Bosz analyseert: “Het voetbal was slecht, geluk dat ze geen tweede maakten”

0803paok-ajax_peter_bosz

Ajax overleefde op wonderbaarlijke wedstrijd de hel van Saloniki. Ook trainer Peter Bosz zag een dramatisch slechte wedstrijd van Ajax. De coach was dan ook niet tevreden met de uitvoering van zijn tactische 3-5-2 concept, maar was uiteraard wel blij met het eindresultaat. “Ik vond het voetbal eerlijk gezegd slecht”, aldus Bosz in gesprek met Ziggo Sport. “Het was helemaal niet nodig omdat we met drie achterop stonden kregen we veel ruimte om op te bouwen. Dat gebeurde alleen in een tempo dat jij en ik nog hadden kunnen volhouden. Dat was niet goed”. 

Bosz besefte dat Ajax door het oog van de naald kroop. De kansen voor de Griekse club waren er te over, maar uiteindelijk gingen die er niet in. Tot opluchting van de nieuwe Ajax-coach. “In de counter zijn ze goed, en we mogen van geluk spreken dat ze geen tweede maken. Ik was blij dat het nog maar 1-1 stond, daardoor konden we nog wat.” Ook na rust bleef Bosz  volharden en paste zijn tactische formatie ondanks de dramatisch slechte eerste helft niet aan. “Nee. Ik had het idee dat we goed stonden. Het doelpunt kwam uit een corner. Dat had niets met het systeem te maken. Ik kijk als trainer alleen of we grip hebben en dat hadden we. Het was niet zo dat ze ons constant achter de bal aan lieten lopen. Dit had gewoon met slordigheid van ons te maken. Iedere speler heeft een betere techniek om een bal goed in te spelen en het tempo hoger te houden dan we vanavond deden.”

Bosz weigert dan ook zijn 3-5-2-formatie na vanavond in de prullenbal te laten verdwijnen. “Zeker internationaal moet Ajax meerdere systemen kunnen spelen. Dit was geen slechte ploeg waar we tegen speelden, alhoewel zij er vandaag ook niet al te best uit zagen. Zij hadden moeite met ons systeem, omdat ze zelf gewend zijn 4-3-3 te spelen of tegen ploegen te spelen die 4-3-3 spelen.”

Voor bouwen is weinig tijd want in aanlooproute richting groepsfase Champions League telt alleen het resultaat. “We zijn hier gekomen om door te gaan en dat gaan we. Het was zeker niet mooi. Af en toe moesten de spelers samen knokken. Dat hebben de jongens wel met z’n allen gedaan en daardoor zitten we nu in de volgende ronde.”, zo kan hij met een lach de avond toch nog afsluiten.

Bekijk het complete interview met Bosz op Ziggosporttotaal.nl

Related posts

62 Comments

      1. De seijs

        Daar heb je gelijk in dannyafca Bosz laat ze ook anders voetballen. Kijk naar pisvee dat doet niet anders als tegen sterkere teams spelen. Maar het was wel verdomd slecht en we hebben eens veel mazzel gehad. Snel vergeten en hoop op de volgende ronde op 2 mooiere wedstrijden waarin wij wel over leven.

        1. HURBIE

          We hebben ook vaak hardstikke goed gespeeld en dan verloren we ,en dan was het commentaar ook vol op aanwezig

  1. Joeguh9

    Om te huilen weer!! Kijk echt uit naar het aankomende seizoen!! De tegenstanders die we nu tegen gaan komen zijn 3x zo goed als PAOK!

      1. dannyafca

        Rostov nr 2 in rusland, wint uit bij anderlecht met 0-2… Alles is moeilijk wat je nu tegen komt

        1. Litmanen

          Ik zou zeggen: Jong RKAVIC. Zoveel geluk als gister heb je 1 keer per seizoen. Als Bosz nog 1 keer met 8 verdedigend ingestelde spelers het veld in ga, dan overweeg ik serieus fan te worden van Jong Ajax.

