Nederland moet vrezen voor nieuwe opzet Champions League

championsleague

Vanaf het seizoen 2018/2019 krijgt de Champions League een compleet andere opzet als het aan de grote voetballanden ligt. Die hebben namelijk een voorstel ingediend dat clubs uit Engeland, Duitsland, Spanje en Italie met vier clubs vertegenwoordigd zijn in de groepsfase van het miljoenenbal waarbij het onvermijdelijk is dat kleinere landen de dupe worden.

Nederland heeft nu een ticket voor het hoofdtoernooi en via de play-offs kan een tweede club een plek veroveren. Dat zou met ingang van 2018/2019 weleens afgelopen kunnen zijn als de grote landen meer tickets opeisen. De grote sponsoren van de Champions League hebben al ingestemd met het voorstel waarbij Multinationals, die nu de Champions League met miljoenen euro’s sponsoren, en grote tv-zenders alleen nog willen betalen als er grote clubnamen in de groepsfase zitten. Tevens is er ook een lobby om Champions League-wedstrijden op zaterdagmiddag te spelen, omdat die wedstrijden een bulk aan inkomsten opleveren vanuit Azië. Daar is de belangstelling voor de Chamions League op een doordeweekse dag om 3 uur of 4 uur ’s nachts gering, maar voor CL-duels op zaterdagavond zouden de tv-stations miljoenendeals kunnen afsluiten. Giorgio Marchetti, directeur competitiezaken bij de UEFA, kondigde maanden terug al aan dat voor het einde van dit jaar grote beslissingen worden genomen over de toekomst van de Champions League.

Bron: De Telegraaf

Related posts

78 Comments

  1. Valentino

    Onzin, laten die clubs eerst maar eens zorgen voor een gezonde financiële situatie. In principe zou 70% al niet eens mee mogen doen aan de CL op basis van de financien.

        1. De Ajacied

          Zo werk je dit alleen maar in de hand kijk, real, Barca etc. Etc.
          Vreemde keuze deze opzet
          ❌❌❌

    1. rickert

      Het gaat enkel om geld Valentino, fairplay is maar een wassen neus. Deze clubs zijn misschien niet ‘gezond’, maar er wordt wel enorme winst gedraaid, waar sponsoren in dit geval van willen meeprofiteren. Het is helaas al heel lang geleden, dat het echt nog om de sport ging.

    2. BobbyHaarms

      Zo zie je maar weer dat er voor de heren maar 1 ding telt in het voetbal:GELD! Zou te zot voor woorden zijn, hoe durven ze dit eigenlijk nog CHAMPIONS League te noemen als dit doorgaat? 75% war dan meedoet is niet eens landskampioen!

      1. Litmanen

        Eens Bobby, je krijgt hierbij een heel machteloos gevoel. Door het valse financiele plaatje krijg je straks een league met vier of vijf landen, waarbij je je moet afvragen of ze in Azie zitten te wachten op al die onbekende Russische steenrijke clubs.
        Ik bedoel, Sevilla-Roztock is niu niet bepaald een affiche waarvoor mensen thuisblijven….

        1. BobbyHaarms

          Dat klopt helemaal. Maar hier zie je nogmaals de macht van dat smerige geld. In Azië valt nog bakken met geld te verdienen, en of clubs dan op zaterdag moeten voetballen zal ze echt worst wezen….áls dat geld maar binnenstroomt! Een Champions League of Europa Cup 1 hoort louter bezet te worden door landskampioenen, niet door middenmotors.

      2. jood84

        de naam champions league zegt het al: het woord kampioen staat er al in en toch spelen de nummer 2,3,4 enz mee van verschillende landen. daar is het al fout gegaan. de Europa league stelt ook geen reet voor. was het maar weer zoals vroeger. Kampioenen bij elkaar, de nummers 2 bij elkaar enz. Maar ach het is helaas een droom die nooit meer uitkomt

        1. BobbyHaarms

          Daar ben ik ook bang voor Jood84. Ze zeggen wel eens dat vroeger alles beter was, nou dat geldt absoluut hiervoor!

