Opstellingen psv – Ajax

Ajax is vandaag afgereisd naar Eindhoven om daar eens orde op zaken te stellen. Helaas heeft Matthijs de Ligt nog te veel last van zijn blessure om deze topper van een wedstrijd mee te maken. Frenkie de Jong schuift daarom weer naar de defensie en Carel Eiting verschijnt weer op het middenveld. De wedstrijd begint om 16:45 uur.

Opstelling psv: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Hendrix, Pereiro, Bergwijn, De Jong, Lozano

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Daley Blind, Nico Tagliafico, Hakim Ziyech, Lasse Schone, Carel Eiting, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, David Neres

 

Related posts

146 Comments

    1. vak411

      maakt me geen flikker uit hoe.. lekker weer eens winnen daar. zou de prachtige week compleet maken! wzawzdb!!

      1. De Ajacied

        Wat een drama is de eerste helft zeg gvd
        Die klote boere alleen maar lange ballen naar voren
        Donny erin en probeer schade te beperken aub
        ❌❌❌

  1. Charka53

    Jammer van Mathijs die had ik er graag bij gezien en dan had Frenkie meer aanvallende kansen ,maar het is niet anders dan wat het is succes.

  2. Iamsterdam2015

    Wie gaat De Jong van PSV dekken en tegenstand geven bij kopduels??? Zeker niet onze De Jong….. met alle respect maar Eiting had op de bank gemoeten, frenky op middenveld en dan Wöber of Per Schuurs achterin. Dat zijn verdedigers…… maar goed laten we positief blijven!!! KOM OP AJAX!!!!

    1. Charka53

      Dat is waar Lamsterdam een echte verdediger erbij en Frenkie op het middenveld maar ja het is het proces van Haggie

  3. Jimmy1971

    Tegen de luchtmacht van Pisvee gaan we de Ligt wel missen!!
    Zelf aanvallend aan de bal blijven en het komt goed door onze supervoorhoede, belangrijk om deze te winnen!!

      1. Charka53

        Dat moet dan wel er sneaky zijn hoor de VAR ziet alles en zeker als pisvee er mee geholpen kan worden.

  4. Jimmy1971

    Het is lees ik net 868 dagen geleden dat wij koploper waren in de Eredivisie!! Het moet dus echt wel gewoon gebeuren vandaag, maak ons gelukkig mannen!!!! 0-2

  5. Dagrump

    Heb er echt zin in!! Gaat spannend worden!! We zouden eigenlijk moeten winnen en vooral omdat die 3 punten echt nodig hebben !! Mannen heel veel succes en strijd en en vechtlust op 200%

  6. AJAXForever61

    Heb er alle vertrouwen in.! Laat de Hunter Viergever maar testen en Tadic die houten klaas van een duitser Scjwaab! 0-2 Kampioenen!!

  7. Daisy

    Pffff ik ben een beetje optimistisch geweest denk ik 2-0 achter nou. Er is nog hoop na een half uur.

    1. Ajax1958

      Daisy, misschien is het beter als jij eens een tijdje je ongenuanceerde gekwetter voor je houdt.

  8. Koning Haarms Wolfs

    TH moet gewoon weg. Als je het met dit team zo kunt verkloten, san moet je maar naar Emmen als trainer. Kom op Marc, lazer dat plattelandslulletje er uit en haal PB terug. Dit is over en uit.

  9. toonvs

    Zo staan staan weer met beiden op de grond. Centrum verdediging kansloos zeg. De Jong moet naar het middenveld totaal geen creatieve tid op het middenveld.

  10. Hazez

    Psv pakt ajax gewoon op zijn zwakheid nu de ligt er niet bij is . Alles gaat over die kant toch erg dat ajax geen echte verdediger op de bank heeft er valt 1 man weg en ajax word helemaal kapot gespeeld

  11. Ajaxbest

    Er moet wonder gebeuren als ajax dit nog wil winnen ze moet meer druk zette dan maak je nog beetje kans niet zo slap voetbalen.

  12. -buitenkantje rechts-

    Op alle terreinen afgetroefd.. snelheid..inzet..effectiviteit..tactiek..
    Opnieuw een vernedering..

