Overmars wil minimaal 50 miljoen voor De Jong

Ajax heeft inmiddels meerdere malen aangegeven dat Frenkie de Jong niet te koop is, maar weet ook dat FC Barcelona maar wat graag de jonge middenvelder wil overnemen van Ajax. Volgens El Mundo Deportivo heeft Marc Overmars een kaartje van 50 miljoen om de nek van De Jong gehangen en weet men in Amsterdam ook dat wanneer Barcelona dit bedrag op tafel weet te leggen dat het de middenvelder onmogelijk in de Johan Cruijff Arena kan houden. 

Daar staat tegenover dat oefenmeester Erik ten Hag behoorlijk wat wensen kan indienen voor het versterken van zijn selectie. Justin Kluivert vertrekt zo goed als zeker naar AS Roma, is het zeer aannemelijk dat Hakim Ziyech na het WK zijn transfer maakt en staat Matthijs de Ligt ook nog eens volop in de belangstelling van diverse grootmachten, maar die moeten dan wel even 60 miljoen overmaken op de toch al fors gevulde bankrekening van Ajax. Al met al zal het dus voor Overmars nog een hele klus worden om spelers te behouden of waardige vervangers aan te trekken.

Bron: Deportive Mundo

Related posts

97 Comments

 1. dickst14

  Als dit zo is dan leert Overmars het nooit. Niet te koop is geen 50 miljoen. Die bedragen lachen ze om.

  1. Mr Ajax

   Ik vrees ook het ergste dickst, latrn we dan in ieder geval hopen dat ze de juiste verstrrkingen op tijd binnen hebben, maar liever dat ze allemaal nog even blijven!!

  2. Mijn Club

   Maar ja 110 mln voor twee spelers, en ws blijven ze ook nog bij ons spelen? Weigeren? Heb wel een ander schokkend nieuwtje …

   1. Mijn Club

    Namelijk doping in voetbal. In Servië (hiervan weet ik het zeker) is al jaren een staatsgesteund dopingprogramma voor de betere jeugdspelers, nou viel het me al een paar jaar op dat Servië erg goed presteert bij -20 et cetera EK/WK. Engeland trouwens ook erg opvallend goed de laatste jaren! Maar goed, Russen zijn de spil hierin. Zelf ben ik er al jaren van overtuigd dat Sagan vroeger ook doping heeft gebruikt. Opkomst van het Slowaakse wielrennen is uitzonder opmerkelijk. Qua wielrennen weet ik het van simmige wielrenner 100% zeker, omdat ik vrienden van die wielrenners heb gekend. (Betreft wel oudere generaties in dit geval). Zelf fitness ik erg veel (schoon) en ben 200% anti-doping, als was het maar vanwege: oneerlijkheid, gevaren lichamelijk en psychisch). Ik hoop dat er een betrouwbaar programma gaat komen (snel), waarbij het hele dopingprogramma op de schop gaat en er beter naar de jeugd wordt gekeken in de hele wereld. Maar dat zal wel weer een utopie zijn helaas. Ben er echt bang voor dat er hartstikke veel doping wordt gebruikt in het jeugdvoetbal (daar zeker vanwege ontbreken controles) en dat er niet alleen in Rusland maar ook in Servië dus (100% zeker), Slowakije ea landen met jeugdsporters wordt geëxperimenteerd! Erg zorgelijke onwikkeling dit! Overigens zie ik dat onze eigend jeugd bij normale fitness ook erg gemakkelijk de spuit er in zet om snel resultaat te zien. Pffff

    1. De Nees

     Verbaasd me niet, vooral in die contreien is het bijna gewoon geworden. Dopingautoriteiten treden ook te zwak op, wil je het echt hard aanpakken dan meedogenloos zijn, levenslang of 10 jaar ban in die orde. Kijken hoeveel dan nog wagen dit risico te lopen, denk zeker 95% niet meer.

     1. Mijn Club

      DENEES: keihard aanpakken. Europese ban voor clubs en nationaal team et cetera. Is id enige manier. Maar ik denk dat Rusland en Servië echt niet de enige twee landen zijn!

  3. jood84

   ja als ze al 200 miljoen voor spelers over hebben dan is 50 miljoen maar een grap

     1. jood84

      hahahaha ik zal er vanavond even achteraan gaan, moet ik wel een email adres van me grote vriend hebben??

     2. jood84

      zoiets ja? zonder de vervelende mensen zonder verstand van voetbal en die geen duimpjes geil zijn?

