Dramatisch slecht Ajax op wonderbaarlijke wijze toch langs PAOK

0803paok-ajax_westerman

Ajax is nog in de race voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar vraag niet hoe. In Griekenland wisten de Amsterdammers op wonderbaarlijke wijze het 1-1- gelijkspel van een week eerder tegen PAOK Saloniki goed te maken dankzij twee treffers van Davy Klaassen: 1-2. Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel.

Ajax speelde dramatisch. Trainer Peter Bosz had een soort van 3-5-2 opstelling verzonnen waarbij Dijks en Tete de completee flank moesten bespelen en Heiko Westerman neen verdedigingstrio vormde met Viergever en Veldman. De onzekerheid en onwennigheid straalde vanaf minuut één van het team af. Al na enkele minuten kon Stefanos Athanasiadis na een hoekschop de 1-0 binnenschieten na een fout van Westermann, de ervaren Duitse verdediger die zijn officiële debuut maakte bij Ajax. Dat het 1-0 bleef toch vlak voor rust mag een wonder genoemd worden. De Griekse aanvaller Klaus kon, na weer een ongelukkige actie van Westermann, alleen op het Ajax-doel aflopen, maar zijn schot ging ver naast. Even later was het Jasper Cillessen die in de fout ging door de bal zomaar in te leveren, maar de Grieken wisten er opnieuw niet van te profiteren. Daardoor leek Ajax met slechts een 1-0 achterstand de rust te gaan halen want behalve een kans van Mateo Cassierra, die overigens daarbij nog hands maakte ook, had Ajax geen enkele mogelijkheid gehad.

Vlak voor rust kwam Ajax tegen de verhouding in toch op gelijk hoogte. Marin Leovac trok Nick Viergever naar de grond en die ging wel erg makkelijk liggen: Strafschop, zo oordeelde de Engelse scheidsrechter Taylor. Davy Klaassen benutte het buitenkansje: 1-1.

De tweede helft mocht Ajax wat meer voetballen, waarschijnlijk ook omdat de Grieken als de dood waren voor nog een tegendoelpunt, hetgeen zou betekenen dat zij twee keer zouden moeten scoren. Toch kreeg PAOK ook nu weer de kansen. Vlak na rust kwam een kopbal van Garry Rodrigues in het zijnet terecht. Een kwartier voor tijd kwam Ajax opnieuw goed weg toen invaller Ioannis Mystakidis op de lat kopte. Toch was het Ajax dat aan het langste einde trok. Het was vijf minuten voor tijd opnieuw Klaassen die scoorde, eigenlijk de eerste kans voor Ajax in de tweede helft. De aanvoerder schoot vanaf zestien meter laag over de grond keihard raak: 1-2. Door deze overwinning gaat Ajax naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Vrijdag a.s. is de loting.

PAOK Saloniki-AJAX: 1-2 (1-1)
4. Athanasiadis 1-0
45. Davy Klaassen 1-1 (penalty)
87. Davy Klaassen 1-2

Scheidsrechter: Taylor (Eng)
Toeschouwers: 28000
Kaarten:
Geel:
Nemanja Gudelj, Kenny Tete, Anwar El Ghazi (allen Ajax) Leovac en Crespo (beiden PAOK Saloniki)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nick Viergever, Heiko Westermann, Joël Veltman, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg (64. Anwar El Ghazi)

Opstelling PAOK Saloniki:
Glykos, Léo Matos, Crespo, Tzavellas, Leovac, Shakov, Charisis, Cimirot, Campos, Athanasiadis, Rodrigues (70. Mystakidis)

Related posts

55 Comments

 1. PvL020

  Ik heb me idd zitten verbijten. Nu we gewonnen heb denk ik wel, ja slechte wedstrijd, maar ook de moeilijkste wedstrijden….. Slecht voetbal, maar dan maar kijken naar het resultaat en vrijdag weer verder

  1. De seijs

   PvL020 Zitten verbijten? Het was on ajax wat was het oer slecht. Maar we winnen weer eens. Heel snel vergeten deze wedstrijd en op naar zondag. Dan wacht Sparta uit. Dan moeten we weer swingen zoals ajax hoort te spelen. Peter Bosz je heb nog heel wat werk te verrichten. Maar verlopig krijg jij het vertrouwen van de supporters. Komop ajax

   1. PvL020

    Seijs was ook on ajax….. Maar internationaal zal je anders moeten spelen en dat moet erin geslepen worden, vond het een gok ditvanavond te doen. Gelukkig gewoon idd. Peter krijgt zeker het vertrouwen en hoop dat het snel goed komt….