  13. Bert62

    Wat is dit voor wanvertoning zeg. Staan als een stelletje kleuters te verdedigen achterin. Zonder de Ligt achterin zijn we nergens. Blind staat tot 2 keer toe te schutteren. Is dit nu de ervaring die je terug hebt gehaald?

  14. AB

    Tering wat een succes supporters hier. Anochtend nog alles prima met een top ten Hag en nu is alles drama. Leer eens direct feiten onder ogen te zien. Ten Hag is een tactische onbenul, altijd al geweest. Hij heeft goud in handen en maakt er koper van de kul.

  15. Ajaxfoort

    Je kunt miljoenen besteden aan goede spelers, maar als je niet bereid bent een paar miljoen te investeren in een goede keeper breekt dat je op. Dat zien we nu.

  16. Indojood

    Ontmaskering van Ten Hag, tactisch onbenul. Laat Frenkie op het middenveld! Eiting is er nog lang niet klaar voor. Schöne te traag. En Blind, de binnengehaalde ervaring van 16 M, verzuipt samen met de rest. Tadic, de zgn. leider, waar is ie?

  17. Forever nr14

    Ik roep het al sinds de aanstelling van dit tactisch onbenul! Ik blijf het zeggen, wat een drama van een trainer!
    AEK is nog geen 040 he en standard luik ook niet.
    Ten Hag flikker nou eens op joh

  18. fjonkman

    Zo ziet u maar weer… leuk als je goeie aanvallers koopt, maar als er geen echte kerels in de verdediging staan, gaan we gewoon op ons bek. Het mag wel duidelijk zijn dat psv op dit moment met afstand de beste ploeg is. Bij ons staan er achterin geen echte kerels.. dan verlies je dit soort wedstrijden altijd. Gefeliciteerd pisvee, weer kampioen

    1. JohnDoe77

      Fjonkman, op basis van deze wedstrijd heb je een punt. Maar om meteen de titel weg te geven zegt meer over jou. Zonder De Ligt scheelt enorm veel en het seizoen is nog lang. Ontnuchterend is het wel na de mooie Europese wedstrijden.

  19. Forever nr14

    AB !? Ben eerlijk joh, dit is toch echt een prutstert van een trainer!
    Na AEK hahah hoogmoed komt voot de val he

  20. Indojood

    Elke trainer met een beetje voetbalverstand stelt op elke positie de best beschikbare speler op. Wöber had moeten spelen als vervanger voor De Ligt en Frenkie ALTIJD op het middenveld! Nu helpt die kutTenHag Frenkie de vernieling in.

      1. ajaxhoger

        Helemaal gelijk , maar de verdediging is helemaal matig , de ligt weg , en het zakt in mekaar als een stront.
        Waardeloos elftal , en daar is alles mee gezegd .

    1. Iamsterdam2015

      Precies. En eiting had er allang afgemoeten en wober erin. Maar ja… wij staan niet langs de lijn Indojood…. ach ook hier zal TH weer een mooi interview overgeven : 1 ik zag mooie positieve dingen 2 ik zag een fantastische Blind 3 ik vond Neres beter dan Dumfries 4 we waren heer en meester… etc etc

    2. De Nees

      Tegen AEK liep het goed achterin maar de verdediging werd ook niet getest! Dom en naïef om te denken dat tegen pisvlekken ook goed ging lopen. Snap werkelijk niet hoe dit trainerstrio dit niet kan inzien.

    1. Zlatan4ever

      AB, ik hoop dat je ons in de maling neemt met je voorstel om Labyad te laten spelen ? Die is zelfs slecht op de reservebank !

  21. a.p.

    Wat een sportief drama in Eindhoven, dachten we dat we top zijn, 1800 uur 3-0 brbrbrbr.. Matthijs de Ligt missen we wel, maar zo iets mag niet van 1 man afhangen.JAMMER JAMMER.balen en nog eens balen.

  22. ajaxhoger

    Zoveel geld hebben ,en dat een verdediging hebben van jan kut , blind en de jong , wat middenvelder zijn .
    wat een armoe in amsterdam zeg , zoveel geld , en dan nog geen kampioen kunnen worden , die klote lampen zijn veel en veel beter .

