There are no ads, please add some


‘Napoli wil Klaassen in winterstop opnieuw verleiden tot transfer’

0816ajax-rostov_klaassen1

Ajax kan de komende maanden regelmatig scouts verwachten van het Italiaanse Napoli dat in Davy Klaassen nog steeds een gewenste versterking ziet. Klaassen heeft onlangs aangegeven nog zeker een jaar bij Ajax te blijven maar als het aan Napoli ligt dan trekt men de speler in de komende winterstop nog aan, zo weet Corriere Dello Sport te melden.

Alles zal ook te maken hebben hoe de bezetting op het middenveld van Ajax er gaat uitzien na het aantrekken van Hakim Ziyech. Trainer Bosz heeft voldoende mogelijkheden en heeft aangegeven dat de beste zal spelen en dat de concurrentie groot zal zijn. Mocht Klaassen in de winterstop toch kiezen voor een transfer naar Napoli dan komt hij oud-ploeggenoot Arek Milik opnieuw tegen die sinds deze zomer onder contract staat bij de Italiaanse club.

Bron: Corriere Dello Sport

Zie ook eerdere berichten:

31-05-2016: ‘Davy Klaassen niet naar Serie A maar blijft bij Ajax’

30-05-2016: Klaassen verkoopt ‘nee’ aan Napoli en blijft bij Ajax

20-05-2016: ‘Napoli geeft strijd om Klaassen niet op’

 


Gerelateerde posts

71 reacties

  1. De seijs

   Ik had wel verwacht dat hij voor 1 september zou gaan. Overmars had al gezegt dat er nog gekke dingen zouden kunnen gebeuren. Maar laat hem maar in Amsterdam blijven om het kampioenschap mee te vieren.

    1. HURBIE

     Vind KLAASSEN helemaal geen type speler voor het buitenland
     Helemaal niet in Italië
     Komt er bij het Nederlands elftal ook nooit echt uit
     Gewoon een AJAX speler

  2. jojocoolio

   Denk niet Klaassen zomaar weg gaat anders was hij al gegaan… Ik zie meer een mister ajax rol voor hem ala sjaak swart…

   1. BobbyHaarms

    Dat is altijd al zo geweest bij Ajax, Mooi. En we zullen er met dit beleid aan moeten wennen dat alles wat een beetje (meer)waarde heeft bij onze club gewoon in de etalage staat. Als een gek er 20 miljoen of meer voor wil betalen is Ajax bereid te praten ipv te zeggen dat iemand niet te koop is. Van andere clubs afschrikken hebben ze bij psv en 010 toch echt meer kaas van gegeten.

    1. Litmanen

     Ja Bobby, je hebt gelijk, maar een heel enkele keer dat PSV een jong talent verkoopt, dan vangen ze ook de hoofdprijs. Zie Depay. Maar Ajax heeft veel me jong talent rondlopn wat boven de twintig miljoen verkocht kan worden. Dus wordt er geshopt bij ons en niet bij 010 en 040.
     Ik bedoel, een gemankeerde spits als De Jong verkoop je echt niet voor 25 miljoen. Die is al een keer mislukt in het buitenland. En de rst is niet jong. Dus mindr interessant.
     Bij 010 loopt helemaal niks rond wat een fatsoenlijk bedag opbrengt.

     1. BobbyHaarms

      En toch vind ik het knap van die kakkerlakken hoe ze na die gigantische miljoenenschuld hun zaakjes weer op orde hebben gekregen. Heb altijd een beetje het gevoel dat spelers van Ajax makkelijker van de hand gaan dan bij psv en de kakkies. Die zetten meer dan Ajax de hakken in het zand waarmee ze clubs eerder afschrikken.

