Cillessen over fout: ‘Ik was de bal even kwijt’

0816ajax-rostov_cillessen

Jasper Cillessen gaf na afloop van de wedstrijd tegen Rostov (uitslag 1-1)  aan zwaar te balen over zijn fout waardoor de tegentreffer ontstond. ‘We hadden de wedstrijd met ruime cijfers moeten winnen. Maar we spelen gelijk door een fout van mezelf. Ik was de bal even kwijt. Ik zag hem niet door de Russen in de muur. De communicatie met de muur was niet goed’, aldus de Ajax-doelman voor de camera van Veronica.

In gesprek met Ziggo Sport gaf Cillessen verder aan dat het net zo voelde als toen Antoine Griezmann in maart tegen hem scoorde vanuit een vrije schop. De keeper erkent niet in zijn meest gelukkige fase te zitten en zijn best te doen om eruit te geraken. Dat lukt echter niet in één dag, zo heeft hij ondervonden. Cillessen zegt dat hij er keihard voor traint om de fouten eruit te halen. “In de warming-up en op de training gaat het perfect. Natuurlijk zit ik momenteel niet lekker in mijn vel, ik speel niet goed. Ik hoop dat het langzaamaan beter gaat.”

Cillessen heeft er nog alle vertrouwen in dat Ajax zich in Rusland toch weet te kwalificeren voor de Champions League. ‘Door het spel van vandaag, maar ook door de ervaring met PAOK.’ Ajax wist tegen de Grieken na de 1-1 thuis het in de heksenketel in Saloniki te beslissen.

Related posts

57 Comments

          1. Cootje Adriaanse

            Onana? Heb je Jong Ajax-Emmen gezien? De ene blunderende keeper vervangt dan de andere. Op basis van wat ik van Onana zie denk ik dat die jongen niet klaar is voor het eerste (maar ik zie ook niet alles van hem geef ik gelijk toe). Maar ik vrees dat we met Onana en Boer onvoldoende kwaliteit achter de hand hebben.

          2. BobbyHaarms

            We hebben daar ook onvoldoende kwaliteit zitten. Boer is een aardige gozer maar natuurlijk niet meer dan een figurant bij Ajax. Vond die keeper van die Russen gisteren trouwens niet onaardig keepen.

          3. Remco425

            Hij werd nou niet erg op de proef gesteld. Meeste schoten kwamen recht op hem af. 1 geweldige redding, maar die had Cillissen ook.

          4. BobbyHaarms

            Nou ik denk dat hij die vrije trap waar Cillessen in de fout ging op zeker had gepakt. Wat ie moest doen dat deed ie goed vond ik, snelle reflexen ook die Cillessen nog niet zo heel lang geleden ook had.

          5. Remco425

            Dat denk ik ook, maar die zou Jasper nirmaal gesproken ook pakken. Hij zit nu alleen ff in een mindere fase.

          6. BobbyHaarms

            Vind dat Cillessen al een hele poos uit vorm is. Voorheen pakte hij nog punten voor ons maar momenteel staat hij al 2 jaar stil. CL is voor Jasper en de rest vh team broodnodig voor de ervaring (zie psv, slecht spelen maar wel winnen)

          7. Remco425

            Klopt, maar zelfs vorig seizoen had hij deze gepakt. De afgelopen weken is hij echt hopeloos uit vorm. Grote kans dat hij zn zelfvertrouwen nu helemaal kwijt is, dan ga je dit soort gekke dingen doen. Dat moet jij weer snel zien terug te vinden. Maar om hem nu helemaal tot de grond toe af te branden zoals sommigen doen vind ik veel te ver gaan. Kom op zeg, hij heeft het jaren laten zien dat hij het kan. Op het WK was hij top! En dat is wel het allerhoogste niveau.

        1. dickst14

          Bij de 2-2 van Roda had hij ook zijn verdediging moeten organizeren en uit moeten komen. De goal bij Sparta zag er ook niet goed uit.

        2. Litmanen

          Heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen. Doodzonde dat er geen driehoeksruil is geweest waardoor Stekelenburg kon komen. Je ziet nu wat we missen: een echte kerel op de lijn.

          1. Remco425

            Hij heeft zat wedstrijden voor ons gewonnen. Vorig jaar werd het al wat minder, maar de jaren ervoor heeft hij geweldig staan keepen. Daarom, hij moet weer het vertrouwen terugkrijgen.

    1. Niels1983

      Wat moet die jongen dan zeggen??? Hij is tenminste eerlijk altijd maar die negatieve meningen over onze boys cillessen is niet goed, gudelj moet weg el ghazi is bagger klaassen is het niet meer steun de mannen gewoon in plaats van ze eruit te schoppen in het voetbal worden nou eenmaal fouten gemaakt

      1. Indojood

        Cillessen zou dat eens moeten doen, Niels1983. Levert in de media kritiek op zijn verdediging i.p.v. ze te steunen.