  23. M800M

    Zucht, als je nou goed speelt en verliest, ok klote, maar dit doet gewoon pijn om naar te kijken zo slecht

  24. Forever nr14

    Al jaren troeve die vervelende lampjes ons al af op alle fronten, maar iets van leren hooooo maar!! Man man het werd allemaal overschaduwd door Standard Luik en AEK, HALLOOOOO! hebben je die lampen gezien tegen Barcelona!!!! Juist 4-0 was enorm geflatteerd.
    Ten hag kan het niet snapt het en is gewoon een tactisch totaal obenul

    1. JohnDoe77

      Ahhh… voorspelbaar, de eerste Ten Hag basher! Wat had hij dan moeten doen? En waarom liep je niet te zeiken over zijn tactiek tijdens de prachtige Europese wedstrijden?

  25. JohnDoe77

    Lesje in efficient voetballen en simpelweg minder fouten maken. Het gemis van De Ligt kost ons punten. Jammer dat Wöber blijkbaar echt niet goed genoeg is en ook Schuurs nog niet op dit moment. Niets achter de hand in het cetrum (of op vleugels). Voor op de lijst tijdens de winterstop lijkt mij.

    Laat het gezeik over Ten Hag maar weer beginnen!

  26. AB

    Je neemt dus constant Schuurs op in je selectie maar je vindt hem niet goed genoeg om te spelen wanneer dat nodig is. Wöber hetzelfde verhaal. Apart. Eiting laat je verzuipen, ook apart.

    1. De Nees

      Precies. Geen vertrouwen in Wober, dat hadden ze van de zomer kunnen bedenken en dan wel een extra kracht gehaald. Dachten ze soms dat Ligt en Blind zonder blessures of schorsingen een heel seizoen gaan spelen?

  27. -buitenkantje rechts-

    Beide beentjes weer op de grond..Benieuwd of er maandag weer een interview met Sar in de Telegraaf of Parool staat waarin hij zichzelf een schouderklopje geeft..
    Geloof Sar de afgelopen wk 3x met een interview in de krant gezien.

    1. Zlatan4ever

      Ja klopt BR, maar als het kut gaat of er moeten beslissingen genomen worden zie je Flappie niet. Afvoeren aub

  28. Finidi

    Zo te lezen ben ik blij dak niet in nederland ben en niet kan kijken? Afgang in de maak? Ten Hag weg want dit mag niet gebeuren met zon elftal tot beschikking!!

  29. Wenen 1995

    Gaan we nu weer Ten Hag de schuld geven?…… Kortzichtig… De spelers moeten het doen em die vallen door de mand! Acheraf kunt je van alles roepen, erg makkelijk!!!! We kunnen nog gewoon kampioen worden, wel met zijn allen achter ons Ajax blijven staan svp!

  30. Ajaxbest

    Is niet de schuld van haggie en ze had viergever nooit moet laten gaan naar die lapies. En ee Is nog veel westrijden we heb nog kans en ook ik ben boos vandaag ? ik blijf altijd voor ajax

  31. -buitenkantje rechts-

    Hier al vaker gezegd dat Blind een overbodige aankoop is..
    Geen toegevoegde waarde.. blijft op de been naast de Ligt.. Lees hier dan dat hij de verdediging organiseert en goed neerzet.. Hoop dat nu heel goed te zien is geweest dat dat niet zo is. Beperkte speler door zijn traagheid .
    Dumfries hier ook al eens aangegeven.. Had natuurlijk naar Ajax moeten gaan. Kan zo nog wel even door gaan..
    Sar beentjes op de grond.. Inbreng Overmars weer even in perspectief.. Ten Hag laat zien dat hij geen toptrainer is.. spelers weten dat ze nog lang geen Barça niveau zijn..
    Het wordt 3-0 voor PSV mensen.. Dik verdiend en daar komen we nog goed mee weg.. helaas..