     2. EugAjax

      BH merendeel van kwijtschelden schuld komt door de vrienden van Feyenoord. Die denken daarom ook inspraak te hebben op het beleid. Er zitten twee van de vijf leden in RvC. Die van Ajax is niet best vinden we allemaal hier maar de RvC van Feyenoord is echt niet goed voor verhoudingen binnen de club, alleen maar omdat ze de club destijds gered hebben. Dus het valt wel mee dat Feyenoord pas zijn spelers voor de hoofdprijs weg doet. Lees amders even interview met Wijnaldum naar PSV, Fer naar Twente etc …PSV heeft wel veel goede zaken gedaan maar ook vaak lucky uitschieters zoals Memphis, aangezien United onverwacht grote concurrentie kregen van PSG. En dus moest United in 1 keer meer bieden. Maar wel goed gedaan door PSV destijds. Voor rest heeft Ajax veel langdurige contracten dus ik voorspel Milik achtige bedragen (of meer) voor paar van deze spelers in nabije toekomst, zomer 2017 schat ik in.

     3. BobbyHaarms

      Zomer 2017 verwacht ik zowiezo wel enkele toptransfers EugAjax (Klaassen, Bazoer, wellicht Tete) Wat Feyenooit betreft heb je wel gelijk en is de situatie natuurlijk niet te vergelijken met die van ons, mede door die vrienden van Feyenoord.Toch is het best knap dat ze de laatste paar jaar zo op koers liggen en (zij het tijdelijk) nu bovenaan staan. Bij Ajax is de tijd die daarvoor uitgetrokken wordt welhaast onmogelijk omdat de druk bij Ajax vele malen hoger ligt. Er MOET gewonnen worden, altijd!

      Ajax heeft rijkelijk laat gereageerd op de ontstane situatie (uitschakeling CL en dramatische start Eredivisie) maar vooral de manier waarop dit is gegaan wekt verbazing. Met Krul hebben ze uitstekend gereageerd, al blijf ik me afvragen of ze daadwerkelijk een schaduwlijstje hadden voor het geval Cillessen zou vertrekken. Maar de transfersom van Ziyech hadden ze zo op tafel kunnen leggen als ze wel die CL hadden gehaald, of daarmee terug kunnen verdienen. Ga dan niet eerst roepen dat je hem niet nodig hebt, daarna snoeihard op je bek gaat en hem vervolgens alsnog gaat binnenhalen. Echt een fantastische voetballer, misschien wel het verschil tussen wel of niet kampioen worden, maar het is gewoon een paniekaankoop van Ajax om de boel te sussen. En ondertussen zitten we evengoed met een overschot aan middenvelders omdat er niks verkocht is.

     4. Indojood

      Ja, en toch blijven er mensen roepen dat het goed gaat terwijl we aan alle kanten voorbij worden geraasd.

     5. BobbyHaarms

      Daarom is het misschien maar goed dat er wat tegenvallers geweest zijn want dan schreeuwt men ineens moord en brand en wordt men wakker.

      Nogmaals, succes verbloemd de daadwerkelijke situatie bij Ajax. Die 4 titels onder FDB (vooral de laatste 2) zijn daar een goed voorbeeld van. Het rapport van Ling en vooral het uiteindelijke terugtrekken van Johan waren zeer ernstige waarschuwingen naar Ajax toe, en wat is ermee gebeurd? Helemaal niks. Sterker nog, ipv te gaan werken aan alle problemen en ze te erkennen, negeren we doodleuk alle waarschuwingen en gaat Ajax dwars tegen alle afspraken in. Daarom denk ik, nee weet ik zeker dat het wachten is op het moment dat de boel klapt. De afgelopen weken waren daarvan al een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Een paniekaankoop van Ziyech doet daar echt niks aan af, integendeel..

     6. BobbyHaarms

      Zo is dat Indo. Ze komen aan ons cluppie en wij zijn teveel liefhebber om dit allemaal maar te laten gebeuren. Nu Johan er niet meer is mis ik nog steeds een massaal tegengeluid tegen het beleid, ook van ex-spelers.

 1. Michel6172

  Ik hoop dat ie in ieder geval de komende jaar gewoon blijft bij ons, zorg ervoor dat je dit jaar goed af gaat sluiten door Ajax boven aan de lijst te laten komen.

 2. Joep

  Dit soort berichten blijf je houden. Alleen overbodige spelers zullen vertrekken in de winterstop.