          Waar hebben we dit aan verdiend? De Boer verkettert vanwege zijn tikkie breedvoetbal en nu dit? Moet ik werkelijk wekelijks naar Westermann gaan kijken? Wetende dat ik met mijn dubbele hernia en mijn 62 jaar leniger ben, meer spelinzicht heb en een betere timing met koppen dan dit Duitse gedrocht? Zijn we in een horror film terecht gekomen?
          Vleugelspelers als Tete en Dijks….. Een verlangen naar vRhijn en vd Hoorn……
          Bosz had gisteren geen geluk. Als hij een lot had gekocht dan was hij nu multimiljonair in achttien landen.

          Lieve God, wil je ons verlossen? Bosz een hersenoperatie en Westermann naar een tehuis voor niet helemaal goede broertjes?

          Heeft Bosz niemand in zijn omgeving die hem kan vertellen dat hij bij Ajax werkt en niet bij Top Oss?

          Wat was dit verschrikkelijk. Met een voordeel, ja echt. De trainer van onze volgende tegenstander gaat naar deze wedstrijd kijken…… En denkt: ik ben een ronde verder.

          1. De seijs

            Dat mag maar niet na zo’n belangrijke wedstrijd die we wel winnen. En dit elftal moet nog groeien en een persoonlijke fout uit een corner waaruit gescoord werd. Van tevoren was al bekend dat het een hel zou worden. Het was heel slecht maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen Hoe maakt dan niet uit. Als het maar geen gewoonte wordt. En het belangrijkste is gehaald we zitten vrijdag in de pot. Dat is dus zeker ook een succes na de 1-1 thuis!

          2. Velibor

            We geven Westermann wel overal de schuld van maar ik vind dat de keeper met corners en vrije trappen ook wel eens zen goal uit mag komen,er stond niemand bij 2e paal met die goal en dat zijn toch dingen…….

          3. De seijs

            Helemaal waar Velibor Die Cillessen mag ook wel wens wakker worden met corners. En veel meer sturen die gasten.

          4. Litmanen

            KBouter, deed Dolberg mee dan? Ik heb hem niet aan de bal gezien. We kwamen namelijk nooit bij het Griekse doel in de buurt. Maar dat kwam natuurlijk door onze levensgevaarlijke vleugelspelers. Pfff wees eens eerlijk en probeer eens niet door die roodwitte bril te kijken. Dit was Ajax onwaardig. Onder De Boer was het al niet flitsend, maar dit????????

          5. pietprecies

            Dat was ook de tactiek van Bosz.. Elke volgende tegenstander komt nu schaterlachend het veld op waardoor Ajax kan scoren 😉

  2. dickst14

    ik begrijp er echt helemaal niets van.
    5 seconden druk naar voren.
    5 verdedigers en geen druk naar voren.
    Maakt mij niets uit. ok we gaan door.
    IK WIL AJAX ZIEN

  3. Juge

    Schandalig slecht systeem, waar ze duidelijk niet aan gewend waren. Hoe haalt hij het in z’n hoofd om in zo’n wedstrijd wat te experimenteren en na afloop van de wedstrijd nog te beweren dat het systeem niet verkeerd was…

    Het is sowieso een erg laf systeem met zoveel verdedigers, want buiten de 5 verdedigers (en een keeper) stonden er ook 2 verdedigende middenvelders. Dus alleen 3 spelers hielden zich bezig met de aanval, waarvan de spitsen allebei erg jong en onervaren waren…