     3. BobbyHaarms

      Hij wordt hier op dit forum dagelijks gemist. Er bestaat in mijn ogen geen betere verkondiger van het onheil wat er bij Ajax heerst i.c.m. het Cruijffgeluid. Hoop dat hij in de toekomst nog eens zijn licht wil laten schijnen hier.

     4. BobbyHaarms

      Als het goed is sta je in de app ouwe reus. Ikzelf heb een retedruk avondje achter de rug en ga nu maffen. Morgen maar ff een voorstelrondje ?

    1. De Ajacied

     Afblijven van onze kanjers en hopelijk wachten de spelers zelf ook nog even om te vertrekken.
     Geld is er voldoende bij Ajax, gooi het salaris maar omhoog, bereik je meer mee
     ❌❌❌

     1. Bakkie

      Ja dat kunnen we blijven roepen hier, maar daar doen ze niets mee.. Ik vind Overmars een goeie vent en goeie onderhandelaar, maar het in tact houden van dat salarisplafond is echt een grote fout.

  4. toonvs

   Helemaal met je eens niet te koop is niet te koop en niet marcheneren. Ook al bieden ze 100 miljoen. Maar Overmars zit er niet voor de supportes en voor het voetbal. Hij zit er voor de aandeelhouders die lachen zich weer een bult kassa. En je loopt weer achter feiten aan. Laat nieuwe spelers halen niet ingspeeld team voor het begin van CL voorrondens en competities kost weer punten.

  5. BobbyHaarms

   Klopt Dick, die Overmars moet eens kappen met die bedragen. Al zegt ie 100 miljoen, er is altijd een gek die het lachend betaalt.

   1. jood84

    100 miljoen is tegenwoordig niets meer in het voetbal, maak clausules in het contract dat ze verkocht kunnen worden bij 100 miljoen net als griezmann heeft.

   2. HURBIE

    Mooi toch dat ze er in tuinen

    Kan je altijd iets Leuks voor terugkopen toch

    1. Peter kopsterk

     Gaan ze volgens mij niet betalen. Durven het risico niet te lopen dat hij nu geblesseerd is.

 2. Koning Haarms Wolfs

  Is nog niets zeker, maar mochten ze Frenkie toch verkopen, dan wel met huurmogelijkheid van 1 tot 2 jaar.

  1. Gido

   Die begrijp ik niet. Waarom zou je nu een speler verkopen en terughuren terwijl je zelf een vermogen op de bank hebt staan. Ik zou eerder die contracten met die jongens openbreken. Jaartje erbij, salaris omhoog, 5% van de transfersom. Zo maak je duidelijk geen enkele reden voor verkoop te hebben en breng je ze aan het twijfelen.

  1. Mijn Club

   Ajax draait door? Lijkt me dat de buitenlandse topclubs aan het doordraaien zijn! Je kunt toch moeilijk elk bedrag weigeren … hoe graag ik ook de Ligt, de Jong nog jaren bij onze club zie spelen. Wij kunnen (nog) niet op tegen dit soort bedragen. Wel kan later het salarisplafond omgoog, als je dit soort bedeagen ontvangt)

   1. Daisy

    ik bedoel dat je nu al min 50 miljoen wil hebben voor De Jong. Jaja het maakt ook eigenlijk niet uit het is maar wat de gek ervoor geeft.

    1. Mijn Club

     Oke, in die zin …
     en id, waarom zou je NIET met de waanzin van de dag meegaan. Profiteer er zelf ook lekker van als club zijnde.

     1. Daisy

      ja gelijk hebben ze. Voetbal is geen voetbal meer. Het is een spelletje voor de rijken.

 3. Ab

  Je krijgt nooit goede versterkingen er voor terug. Reden: Nederlandse competitie.
  Zelfs verhogen salarisplafond zal niet helpen. Spelen tegen Emmen wordt er echt nietleuker door. Ajax zal qua aankopen afhankelijk blijven van middelmaat met een incidentele uitschieter.

  Zolang de bubbel blijft bestaan kunnen kleine landen het schudden. Ooit zal men weer terug naar de basis moeten. Dat is wanneer de Russen, Chinezen en olie sheiks een ander speeltje willen. Van mij mag dit vanaf vandaag. Met dit soort bedragen qua transfers en salaris op zulke jonge leeftijden verziek je het voetbal en de spelers. Willen we naar een eerlijke internationale competitie dan moeten we terug naar max. 3 buitenlanders in de basis; minimaal 5 spelers uit eigen opleiding (minimaal 3 jaar) en een salarisplafobd gelijk aan dat van Ajax nu.
  Spelers hoeven niet op hun 23e voor de rest van hun leven binnen te zijn. Er is niets mis met werken na je voetballoopbaan.