 3. EugAjax

  Klaassen is aanvoerder veruit de belangrijkste en meest efficiente speler in laatste seizoenen gebleken, zeker in de sportieve crisis vanaf dit seizoen. Ajax zal dus nooit akkoord moeten gaan met een transfer in de winter! Ik ben so wie so van mening dat wintertransfers 9 van 10 keer niet gewenste resultaat opleveren voor een club. Overigens schat ik in dat Klaassen ook niet tijdens een seizoen weggaat.

  1. In memory of Johan Cruijff

   Alleen scoren is noet voldoende. De creativiteit is bij Klaassen ook ver te zoeken de afgelopen maanden. Om hem nu veruit de belangrijkste speler te noemen …… ben ik dus niet met je eens 🙂

   1. EugAjax

    Je moet niet van een speler creativivteit verwachten als dat niet zijn kwaliteit is. Klaassen heeft andere belangrijke kwaliteiten voor in een voetbal team. Ik ben eens dat creativiteit van andere spelers moet komen. Daarom is voetbal ook teamsport. En met Ziyech erbij n u voldoende creativiteit in elftal

    1. De seijs

     Daar heb je zeker een punt. Hij moet gewoon tot de zomer zeker blijven. Klaassen is momenteel de enige speler die een voldoende haalt.

   2. De seijs

    Ja iedereen maakt dus schrijf fouten. Dat blijkt wel hier boven weer! jankert bal gehak 🙂 🙂 🙂 🙂

  2. dickst14

   Klaassen heeft wel scorend vermogen. We hebben in ieder geval middenvelders zat. Nouri en de Jong komen er ook nog aan, dus als ze een goed bedrag kunnen krijgen dan moeten ze dat doen. Maar dan wel eindelijk eens routine halen. Geen Westerman maar een type Guardado.

   1. creutz1977

    weet niet hoor dickst14… Maar Klaassen is juist binnen ajax de speler met Routine… Dat ga je niet zo 1 2 3 terug kopen… Hij heeft scorend vermogen en leest het spelletje… mist alleen creativiteit maar dat is zijn sterkte ook niet! dus als je Klaassen kan behouden voor een aantal jaar dan meteen doen… Hij is een nuchtere jongen en belangrijker 1 met een echt ajax hart

    1. dickst14

     Ja daar heb je gelijk in. Maar we missen iemand die beslissingen neemt in het veld en de poppetjes op de juiste plaats zet. Hadden we die tegen de Graafschap gehad dan hadden we nu CL gespeeld.

  3. Indojood

   Klaassen had nooit op 10 geplaatst moeten worden, dom van zowel FdB als PB. Als reguliere middenvelder of op 6 is hij beter. Ben geen fan van de voetballer Klaassen maar nog wel beter dan Gudelj, die mag van mij wel weg in de winterstop.

   1. Velibor

    Met je eens Indo,laat Klaassen of Gudelj maar op 6 spelen en afspreken dat ze geen corners of vrije trappen meer nemen.

   2. EugAjax

    @ indojood ik weet dat je geen fan bent van spelen met nummer 10 in algemeen en dat Klaassen beter is op 6. Echter hij wint gouden schoen als beste voetballer van Eredivisie op 10 en heeft dit jaar al meer waarde gehad dan menig teamgenoot op 10. Dus ik vind dat Klaassen en dus ook De Boer en Bosz jou op dit moment het tegendeel bewijzen. Klaassen is in mijn optiek een goede 10 speler. Misschien wel nog beter op 6 dat weet ik eerlijk gezegd niet. Dat zou zomaar eens kunnen. Zou me niet verbazen nu we Ziyech hebben dat we dit snel kunnen gaan beoordelen ???

    1. In memory of Johan Cruijff

     Je kan ook zeggen: Tering wat was de rest dan slecht zeg. Buiten dat, wat is er mis met een 6 en een 10?

    2. Indojood

     Nee, dat doen ze niet, EugAjax. Ik vind dat ze ongelijk hebben met Klaassen op 10 te zetten. Zowel FdB als Bosz hebben er geen succes mee. De balans is zoek op het middenveld. Een 10 werkt alleen met 3-4-3, en dan met een creatieve speler die verrassende dingen kan doen. Leuk dat Klaassen dat schoentje er mee wint en een paar keer gescoord heeft maar als ploeg zijn we er niets mee opgeschoten.