    1. Litmanen

      Dat bedoel ik. Lees je mee Dickst? Want jij kijkt alleen naar het resultaat. Moeten we dat met zijn allen dan maar doen en niet meer naar de wedstrijden kijken? Want nog een paar van deze en je wordt gek.
      Met de woorden ” de ploeg stond goed, maar de uitvoering niet helemaal” wil Bosz aangeven dat hij nog niet genezen is. Niet van het systeem en niet van Westermann.
      Hoe kun je nu bedenken dat iemand als Tete de rol van rechtsbuiten kan overnemen. Nog nooit een man gepasseerd en nog nooit een voorzet laten aankomen. En aan de andere kant van Dijks uit stilstand hetzelfde verwachten. Dan heb je toch totaal niet in de gaten wie jouw spelers zijn en wat ze vooral niet kunnen?
      Onze Colombiaanse vriend, die geen bal goed raakte en de lucht in ging voor kopduels als de bal twintig meter verder pas daalde een hele wedstrijd laten staan. Voor d aanval kiezen door Ghazi te brengen en vervolgens Dolberg er af te halen.
      Advies aan Bosz. Stel Westermann de eerstvolgende thuiswedstrijd op en de fans zullen je dan laten weten wat ze er van vinden. We dachten dat we wat Duitse spelers betreft vorig jaar alles we gezien hadden….

  4. -buitenkantje rechts-

    Vreselijk slecht voetbal.. Zag niks terug van wat er in Amsterdam gebeurde.. Vreselijk veel geluk gehad.. Net zo goed had het 3-1 kunnen staan bij de rust.. Vreselijk systeem dat totaal niet past bij dit team.. Het erge is dat Bosz dit systeem vaker wil spelen.. @Bosz: aub niet doen!! Ten eerste slecht voor mijn bloeddruk en humeur.. ten tweede hebben we niet elke wedstrijd zoveel geluk.. Tegen een beetje tegenstander gaan we er aan.. Ten derde past het niet bij Ajax en dit team! We hebben deze ronde overleefd.. Dat was prioriteit, maar er zijn heel wat lessen te leren nog.

  5. ajaxpers

    Ee zijn gelukkig nog supporters die beseffen wat FDB voor Ajax betekend heeft. Hij is een Ajax Held, niet deze trainer met 0% internationale ervaring.

    1. ajax26

      Ik ben er met je eens.
      De meeste wilde dat fbd weg moet en nu hebben we bosz en ik heb vanaf op het moment dat hij als trainen werdt aangesteld, hheb ik mijn twijfels.
      Hadden we gister kunnen zien.
      Hij is ook koppig met zijn systeem.
      Ik ben benieuwd hoe hij het in de eredivisie gaat doen.

        1. De seijs

          En daar zijn we weer iemand belachelijk maken want daar is imojc zo goed in goed hoor imojc klasse grote klasse. Hoe oud ben je ook al weer ? o ja 60 jaar ongelovelijk nogmaals goed hoor. Jezus dat zo’n iemand daar genoeg doening in vindt. Het is gewoon zielig. Bal gehak .

  6. MakeOne

    Ik heb de wedstrijd niet gezien, tweede helft gehoord op de radio…maar was die westerman echt zo slecht?!?

    1. Geroldkohlen

      Ja niet normaal! westermann heeft een draaischijf van een tractor, en werd op alle fronten geklopt. het ergste was dat bosz hem liet staan! de enige die een voldoende verdiende was klaassen vanwege zijn 2 goals, voor de rest het was zo slecht!!! het had bij rust 4-1 voor paok moeten zijn.

    2. emilio74

      Het was echt zo slecht @makeone . Als alles erin was gegaan waren we met 6-1 naar huis gestuurd. Westerman die 3 cruciale fouten maakt. En idd Bosz liet hem staan??? Echt zwaar gemazzeld , mag ook wel een keer, we hebben nog veel tegoed van de uefa.

  7. EugAjax

    Bosz is vaak zo overtuigd van zijn ideeen dat hij nooit en te nimmer zijn ongelijk zal toegeven. Dit liep goed af met een sisser zal maar zeggen, dus hopelijk gaat hij toch beide wedstrijden nog even goed bekijken en dan voortborduren op thuis wedstijd, ondanks, en daar geef ik hem gelijk in dat toen de buitenspelers ook te weining extras brachten, lees man echt uitspelen.