  Helaas zal er nog wel minimaal 10 jaar overheen gaan vrees ik.

  1. Mijn Club

   Denk dat het alleen maar erger gaat worden, deze ‘bubbel’ AB. Wellicht tot er een mondiale economsiche crisis uitbreekt. Voorlopig zie ik absoluut geen kentering

  2. M800M

   10 jaar? Het spijt me maar ik moet je uit de droom helpen, dit gaat NOOIT gebeuren. De voetbalwereld beweegt juist de andere kant op. Zelfs al zijn de sjeiks en oliebaronnen er op uitgekeken, in andere landen krijgen clubs al honderden miljoenen van alleen de tv. Mega aankopen verdienen zij binnen een dag terug aan shirtjes, de grote clubs uit die landen zijn zo goed als zeker van champions league elk jaar omdat de eerste 4 direct geplaatst zijn, terwijl het voor ons alleen maar moeilijker wordt om champions league miljoenen te halen. Dan nog wereldbeker voor clubs waar elke 4 jaar bijna 2 miljard uitgedeeld wordt aan alleen de topclubs. De fifa bevordert de segegratie juist. Enige oplossing om het ooit weer eerlijk te maken is een ‘drafting systeem’ zoals ze in amerika bij alle grote sporten hebben. Alleen gaan grote clubs hier nooit aan meewerken en zij hebben het helaas wel voor het zeggen.

   1. M800M

    Haha segegratie heeft hier niets mee te maken srry. Moest denivellering zijn

   2. Ptr

    Dit id inderdaad de enige kans om voetbal global weer op een eerlijke manier te organiseren. Iedere andere poging is kandloos.
    Maar dit is zeer onwaarschijnlijk vanwege allerlei prive belangen ban bestuurders in de Fifa, Uefa en lokale bonden.
    Jammerrrrrr

    1. Ab

     Dus hoeven we ons ook niet te verbeelden dat goede tot redelijk goede spelers naar Nederland komen. Die gaan voor het geld desnoods op de tribune zitten in de rijke voetballanden. Overal gaan kopen in verweggistan heeft dus geen zin. Blijf binnen de landsgrenzen. Dan maar telkens voor een jaar of 2-3 per speler maar het is niet anders.

   3. Mijn Club

    M800M 🙂 was duidelijk, ook met verkeerd woord erbij. En je hebt imo gelijk. Zolang de grote clubs geen verandering willen, zaullen de verschillen tussen groot en klein toenemen. Je hebt een heel jlein kansje als Ajax zijnde om er bij te gaan horen. Maar dan alleen als men niet meer PER LAND (qua punten) gaat kijken, maar PER CLUB punten gaat toebedelen, wat overigens een stuk eerlijker zou zijn.

  1. jood84

   de rijkste en niets uitgeven, beginnen echt op joden te lijken dat “klasse bestuur”

 4. Geenemotie

  Als een speler weg wil dan gaat hij ook weg. Kluivert heeft het spel op de wagen gezet. De Jong en de Ligt volgen. Opleiden, waarom? Als je rendement wil halen zijn ze al weg. Spelers maken zochzelf gek en clubliefde bestaat niet. Geld en roem! Dat is het. Wordt eens tijd dat we regels gaan maken tegen deze idioterie.

  1. Mijn Club

   Waaom opleiden? Omdat je er als club behoorlijk rijk van wordt. Daarom alleen al. Als je eenmaal veel geld hebt, kun je het inzetten om het salarisplafond te verhogen en spelers een paar jaar langer behouden. Uiteindelijk gaan ze uiteraard weg ja, maar in de regel voor NOG meer transfergeld.

 5. Geenemotie

  Als een speler weg wil dan gaat hij ook weg. Kluivert heeft het spel op de wagen gezet. De Jong en de Ligt volgen. Opleiden, waarom? Als je rendement wil halen zijn ze al weg. Spelers maken zochzelf gek en clubliefde bestaat niet. Geld en roem! Dat is het. Wordt eens tijd dat er regels gaan komen tegen deze idioterie.

