Vrijdag 12:00uur loting play-offs CL, Mogelijke tegenstanders bekend

0711loting_championsleague

De UEFA zal aanstaande vrijdag om 12.00 uur de loting verrichten voor de play-offs van de Champions League. Ajax heeft daarbij de geplaatste status. Net als Ajax beschikken Manchester City, FC Porto, Villarreal en Borussia Mönchengladbach over een geplaatste status. Deze clubs spelen zodoende niet tegen elkaar. De tegenstander zal komen uit het rijtje AS Roma, Rostov, Monaco, Steaua Boekarest, Young Boys. De playoffs voor de Champions League worden op 16/17 en 23/24 augustus gespeeld. Mocht Ajax de play-offs uiteindelijk verliezen dan is de club in ieder geval geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. 

AS Monaco (Frankrijk)
Monaco was woensdagavond met 3-1 te sterk voor Fenerbahçe. De club van Gregory van der Wiel en Robin van Persie had zodoende niet voldoende aan de 2-1 zege uit het heenduel.

Rostov (Rusland)
De Russen speelde het eerste duel thuis tegen Anderlecht met 2-2 gelijk maar Rostov wist in Brussel de return met 2-0 te winnen.

Steaua (Roemenië)
Steaua Boekarest won thuis in Boekarest met 2-0 van Sparta Praag nadat het het eerste duel met 1-1 gelijk had gespeeld.

Young Boys (Zwitserland)
De Zwitsers verrasten door Shakthar thuis met 2-0 te verslaan. Het eerste duel in de Oekraine had Shakthar met dezelfde cijfers gewonnen. De Zwitsers scoorden in de verlenging voor de 3e keer en gaan dus door.

Related posts

57 Comments

    1. Yarive

      Young Boys hoop ik ook, maar als we zo spelen als vanavond hoef je als speler de moeite niet eens te doen om naar het stadion te gaan, niet op komen dagen geldt immers maar als een 3-0 nederlaag 😉 zo’n mazzeltje lukt ons geen tweede keer in ieder geval

      1. Indojood

        Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. Natuurlijk was het slecht, hieruit lessen trekken en weer vooruit kijken.

        1. Yarive

          Ben ik met je eens, vorige week qua spel onterecht gelijk gespeeld, nu onterecht gewonnen.

          1. Indojood

            Vind dat we deze wel terecht gewonnen hebben, met veel geluk dat wel. Maar dat PAOK wilde helemaal niet voetballen.

          2. EugAjax

            Zo even bijgekomen van hectisch voetbal avondje….?. In ieder geval over twee wedstrijden verdiend gewonnen. En in eerste helft gister gatenkaas overleefd, nu richten op de loting ook weer lekker. Young Boys of Boekarest zijn ongeveer gelijkwaardig schat ik in. Rest word treetje zwaarder. In ieder geval proberen Monaco te ontlopen…..

          3. Litmanen

            Terecht winnen met veel geluk. Tja, de Grieken hebben dus met heel veel pech terecht verloren?
            Wat krom is kun je altijd nog recht praten.
            Wat een ongelooflijke onzin! Ajax heeft door de belachelijke opstelling van Bosz zichzelf verschrikkelijk in de problemen gebracht. De coach van het aanvallende en gedurfde voetbal ging woensdag behoorlijk op zijn muil.

            Een verkeerde beslissing van de scheids en een zondagschot van Davy levert een nieuwe kans op. Maar als je nagaat dat Sparta sterker is dan PAOK, dan staat ons nog wat te wachten, tenzij Bosz op tijd zijn verstand heeft teruggevonden.

          4. Indojood

            Over twee wedstrijden hebben we terecht gewonnen. Jij had liever verloren las ik elders, dat is pas onzin.

            En ik heb tijdens de wedstrijd al Bosz er van langs gegeven met zijn faaltactiek. Ik zal mijn woorden even herhalen hier: “Idd PvL020, 3-5-2 om je kapot te schamen. Ajax onwaardig.”