  8. Michel6172

    Treurig allemaal wat ze daar lieten zien. En idd, Bosz zal nooit toegeven. We moeten hoop niet opgeven zegt men, maar ik zie het zwaar in als hij zo door gaat met zijn systeem.
    Ik zag niets van, dit is Ajax!
    Bosz doe AUB Aniet zo koppig. Luister ook eens naar een ander.

  9. Iamsterdam2015

    Als ik jullie commentaar zo lees mocht ik blij zijn dat ik moest werken en dus niet naar de wedstrijd kon kijken……
    Ik lees ook dat ( sommigen) blij zijn dat ze in ieder geval hebben gewonnen…. Daar ben ik dan weer niet blij mee want als dot het systeem wordt voor komend seizoen hou ik mijn hart vast….

    1. emilio74

      ach weet je . het was zwaar billeknijpen met hun kansen . Maar de onterecht buitenspel goal thuis is meer dan goed gemaakt . ?

  10. KBouter

    Zucht…vorige week zaten we met zijn allen te juichen op het vertoonde spel, maar niet gewonnen, een week later winnen we een Internationale wedstrijd sinds jaren met zeer slecht spel, maar we gaan door…en de successupporters roeren zich alweer op dit forum.Wat een echte Ajacieden zijn dat.

    1. Litmanen

      Dat komt omdat we Ajaxsupporters zijn en niet van Utrecht die met 1 goede wedstrijd per jaar tevreden zijn. Wij zijn Ajax en wij spelen 4 3 3 en geen 7 2 1 tegen een tweederangs Grieks clubje. GEEN ENKELE KANS GECREERD IN DE HELE WEDSTRIJD!!!!!!
      Daarom KBouter, daarom zijn we boos.

      1. Indojood

        Speeek voor jezelf, Litmanen. Wat mij boos maakt is de verloochening van de Cruijff-idealen waarmee Ajax al jaren bezig is. Je hebt dit verraad vorig jaar actief lopen ondersteunen met je anti-Cruijff berichten op deze site.

        1. Litmanen

          Indioot, je slaat door. Ik was en ben tegen het idee van Cruijff omdat hij uitging van een veel hogere kwaliteit spelers, die wij in Amsterdam niet hebben en niet kunnen kopen.
          Aanvallend voetbal moet basis zijn bij Ajax, maar dat was zelfs al zo toen Cruijff debuteerde.
          En verder is in de plannen van Cruijff niets te vinden wat te maken heeft wat gisteren plaatsvond. Bosz is een Cruijffaddept, een groot fan van onze no.14.
          Alleen, dan kom je niet met 8 verdedigend ingestelde spelers het veld op.

          Dus, geslagen Indioot, maar volkomen mis.

          1. In memory of J.C.

            Leuk hier he, we hebben Indioot, sauceijsje c.q. Worstenbroodje, bal gehak, snackbar Westermann. Welke nick zullen we Litmanen geven oh ja dat was Nietmanen.

          2. Indojood

            Mijn bijnaam heeft niets met eten te maken, zie ik nu. De rest wel. Ik zag Litmanen een ode aan de frikandel maken en sinds hij zo’n VdV fan is, lijkt me frikandel ook een gepaste naam.

          3. In memory of J.C.

            Deal, Litmanen s vanaf nu frikandel 🙂 maar ja nu jij nog …. Wingko babat lijkt me wel een leuke.

          4. Indojood

            Ik heb als Cruijffiaan Bosz uitvoerig bekritiseerd tijdens en na de wedstrijd maar daar lees je moedwillig overheen of je hebt ook nog een gat in het hier en nu.

          5. Litmanen

            Heb ik dat ontkend dan? Waar? Iedereen heeft nu -terecht- kritiek op Bosz. Niet lullen dat je gedurfd en aanvallend op zijn Cruijff’s wil voetballen en dan met zo’n opstelling komen! Ik hoop dat hij dit nooit meer doet, anders gaat zijn carriere kort duren bij Ajax.
            Maar jou heb ik het falen van Bosz niet kwalijk genomen. Ik heb Westermann niet gekocht en jij hebt die opstelling niet besteld.