    1. HURBIE

     Als he in het tegenwoordige voetbal verder wil komen moet je alleen nog maar resultaat voetbal spelen
     Al is het om te zien niet leuk ,maar werkt wel om ver te komen

 2. Yarive

  Niet kunnen kijken omdat ik in Frankrijk zit, maar zo te zien moet ik hier alleen maar blij mee wezen?

  1. Litmanen

   Dramatisch. Zo’n slechte tegenstander en dan niet 1 kans creeeren omdat Bosz alleen verdedigers opstelt!
   Schandalig laf. Als we onze wedstrijden dit jaar op deze manier moeten winnen dan hoeft het van mij niet.
   Om je dood te schamen. Man of the match: Westerman. Wat een clown is dat!

   1. marcussboss

    Die westermann mag de 1e beste vlucht terug naar waar die vandaan komt! Wat een enorme aanfluiting is deze gast zeg. Ik hoop dat ze het goede spel van de heenwedstrijd zondag op de mat kunnen leggen, want met dit vertoonde spel ga je ook echt niet van Sparta winnen zondag! Wel blij dat ze Door zijn en hoop dat ze de volgende Europese wedstrijd wel weer kunnen vlammen!!

    1. BobbyHaarms

     Marcus het doet pijn om te zeggen maar dit Ajax was zo dramatisch slecht dat ze het niet eens verdienen om die volgende ronde te spelen. Heel eerlijk, Ajax heeft helemaal niks in de CL te zoeken. Heb geen zin om weer in heel Europa voor lul te staan, ik hoor ze ook in 010 al lachen om zoveel gepruts.

     1. marcussboss

      klopt Bobby! het is elk jaar weer het zelfde liedje. ik had gehoopt dat het dit jaar anders zou zijn, maarjah..het mag nog niet baten

   2. -buitenkantje rechts-

    Who the fuck heeft Westerman gekocht! Zit er nog garantie op? Wsnt op dit moment werkt hij niet… Ruilen voor vd Hoorn??

    1. Hallo1000

     Jongens iedereen stresst om westermann. Vergeet niet dat je Viergever Veltman Riedewald en Sanches nog hebt! Alle 4 waardige verdedigers vooral de laatste 2. Dus komt goed Westermann soms als slot op de deur erin en niks ad hand..

     1. -buitenkantje rechts-

      Slot op de deur?? Met Westermann gaat de deur wagenwijd open en de vlag uit voor de tegenstander..

 3. Wembley71

  Kan me niet heugen wanneer ik AJAX werkelijk zo KUT heb zien spelen maar ja het resultaat vergoed een boel…….jezus wat een zooi

  1. Ajax nr 1

   Nou Wembley71 dan heb jij een kort geheugen want Ajax speelt de laatste jaren elke wedstrijd zo KUT. 😉

 4. Zlatan

  Zonder versterking redt je het niet in Europa !!!! Ondanks de winst en schitterend doelpunt ?

  1. -buitenkantje rechts-

   Lichtpuntje was Klaassen.. Pakt zijn verantwoordelijkheid.. Neemt de penalty en scoort dasrna nog een keer?