        2. BobbyHaarms

          Die lessen die ze eruit moeten trekken mogen nu toch wel heel snel hun vruchten af gaan werpen anders is het zinloos om verder te spelen en hebben we niks in die CL te zoeken. Maar idd, laten we maar hopen dat ze er de aankomende wedstrijden wel BEIDE keren vol voor gaan met liefst aanvallend voetbal zoals dat hoort bij Ajax. En welke tegenstander het wordt maakt volgens mij weinig uit, Ajax heeft het al een poosje met iedereen moeilijk.

          1. Litmanen

            Wat leer je er van als je elk jaar het hoofdtoernooi niet haalt? Ben benieuwd naar je analyse.

          2. Indojood

            Niet mijn analyse. Gewoon wat Jopie altijd gezegd heeft. Maar jij leest de Telegraaf niet. Zonde, die columns waren zo leerzaam (geen woordspeling).

        1. Geroldkohlen

          als wij de kansen hadden gehad thuis die paok gisteren kreeg in de eerste helft, dan was de wedstrijd van gisteren een formaliteit geweest Indo. maar het geluk en ook de lat was dit keer aan onze kant. dit mag niet nog eens gebeuren!

      1. HURBIE

        Hoop dat we een lot uit de loterij als tegenstander krijgen
        Gewoon dan maar met tien man voor het doel
        Mochten we op zo’n manier de cup met de grote oren winnen ,hoor je niemand meer over de manier waarop

  1. jojocoolio

    Na vanavond ben ik bang dat alles te zwaar is… Peter heeft nog een hoop werk te doen…?

  2. -buitenkantje rechts-

    Rostov of Youngboys zijn op papier de makkelijkste tegenstanders.. Masr dan wel weer met buitenspelers.. Een nr 9 en nr 10 en nr 6..

      1. rickert

        Buiten dat je vast moet houden aan waar je goed bent, leek dit systeem helemaal nergens op. Onder andere omdat de backs aanvallend te weinig brengen.

        1. -buitenkantje rechts-

          Klopt Rickert.. Dijks en Tete zijn verdedigers en moesten nu als vleugelaanvallers spelen.. Bovendien ook nog eens hun verdedigende taken uitvoeren.. Vandaar de gaten achterin..

          1. Litmanen

            Dijks is nog in staat gevaarlijk te zijn, maar alleen als hij op snelheid in balbezit komt. Nu moest hij uit stilstand zijn man gaan passeren. Tete is aanvallend tot niets in staat.

            Beide spelers is niets kwalijk te nemen. Bosz, Spijkerman en Kruzen hadden dit moeten weten. Je zet Younes ook niet op doel met zijn 1.68 meter…..

            Echt, dit bijna drama was helemaal op het conto van Bosz cs.

  3. Ajaciedje14

    Allemaal te doen zou ik zeggen. Ze gaan immers voor de CL en daar kom je nog veel betere ploegen tegen dan AS Monaco en Steau Boekarest

      1. Yarive

        Als je tegen AS Roma speelt ben je van te voren meer gemotiveerd dan wanneer je tegen een Rostov of Young Boys speelt, maar da’s logisch 😉

  4. dickst14

    Hopelijk was dit eens en nooit weer. Gewoon mazzel gehad met een verdedigende opstelling die ik nog nooit bij ajax heb gezien. Dit gaat geen 2e keer goed. Maakt op zo’n manier niet uit wie we loten.

    1. Rinus

      En geen AS Roma, stond net niet in het lijstje maar las het elders, inmiddels hier ook aangepast dus….

  5. Michel6172

    Laten ze eerst maar aan de bak gaan om dat systeem van Bosz onder de knie te krijgen.

    1. Velibor

      Tja of stuur de trainer een half jaar naar jong Ajax om het ajaxsysteem te leren kennen haha! Geef Bosz nog ff de tijd jongens,het was inderdaad hemeltergend maar goed we hebben nog uitzicht op die paar miljoen die anders Psv ook nog zal opslokken en ik hen niet gun.

  6. KBouter

    Maar goed dat de competitie begint, daar voortborduren op dat flitsende eerste wedstrijd tegen Paok.

  7. AFCA my World

    Het maakt niet uit welke club het word,als je in europa wat wil bereiken zal je zo wie zo van clubs moeten winnen !!! ⚽️

Comments are closed.