 6. M800M

  Frenkie komt niet uit onze opleiding.. maar nog steeds, NIET VERKOPEN! Wie moet er dan op de plaats van ziyech op het middenveld spelen? Over minder dan een maand moet er een winnend team staan verdomme! Als je al een vervanger van niveau kan kopen (wie???) is hij nooit optijd ingespeeld met het team…

 7. Dagrump

  Waarom een prijskaartje om iemand zijn nek hangen als ie niet te koop is !!! Pfff

  1. Mijn Club

   DAGRUMP: ik heb niet de illusie dat een speler uit de eredivisie NIET te koop is. Voor de juiste prijs is elke speler te koop. Dat is de makke van onze competitie, en niet alleen die van ons. België wordt ook leeggekocht bijv. Scandinavische clubs zelfs nog veel eerder (Eriksen bijv). Wij hebben in die zin nog best veel mazzel en de trend is dat Ajax zijn spelers voor bedragen verkoopt, waarvoor Benfica en Porto momenteel jaloers zullen omkijken. Zij verkochten hun spelers in het verleden al voor vrij hoge bedragen. Je kunt ook ‘blij’ zijn, dat wij dat nu vrij extreem doen. In ‘ruil’ voor ‘terugverhuur x-periode’, lijkt me dat niet eens een slechte deal, omdat je je spelers dan zelfs behoudt en verder kunnen rijpen. Denk dat het de betreffende spelers enkel motiveert, omdat ze kost wat kost naar het niveau Barcelona willen toegroeien. Win-win?

   1. Ab

    Dagrump bedoeld Overmars neem ik aan. Die zegt “niet te koop” en doet er vervolgens een prijskaartje aan. Dat is …….. bijzonder.

 8. AFCA my World

  Als je dit weet moet je NU stappen gaan ondernemen,maar waarschijnlijk zijn wij aan het begin van het seizoen weer niet klaar ! Dit gebeurt al jaren,je komt in het begin van het seizoen op achterstand en je loopt het niet meer in ! Je zou verwachten dat het eens tot hun botte hersens doordringt , maar nee we gaan centjes tellen en als het te laat is pak je voor een grijpstuiver uit een 5e divisie een elftalvuller, en verwacht dat je kampioen word ! DROMEN ZIJN BEDROG !!! ⚽️

  1. De Nees

   Precies AFCA. Elk jaar weer in dezelfde carrousel, zelfs de transfer rond Magallan is nog niet rond. Waarom niet? Betaal een goed bedrag waardoor zij geen reden hebben te gaan klootviolen. Ajax wil wel meegaan in de gekte als het aan de verkopende kant zit, maar niet als het zelf de koper is. Wees bereid tot 50% meer te betalen dan wat je voorheen deed, anders kom je weer uit bij inferieure kwaliteit. En keihard opstellen tav de selectie: mid juli moet dit compleet zijn, niemand weg, is iemand toch onhoudbaar dan astronomisch bedrag vragen en dit alle partijen duidelijk maken, onwrikbare regels and that’s it!

    1. Litmanen

     Probleem is groter. Maar laten we eerlijk zijn, ook Ajax roomt alle clubs af om de talenten op te halen.
     We hebben echt een emmer boter op ons hoofd als we de grote clubs in het buitenland iets verwijten.
     Maar kijk naar United. Voor dat er een bal is gespeeld hebben ze al een miljard binnen aan tv en reclame inkomsten.
     Neem je ze dan kwalijk dat ze talenten gaan ophalen?

     Het is een oneerlijke piramide, maar Ajax doet net zo hard mee.
     Kijk naar Frenkie, kijk naar Schuurs…..

     1. Finidi

      Haha gelijk , ja wij stropen jupiler league af op talent, zegt eigenlijk al een heleboel hoe erg het is en we willen Magelhan voor 5 of 6 miljoen maar een jongen als vd Ligt moet 10x zoveel opbrengen , dan klagen over buitenlandse topclubs haha ik ook hoor maar is in verhouding natuurlijk het zelfde.

 9. JohnDoe77

  Het is jammer dat het jaarlijks zo gaat. De mooiste deals voor nu is de verkoop met terughuur, anders genieten we dus 1/2 jaar van goede spelers (doelend op Matthijs en Hakim, niet op die kleine kabouter met misplaatste clubliefde).

