slecht. TenHag, tactisch onbenul.

    1. Kovacs

      Eens. Maar kennelijk een lievelingetje van Ten Hag. En Ten Hag een lievelingetje van Overmars? Zonde, we hebben met Ziyech en een De Jong (op het middenveld) twee hele grote spelers in huis. Maar met Ten Hag gaat het niks meer worden. Het ontbreekt die man ook aan zelfinzicht.

  26. Lilpatje

    Ten Hag heeft gefaald door een carnaval opstelling. PSV de terechte winnaar. Ook al is Van Bommel een vreselijke kwal, zijn spelers gaan wel door het vuur voor hem en willen duels winnen.

  27. hansjmn

    Ten Hag zegt een volwaardige selectie te hebben, maar zelf faalde hij in de opstelling achter en het open spel wat hij wilde. Geen enkel inzicht, inleving dat PSV een ander spelletje zou spelen dan de Grieken. Ajax is een sterke volwaardige ploeg, nu nog een volwaardige trainer.

    1. Kovacs

      Geheel mee eens! Hij heeft niets geleerd van de 1e helft tegen AEK. Overmers en Van der Sar moeten opstappen, Ten Hag ook. Tijd voor grote schoonmaak na 4 jaar wanbeleid!

  28. Panna

    Goede analyse FrankiC. Wat ziet hij in Eiting? Die jongen kan goed een bal afpakken maar je moet toch meer in huis hebben om in de hoofdmacht te staan?

  29. Mieke Jonker

    Please please Mark en Edwin geef TH een mook sfscheid dn dnel FdB seizoen af latdn maken en tot zijn oensioen vadtkeggen
    Please

    1. Kovacs

      FdB is verleden tijd. Misschien een mooie klus voor de schoonvader voor de schoonvader van Van Bommel? In ieder geval hebben we een trainer nodig die iets van het spelletje en de mogelijkheden van spelers begrijpt. TH is een ramp. Niets geleerd van de eerste helft tegen AEK.

  30. Kovacs

    Verdomme! Ik voel me zo gefrustreerd over gisteren. Hebben jullie die blik van Alfred Schreuder gezien, toen dat Utrecht trainertje iets tegen hem zei? Ik mag toch hopen dat Alfred Schreuder de opstelling vooraf anders zag. TH is een fantasietrainer, zet veel spelers op de verkeerde plek. Ongelooflijk dat zoiets bij ons Ajax mogelijk is. Je zou bijna hopen dat Bayern met 7-0 wint, zodat ie eruit geknikkerd wordt.

      1. Yindi02

        Matthijs speelt dus 3-0 voor Bayern. Geeft niet, hopelijk zet ten Hag de jongens op de plek waar ze het best tot hun recht komen. Verliezen bij Bayern zal weer het startschot zijn voor onze “foetus” Litmanen Om Hakim af te branden. Af en toe mag hij met z,n kop buiten de baarmoeder wat roepen. Al denk ik dat ik alle foetussen beledig omdat ik ze met Litmanen vergelijk.

Comments are closed.