          1. jood84

            Ja het is lastig om weg te blijven hier. ik heb ook genoten van de wedstrijd tegen rostov. heel erg jammer dat we gelijk speelden, maar ik zag een mooie eerste helft. het geeft me wat hoop

          2. Litmanen

            Het is zo simpel. Alleen kampioenen toelaten en alle landen doen op hetzelfde niveau mee. Dan kijkt dus heel Europa. Precies, Europa, want het gaat om een Europacup voor landskampioenen.
            Maar ja, de kijker in Europa is al uitgemolken met alle abonnementen en extra kosten van aansluitingen. Dan zoeken we gewoon een nieuwe melkkoe, namelijk in Azie.

        1. HURBIE

          VOLKSVERMAAK
          De zogenaamde hoge heren hebben niet eens in de gaten dat Volkssport nummer één helemaal door hun word stukgemaakt

          1. bloedgroep AFCA

            idd….voetbal is geen volksvermaak voor het volk, de supporters….het is een investering- en beleggingsspel voor non-voetbal bobo’s

          2. BobbyHaarms

            O maar dat weten ze gerust wel hoor. Maar liefde maakt blind, en geld al helemaal bij dat soort.

        2. BobbyHaarms

          Zijn we allemaal bloedgroep. Ze schijnen maar niet te snappen dat WIJ de belangrijkste schakel zijn….het publiek.

          1. bloedgroep AFCA

            en dat komt uit het hart…wij blijven achter onze club staan en dat weten ze….de bloedzuigers

          2. BobbyHaarms

            Dat is de pest. Onze liefde voor Ajax gaat nog veel verder dan dat kutgeld, en dat weten ze. Eigenlijk zouden we Ajax de rug moeten toekeren maar dat is nog erger dan nooit geen sex meer hebben ?

          3. Indojood

            Haha, kies toch voor de sex. Maar ik combineer dit soort zaken. Na het voetbal zit ik vol adrenaline en dat moet er uit dus op wedstrijddagen moeten mijn vrouw en ik ook speelklaar zijn.

    1. Floris Stempel

      Vanuit een commercieel oogpunt is dit nog niet eens zo’n heel slecht idee hoor. Maar wat die kl00tzakken vergeten is dat we hier niet te maken hebben met een bedrijf, maar met een sport.
      Laten ze die wedstrijden maar de dag erna streamen in Azië. Opzouten met die corrupte bende daar.

      1. HURBIE

        Ze moeten gewoon van elk land NO 1 CL laten spelen
        NO 2 EL
        NO 3 voorrondes EL
        Ook in Nederland geen nacompetitie meer
        Einde seizoen
        Einde voetbal

    1. BobbyHaarms

      Ze zijn er gestoord genoeg voor Rinus, wat mis ik de tijden van de Europa Cup 1, 2 en 3…

      1. Rinus

        Geld, geld, geld, het voetbal gaat eraan kapot, wij hebben nu al weinig en als het zo doorgaat niks meer te zoeken daar

        1. Rinus

          Het heeft niets meer te maken met sport, concurentie is totaal uit balans, je kunt nu al 7 van de 8 kwartfinalisten invullen. 3 buitenlanders per team hadden ze NOOIT moeten afschaffen, daar is het gezeik begonnen!

          1. BobbyHaarms

            Dat zei Johan idd al jaren, max 3 buitenlanders bij je club. Het heeft het hele voetbal (talent) naar de knoppen geholpen.

  2. Ronald96

    Het zoveelste signaal dat het alleen maar om de centen gaat, de grote clubs die niet presteren gaan lopen janken terwijl ze, als je naar de prestaties kijk, niets te zoeken hebben in de Champions League

  3. Ajaxslied

    lol alles voor het geld. zaterdagmiddag spelen voor de miljoenen krijg je lekkere competitie programma’s.

  4. SPHAFCA

    En de andere clubs van Europa lekker een eigen “champions league” maken. Spelen ze maar lekker met die 16 clubs.