  11. KBouter

    Deze wedstrijd is zo belangrijk voor Ajax, plaatsing CL, het komt eigenlijk te vroeg voor Bosz om zijn stempel te drukken met zijn systeem wat hij voor ogen heeft.

  12. KBouter

    Als menige gasten die hier blaten in het bestuur van Ajax had gezeten, was er geen hond meer geweest die het aandurfde om trainer van Ajax te worden met de wetenschap er al met 1 slechte gewonnen wedstrijd eruit getrapt te worden. Allemaal een grote bek dat Ajax al jaren saai voetbalt, maar als er iemand is die dat wil veranderen, schieten ze hem na 1 wedstrijd al weer af. Helden!!

    1. In memory of J.C.

      Nou, je mag de trainer wel aanspreken op de tactiek van gisteren. Het was overduidelijk dat dat met dit team niet werkte. Het is ook heel raar dat je verleden week bij wijze van spreken de pannen van het dak speelde (oke ietwat overdreven) en dan vervolgens tegen dezelfde tegenstander iets heel anders gaat doen. Dat voelt gewoon als heel onlogisch.
      Daarmee schiet ik de trainer niet af maar stel wel vraagtekens bij wat hij heeft gedaan en dat mag je, zeker als supporter zijnde.

  13. KBouter

    Tuurlijk mag je kanttekeningen plaatsen bij de tactiek en uitvoering. Vond het zelf ook zeer slecht en raar om ineens 5-3-2 of 3-5-2 te spelen. Maar reacties als ontslaan en dat hij eerst maar bij Jong Ajax moet leren slaan nergens op. In mijn mening is juist Bosz een trainer die het dichtste bij de JC filosofie staat. Heeft alleen ff tijd nodig. Maar kritisch mag je altijd zijn natuurlijk. Bij sommige heeft het natuurlijk ook met teleurstelling te maken denk ik.

    1. Indojood

      Heel veel mensen hebben ook een antipathie of hekel aan Bosz vanaf dag 1. Bij misstappen zoals gisteren zijn ze er als de kippen bij om hun gal te spuwen en bij de wedstrijd van vorige week zie je dat ze stil zijn of ze gaan het bagatelliseren. Dat er nu zoveel aan het schreeuwen zijn was te verwachten. Hadden ze maar hun best zo gedaan toen Jonk en Cruijff het moeilijk hadden en uiteindelijk het veld moesten ruimen. Ik vind FdB ook sympathieker en een echte Ajacied, i.t.t. Bosz maar voor mij telt alleen het belang van Ajax. FdB is zelf opgestapt en Bosz is de nieuwe trainer. Als Bosz het lukt om de speelstijl zoals thuis tegen PAOK er goed in te krijgen dan is dat goed voor Ajax en dat is wat we allemaal zouden moeten willen. Credits en kritiek moet je gewoon eerlijk geven. Vorige week was goed, gisteren was kut.

      1. KBouter

        Helemaal mee eens, maar Bosz heeft wel tijd nodig, vorige week zag ik nog in de laatste minuten dat wanneer er een beetje druk komt op het middenveld, spelers gelijk gaan wijzen met..bal naar achteren, ipv dat we zelf druk zetten. Dat zit er in deze selectie ingebakken, dat duurt ff voordat dat eruit is.

    2. Litmanen

      kBouter, met zo’n opstelling komen als Ajax is vloeken in de kerk. Zelfs tegen Barca. Maar tegen dat zooitje ongeregeld had hij gewoon van eigen kracht moeten uitgaan. Dan was de wedstrijd met 20 minuten gespeeld geweest. In Amsterdam hadden die Grieken al alle geluk van de wereld. Dat was geen tweede keer gebeurd. Als Bosz dit blijft doen, dan staat ons nog een hoop ellende te wachten tegen:
      Feijenoord
      Psv
      Twente
      Utrecht
      En alle andere ploegen in het linkerrijtje.

Comments are closed.