    1. De Nees

      Met jouw nog (maar) een handje vol BR die niks zag in Blind, de rest hier was er o zo blij mee. Het was toch een oud-ajacied en kwam van MU? Ja dan moest het wel goed zijn! Maar met beetje gezond verstand weet je al jaren dat Blind traag is en altijd verzaakt onder druk. Ajax spelers nooit beoordelen op makkelijke potjes maar tegen de sterkere, daar ligt ons lat.

  32. M800M

    Ten hag ten hag knuppeltje. De verkeerde basisopstelling daargelaten, Als je een dolberg die 8 maanden! niet gespeeld heeft er in brengt en daarna gravenberg laat debuteren in deze wedstrijd zegt dat heel veel over je kwaliteit én mentaliteit als trainer. Dan ga je gewoon niet voor de overwinning slappe hap

  33. Forever nr14

    Wie ben jij om dit te zeggen, nee proberen het altijd positief te zien, terwijl we gewoon nig steeds achter lopen met bepaalde aankopen en aanstellingen waaronder dit onbenul van een trainer. Ik roep al vanaf zijn aanstelling dat hij er niets van kan en dat is niet eens zijn eigen schuld, nee ons aankoop beleid.
    Waarom halen wij die Dumfries niet bijvoorbeeld.
    En als je dit hele forum leest “wijsneus” ben ik niet de enige.
    Ga lekker weer in je positieve straatje schuilen, en lul lekker mee met deze trainer, hij heeft zeker weer een “goed voetbal” en goede loopacties en looplijnen en…. man man inzien is ook een kunst he.

    1. BobbyHaarms

      Precies, zag die flapdrol zojuist weer zijn zegje doen op tv. Wederom tenenkrommend als die TH de wedstrijd analyseert..

  34. Forever nr14

    Ik liep niet te zeiken omdat ik het ligisch vond dat met dit materiaal deze wedstrijden hoopte te verwachten en nog steeds ben/was ik geen fan van TH, maar puur op basis van materiaal en tegenstanders “kom op Standard/AEK” das nog geen 040 he.
    En geloof me, ook ik was blij om eindelijk mijn clubje zo te zien voetballen en ik hing ook aan het dak in het stadion van blijdschap, maar dit is omdat het materiaal er is. Maar vandaag moet hij veel eerder ingrijpen en meteen beginnen met Donny en waarom dan geen schuurs erin, middenvelders hebben we in overvloet toch, verdedigers ho maar. Alleen Matthijs en dat voor een miljoenen club??

  35. Forever nr14

    En JohnDoe77, ik weet niet of jij ooit gevoetbald heb, maar alleen al voor zo’n trainer ga je automatisch al niet harder werken, (oordeel ik niet goed) maar een trainer behoort je tot op het bot te kunnen motiveren, wat die schijt van Bommmel dus wel kan, heeft natuurlijk ook wel wat op zijn palmares ipv Hagje.

    1. JohnDoe77

      Daar zou je zeker een punt kunnen hebben Forever. En wat betreft het beschamende feit dat wij in het centrum blijkbaar alleen De Ligt hebben die voldoet, daarover zijn wij het ook eens. Ik heb Wöber zijn laatste wedstrijd goed zien spelen maar blijkbaar zijn twee middenvelders beter op die positie.

  36. Indojood

    Ten Hag is wel degelijk mede schuldig hieraan. Hij maakt het elftal zwakker door zijn gepruts n.a.v de blessure van Matthijs.

  37. Moosie

    Heerlijke wedstrijd gezien.
    Lekker fel Ajax kort op de bal.
    Zuiver in de passing.
    Geweldige tactiek en ook vol passie.
    Ook de aankopen speelden met al hun vermogen echt hun geld waard.
    Echt bedankt voor een fijne middag stelletje graftakken.

  38. Forever nr14

    En dat ook nog gewoon met Viergever in de basis, hoe triest dit, gehele aankoop beleid moet ook maar weer eens in de spiegel kijken

  39. TweakJ

    TH eruit…. aanvallend en vanuit de kracht voetballen. Eric verwachtte heen kansloze affaire …. bla bla bla
    Scherper PSV ???? Hij is echt aan de pillen denk ik

Comments are closed.