    1. Jimmy1971

      Precies , gewoon met zijn allen terug trekken en een eigen europacup competitie maken , anders maak je deze clubs echt te groot !!!

  5. Reservewissel

    Want er wordt nu nog niet genoeg verdiend met de huidige opzet…. voetbal wordt in de kleinere landen kapot gemaakt.

  6. Nielsz.AFCA

    Dan klopt de naam Champions League toch niet meer? Zou nergens op slaan als dit doorgaat.

  7. Iceman

    Die Clubs waar men hier over reageerd dat ze hun financiële situatie op orde moeten hebben voor dat ze mee mogen doen. Is het volgende het geval. Die Clubs hebben meer plus posten dan min posten. Want als hun een grote naam binnen halen is het vaak zo dat voor dat die grote naam nog geen bal heeft aangeraakt laatstaand aan een voetbal geroken bij zijn nieuwe werkgever heeft de club alleen al aan zijn shirts het uitgegeven bedrag al weer dubbel en dwars terug verdiend. En het gaat al lang en breed niet meer over het voetbal want de grotere clubs worden steeds rijker en de kleinere clubs blijven of het zelfde of ze raken verder achterop.

    1. Rinus

      We doen er zelf aan mee, ik zie in ons eigen Nederland meer mensen lopen met een Barcelona shirt dan van een Nederlandse topclub

  8. afcabran

    Oprotten met dat hele gedrocht dan. Ze creëren een toernooi met de opzet van wie het meeste geld heeft die wint..

  9. DanielenRico

    Ik snap dat echt niet, landskampioen is een Champions dus dat zal betekenen de landskampioen van NL in 2018/2019 voorronde Champions league moet spelen. Ik vind als je landskampioen bent dat je zowiezo in Champions League. Maar wie ben ik dan hè. En tegenwoordig gaat alles om het geld.

  10. Charka53

    Alles wat ik lees ben ik het mee eens ik heb er niets aan toe te voegen alleen dit geld maakt de sport naar de kloten.

  11. Rickie

    Ajax word door deze regel kapot gemaakt nu mogen we straks alleen mooie wedstrijden kijken zoals psv ajax kakkerlakken tegen ajax nou en dat was het. krijgen we een wereld talent nou dan krijgen we 30 mill en weg opnieuw ajax word door deze handelwijze echt helemaal kapot gemaakt. begin er steeds meer een hekel aan te krijgen. het stomme geld mensen waarom bocotten we niet masaal het CL voetbal ?.

  12. imoJC

    Het is een simpele geldkwestie. Laat ze hun gang maar gaan. Uiteindelijk draaien ze hun eigen nek om. Straks is het voetbalspeeltje niet meer zo leuk voor al die rijke idioten, dan gaan ze naar een andere sport en storten die clubs uit de nu rijke landen in elkaar. Zo niet, succes ermee.
    Laten we lekker onze eigen Europacup invoeren met Belgie, Schotland, Ierland, Noorwegen, Zweden etc. etc. Er blijven er genoeg over en ook genoeg leuke wedstrijden. Zo lang in die landen gestoorde bedragen omgaan kunnen wij er toch niet aan tippen.
    Kortom, prima plan, zout maar lekker op naar je eigen CL en veel succes. Een ding is zeker, als de wedstrijden achter een betaalzender komen …… ik geef er geen cent aan uit en ik hoop velen met mij.

    1. Velibor

      Jaja imojc het klinkt allemaal mooi wat je zegt maar ga jij naar Hibernians-fc Smullebröt zitten kijken,toch ook niet laten we eerlijk zijn over 25 jr is er misschien wel een Worldleague oid en de klant( wij dus) betaald voor fantastisch voetbal en niet voor Appie vd Kleitrappers want dat zijn wij gewoon in hun ogen en der zijn nou eenmaal meer duitsers,engelsen,spanjaarden en italianen. Dus we kunnen wel een grote bek opzetten maar na verloop van tijd lachen ze ons allemaal uit en niemand kan er wat aan doen en zal er wat aan doen.