 10. Jur

  Vrees dat we er dit jaar wéér niet op vooruit gaan?
  Het enigste wat ik hier nog lees is ……….20 miljoen voor Klui….., 30 mille voor ziyech, 60 mille voor de Ligt en nu ook nog 50 mille voor Frenkie………………..laat ze nou verdomme eindelijk eens iets posten over een behoorlijke aankoop die zijn handtekening heeft gezet?

  1. Mijn Club

   Opgeteld: 160 mln … nog ff en we zijn de rijkste club met de jongste spelers … and unable to win any price at all

 11. Hanski

  Salarisolafond verhogen helpt niets….al betaald Ajax 3mlj dan lachen ze in Spanje, daar id het netto…ligt niet aan bestuur of Overmars denk ik…als bijv Fortuna aan Per een extreem salaris had betaald vsn 0,7 mlj dan was hij ook lachend naar Ajax gekomen…stel Ajax betaald Mathijs 3 mlj per jaar en vraagt 60 mlj dan gast hij ook nasr Barcelona…niet te stoppen dit?
  Alleen als spelers bereid zijn contracten te respecteren stopt het prijsopdrijven…als Mathijs zegt dat hij blijft is het duidelijk!!! Als hij te kennen geeft wel weg te willen naar droomclub kun je als Ajax maar 1 ding: veel vragen…60 mlj is extreem veel!

 12. Geroldkohlen

  wat is Dat met de jeugd van tegenwoordig! de een gaat naar Roma, na dat hij 1 jaartje prijsloos in het eerste gespeeld heeft. En nu de ander die een half jaartje gespeeld heeft en tot nu toe nog steeds geblesseerd is wilt naar Barça! kom op zeg!! dit word belachelijk!!!!!! talent hebben ze zeker,. ze hadden en kunnen bij Ajax grote spelers worden, maar verstand is blijkbaar nul!!!

  1. Finidi

   Ach gewoon verschijnselen der tijd die bedragen,JC ging toendertijd geloof ik voor 1,3 miljoen gulden weg!!! En ook nagescholden voor geldwolf dus die jeugd valt wel mee haha, dat zooitje erom heen dat zijn de luizen in de pels en ovetal van mee willen profiteren en de boel ophitsen om er beter van te worden, denk dat die Cor Coster in zijn tijd net zon slimme gast was als die Raiolas van nu.

   1. Litmanen

    Klopt, en Johan ging voor destijds een astronomisch bedrag naar Barça, meer dan een miljoen gulden!
    Daar kon je destijds een heel elftal voor kopen.

    Alleen, Johan ging niet op zijn negentiende met anderhalve goede wedstrijd achter zijn naam.
    Titels, Bekers en 3 Europacups 1 achter zijn naam.
    Ben bang dat jochies als Kluivert daar niet helemaal aan gaan komen.
    Eigenlijk helemaal niemand van de huidige generatie.

 13. Stimi

  Ik vraag me af , hoe ajax het allemaal wil recht lullen zodra dat financial fairplay wordt ingevoerd. Met zoveel miljoenen in kas, dat is toch tov de rest van europa niet fair????

 14. Roberto

  Bedrag opkrikken en je poot stijf houden. Je heet niet voor niets Mark Overdwars!!!

 15. Stephanafca

  Een club als Ajax moet zijn talenten tegen zichzelf in bescherming nemen en de spelers aan hun contract houden. Natuurlijk vinden dit soorts spelers de salarissen interressant, maar ze beseffen niet dat de kans groot is dat ze hun eigen carriere naar de klote helpen. Dus als Ajax zijnde zou ik zeggen (de club heeft geld genoeg) deze speler is pas te koop als hun laatste contractjaar ingaat.

 16. AjaxJay070

  Gelijk verkopen voor 50miljoen. Is een leuke maar overschatte voetballer

 17. Forever nr14

  En wederom kunnen we opnieuw beginnen, en dat met dit beleid en trainer?? ze lachen ons de komende jaren vierkant uit!
  Het is gedaan met deze club.

 18. Hanski

  Wat n flauwe kul…als echte supporters negatief gaan doen zegt dat iets over die supporters…het is niet anders dan vroeger….alleen zijn bedragen extremer waardoor jonge spelers te snel keuzes maken…wat verwacht je dan?
  Stoppen met opleiden en middelmaat kopen….kom je zeker uit t brabantseland?
  Juist als je niets verwacht staan we er…denk maar terug aan 1996 en de ene europacup 2 onder JC ?

Comments are closed.