     1. EugAjax

      Vraag is of dat laatste aan Klaassen lag, geen succes ermee. Er zijn mindere spelers te vinden die gemiddelde nivo omlaag trokken in elftal. Plus we hebben vorig seizoen half seizoen met invallers in verdediging gespeeld. Spelers die echt tekort kwamen voor de titel: vd Hoorn, ondanks redelijke 2e seizoenshelft, Viergever, Gudelj, El Ghazi. En daarbij opgeteld vormcrisis van Bazoer en idd Klaassen in laatste 5 wedstrijden na overwinning op PSV. In mijn optiek lag daar het echte probleem.

 4. bloedgroep AFCA

  serieus? is dit nou nieuws….geen concreet bod of gesprekken…denk dat elk automerk hem en ieder ander ook wel wil verleiden tot het aankopen van hun merk….of zoiets

 5. Mous

  met ardige nullen, zal Ajax geen NEE zeggen, maar hoop wel dat hij blijft voor de as kampioenschap. toch Davy????

 6. -buitenkantje rechts-

  Gaat pas aan het eind van het seizoen.. Hij wil zijn periode bij Ajax mooi afsluiten met een kampioenschap.

  1. Velibor

   Gewoon laten doen wat hij zelf wil, opvolgers staan al klaar zeggen ze hier en anders van opbrengst gewoon Sneijder halen, weet niet of jullie gekeken hebben gisteren maar Wesley en Hakim bij Ajax samen lijkt mij een heel fijn stel.

     1. -buitenkantje rechts-

      Is al geprobeerd.. Hij heeft toen heel duidelijk laten merken dat Ajax geen optie was..

    1. BobbyHaarms

     Mee eens, en Wesley brengt de broodnodige routine met zich mee en een scheut Amsterdamse (ok ok..Utrechtse) branie. Als je dit toevoegt aan ons team weet ik zeker dat het gezamenlijke zelfvertrouwen toe zal nemen. Gaat altijd voorop in de strijd en is iemand die ontzag afdwingt bij tegenstanders.

 7. fjonkman

  Elke keer weer dezefde geruchten. Die Italiaanse kranten schrijven ook maar wat hoor. Hij scoort een paar keer en meteen komen de geruchten op gang. We zullen her vanzelf wel zien hoor..

 8. Dagrump

  Lekker nog een heel jaartje blijven en zorgen dat we kampioen worden!! En dan een mooiere transfer maken!!

 9. Geroldkohlen

  Italiaanse competitie is niks voor davey! ik zie hem eerder in Engeland of Duitsland voetballen.

  1. Velibor

   Ja een jaar geleden dacht ik nog dat hij de opvolger zou kunnen zijn van Schweinsteiger maar heb het gevoel dat hij stil staat en dat nivo niet gaat halen,maar ja ik ben ook maar een boerenlul die denkt dattie verstand van voetbal heeft?

 10. Rinus

  Dacht net dat we even verlost waren van transfergelul?We zien wat happens, eerst maar eens paar maanden ballen toch?

 11. huub

  Klaassen is een harde werker met een scorend vermogen maar geen speler die de creativiteit bezit die Ajax nodig heeft!! Ben benieuwd hoe dit met Zyech verder ontwikkeld!!

 12. AFCA my World

  Serero zal waarschijnlijk nog wel gratis de deur uit gaan,en er zijn nog een paar competities die nog geen transferstop hebben ! Maar of je daar naartoe wil ? ??

 13. Mauheb

  Klaassen “kan” hard werken, maar zie daar de laatste tijd niks van, laat zn tegenspelers lopen (Willem II) en kan zijn ploeg niet over de streep trekken, als aanvoerder zijnde! Gisteren in 30 minuten 1 balcontact??? Hallo de aanvoerder van ons Ajax???

  1. vak411

   Ik vin hem ook matig tot slecht maar laten we eerlijk zijn hij scoort 80% van de goals… Ook niet onmisbaar…

Reageren is niet mogelijk.