      1. imoJC

        Tot dat die rijke Russen en Chinezen en Olie sheiks een ander speeltje vinden en de stekker er uit trekken. Ik weet haast zeker dat dat op termijn gaan gebeuren. Verveling slaat dan toe. Om het geld gaat het hun echt niet. Samen lullen over hun speeltje daar gaat het om. Volgende keer is het korfbal (oke in extremis). Ze verzieken in ieder geval wel de boel.

        1. imoJC

          O ja ik zal niet kijken naar fc knackebrod. Maar ik ga ook niet betalen, zelfs niet voor Barcelona om voetbal te kijken.

  13. AFCA my World

    Het gaat allemaal weer om centen,en daar worden de kleine landen de dupe van, laat al die arme “grote” clubs maar hun schulden weg werken, barcelona en real hebben meer dan 500 miljoen schuld,niet samen maar apart, die transfersommen zijn ook echt belachelijk,meer als 100 miljoen voor een redelijke speler, complete waanzin !

    1. Johan065

      Hier mag je nog geen ton schuld hebben. Maar wij zijn nederland het braavste jongetje van de klas.

  14. fjonkman

    Het moge duidelijk zijn dat landen als Nederland, België en nog veel meer landen de boot gaan missen. Ze kunnen de Champions League beter de Spanje/Engeland/Duitsland/Italie League gaan noemen. Nog een beter idee.. Laat ze lekker ophoepelen naar hun eigen League. De lol is er op deze manier toch al af, dus dan de hele boel maar laten klappen..

      1. Velibor

        Haha ja als je dat maar beseft en dat is al eeuwen zo dus waarom zou de voetbalwereld anders zijn,kijk naar de Fifa ,vorig jaar had ik nog hoop op verbetering toen die ouwe Blatter voor schut ging maar er is al weer een hoop teruggedraaid en we doen een plas en bleef zoals het was….

  15. Marcie

    Kappen met die Champions Leage. Is alleen een competitie van clubs met grote schulden of die bezit zijn van een oliesjeik of een rijke Rus. Andere clubs zijn slechts figuranten.
    Uiteindelijk de doodsteek voor de gewone clubs.

  16. Wembley71

    Maakt in de toekomst dus geen ene fuck meer uit of je kampioen wordt of niet in klein land. Dit wordt dus een gang naar het Europeese hof let maar op?

    1. imoJC

      Europese hof doet hier helemaal niets aan hoor. UEFA en FIFA zijn volgens mij organistaties met zelfbeschikingsrecht. Als de leden akkoord gaan….. Toedeledokie.

  17. PvL020

    Ik hoorde vanmorgen op de radio, als dit plan niet doorgaat men een andere league op wil gaan zetten waar wel de 4 grote landen, 4 clubs in kunnen schrijven. Ik denk dat hebben ze dan al met de CL en maak de EL intressanter voor de andere clubs, want die wordt steeds leuker met alle verschillende clubs die daar aan mee doen. In mijn ogen zwaarder ook dan de CL.

  18. -buitenkantje rechts-

    Je moet niet vrezen.. Maar deze clubs gewoon verslaan! Met ons Ajaxspel dat nergens anders gespeeld wordt laten we de Ronaldo’s en Pogba’s van deze wereld tollen op hun benen!
    Wij zijn Ajax en kunnen iedereen verslaan.. Hoeveel Chineze miljardairs er ook op de tribune zitten.. Het gebeurt op het veld!

    1. KBouter

      Het ligt ff iets anders, al ze krijgen wat zij willen, spelen wij nooit meer tegen die gasten, dit wordt een competitie alleen voor elite.

  19. Indojood

    Whatever, ik blijf gewoon naar Ajax gaan of kijken. Een BeNe competitie zou ik wel toejuichen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Dan liever een Duits-Nl-Belg competitie.. Als we dan bij de eerste 4 eindigen doen we gewoon mee..

Comments are closed.