    2. Geroldkohlen

      idd indojood, ik heb gisteren een goede wedstrijd gezien, maar ben nu wel een beetje klaar met cillissen. ben dat geblunder zat!

      1. BobbyHaarms

        Bij een topclub als Ajax kan zo’n fout je zomaar 20 miljoen kosten. Natuurlijk, een foutje is menselijk maar Cillessen loopt nu bijna wekelijks te blunderen. Kan je aan het eind vd rit de landstitel en volgende week je plaatsing CL kosten.

      1. HURBIE

        We kunnen hem nu allemaal wel met de grond gelijk maken ,maar zijn we dan allemaal vergeten wat hij allemaal wel goed heeft gedaan
        Ben zelf jaren keeper geweest dus zo’n situatie komt mij bekend voor
        Alleen die spelers van Die Russen mogen daar wel staan ,maar zet er drie van jezelf achter
        Bij zo’n situatie zie je als keeper niks
        Beste stuurlui staan aan wal

        1. HURBIE

          Laten we nu niet meteen schreeuwen om Onana
          Anders krijgen we weer zo’n VERMEER situatie en daar hebben we niets aan

        2. Remco425

          Hij wilde de hoek in wat de muur moest afschermen. Als je daar niet op vertrouwd, zet dan geen muur neer.

  1. Rinus

    Ja omdat je je eigen muur niet vertrouwt! Waarom bewegen naar de hoek die je zelf door een muur probeert af te dekken

    1. Remco425

      Ja snapte ik ook helemaal niets van. Zet dan gewoon geen muur neer sls je die niet vertrouwd.

      1. -buitenkantje rechts-

        Gewoon domme keepersfout.. Is het karma?! Eerst zijn verdedigers afvallen en nu 2x tijdens de voorrondes CL grof in de fout.. Als we CL halen is dat ondanks Cillessen.. Niet dankzij

        1. HURBIE

          Dat 16 meter gebied is van hem Hij bepaalt wat daar in gebeurd
          Dus Cillesen blijf de baas in hou gebied

        2. Remco425

          Dit keer wel, al komt het ook doordat de aanvallers hun kansen niet afmaken. Gisteren was de kansen verhouding 22-6, toch wordt 1-1. Is net zo erg als die fout van Cillissen.

  2. Joep

    Het vervelende is als een keeper een fout maakt, is het vaak een goal. Ik sinds tijden weer eens genoten van ons Ajax. We zijn er nog niet maar het begin ziet er veel belovend uit.

      1. Ajaxslied

        Onana is een zeer groot talent.
        Hij gaat een betere keeper worden als cillessen alleen ja wanneer slachtoffer je je keeper.

  3. RobbyZ

    Tegen die grieken thuis was hij ze doel al kwijt,misschien naar pearl of specsavers voor een oogmeting! ?

    1. SPHAFCA

      Uit bij PAOK ook, een bal in de 5 meter moet voor de keeper zijn. Tegen Sparta wordt de bal minimaal van richting veranderd, een beetje keeper heeft zo een bal gewoon.

  4. Ajaxleon

    Bal terug spelen on Jesper is billenknijpen voor de supporters, straalt geen autoriteit uit in doelgebied, zie tweede van Roda. Zit nu in een dip, kost ons vier doelpunten in de laatste wedstrijden. ?

  5. De seijs

    Het was zijn fout. Dat je je eigen fout zo snel na de wedstrijd toegeeft siert hem ook weer. Komop Jasper we hebben jou nodig.

  6. Niels1983

    Gelukkig zie ik nog een paar positieve berichten!! Heb je ooit een speler gezien die nooit een mindere periode heeft gehad stekelenburg had die vermeer had die zelfs v/d sar had die

  7. Iceman

    Jaja Cillessen je was de bal even kwijt je zet een muur neer en dan laat je jou hoek die jij moet dekken open staan ga je aan die kant staan van de muur. Waar is dan die muur voor die je neer zet??????? Je was bal even kwijt sorry hoor Jasper maar die bal zat in je Broek…… Top keeper…… Wat een LUL.

    1. De seijs

      Ach Cruyff misten ook wel eens een paar hele belangrijke doel pogingen maar om nou te zeggen dat Cruyff een lul was.

  8. AFCA my World

    Even de bal kwijt,volgens mij al langere tijd,maakt veel fouten en ziet er ziek en vermoeid uit !

  9. Jimmy1971

    Toen Vermeer weg ging ging hij steeds slechter keepen , hoop niet dat het een motivatie-dingetje is ..

  10. fjonkman

    Ik weet echt niet wat er in dat koppie van Jasper omgaat.. Misschien even een bezoekje brengen aan Ted Troost??

Comments are closed.