 5. dickst14

  ongelofelijk

  ik was niet blij.
  wat een drama
  5 verdedigers
  alles ging veranderen.
  geluk en nogmaals geluk.
  hopelijk is dit de eerste en laatste keer dat Bosz zich aanpast.
  Italiaans voetbal is het ergste wat er is

  1. HURBIE

   Was slecht bedacht van Bosz om nu dit systeem met 5 verdedigers te spelen ,terwijl ze constant aanvallend trainen
   Zo kan je alleen maar onzekere spelers krijgen die niet weten waar ze aan toe zijn Dus Bosz zorg dat deze jonge jongens niet doordraaien in jou wisselvalligheid

 6. Geenemotie

  Het was niet om aan te zien. Westermann verschrikkelijk. Echt geen ajax speler. Systeem maakte spelers onzeker. Veel werk te doen en betere spelers kopen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Te traag.. te statisch.. slecht gevoel voor positie.. slechte techniek.. Maw: slecht

 7. Joep

  Ben wel erg blij dat ajax deze ronde heeft overleefd. Wat een verschil met vorige week m. Maar voor nu telt alleen het resultaat.

 8. Zlatan

  Verleden week speelden ze stukken beter , ga dat lekker veranderen klote dit ondanks mooie doelpunt .

 9. KBouter

  Ajax heeft het wat betreft de laatste jaren onder fdBoer geweldig gedaan….een Internationale wedstrijd winnen. Tijd voor grote verandering is te kort, en misschien moet je Internationaal iets anders spelen.

 10. Kishna4ever

  Hoe moeilijk kun je het jezelf maken met Dijks en Tete als veredelde buitenspelers? Hoe kun je gokken met de CL als inzet en dan Westerman gewoon laten staan? Wat een ongelooflijke mazzel vanavond! Wat een geluk dat we zo’n slechte tegenstander hadden.

 11. Velibor

  Denk je dat die grieken zich druk zouden maken over hoe er gespeeld werd als ze hadden gewonnen? Denk het niet dus tja het is niet te geloven maar we zijn door en volgende keer beter misschien met een voetballende tegenstander want dit was toch net Ijsland op het EK dus helemaal niks .

 12. Brokamp

  Hoe kan het bestaan dat een speler als deze Westermann ooit 24 interlands heeft gespeelt voor Duitsland. Dat moet toch een andere Westermann zijn geweest. Is deze man gescout, kan het me niet voorstellen dat een scout een positief advies geeft over zo een speler. Is gewoon blind op zijn naam gekocht.

  1. Yarive

   Hij is geadviseert door v/d Vaart ‘geen een club kan de fout in gaan met hem’, aldus Raffa. Laat hem maar frikandellen gaan scouten voor de Febo. Westermann mann mann….

 13. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd kerels ga zo door in de cl laat zien dat amsterdam niet bang is ciao ajax is art groet uut meppel ?⚓️??????⚽️?.

 14. Indojood

  Heb de wedstrijd van vorige week pas gisteren terug gekeken. We hadden toen veel pech ondanks het goede spel. Dus over beide wedstrijden verdiend door. Bosz moet gewoon 4-3-3 of 3-4-3 spelen met een 6, sowieso met vleugelspelers. Een tweespitsen systeem is leuk voor de Serie A of die pisvlekken maar wij zijn Ajax. Zo heb je niets aan je centrumspits die in de A1 met vleugelspelers heeft gespeeld. Achterin voortaan met Sanchez en Veltman, Tete en Dijks. Klaassen heeft twee keer gescoord maar bracht voor de rest erg weinig. Hoop echt dat Van de Beek en vooral Nouri snel de stap kunnen maken. Voorin mogen Muric en Cerny wel eens een kans krijgen en zet Cassierra eens als centrumspits.

  1. -buitenkantje rechts-

   Helemasl eens! Hoe kan je zo gokken in een CL voorronde? Onbegrijpelijk! Spelen des Ajax!! Herkenbaar en duidelijk

 15. Niels1983

  Was idd met dichtgeknepen billen maar de volgende ronde binnen hoop dat het nu wel duidelijk is dat er wat versterking bij moet

    1. Indojood

     Ja toch, dat gevoel dat alle energie uit je lichaam verdwijnt. Ik moet mezelf de tijd geven om te herstellen, ben ook niet meer de jongste…?

 16. Michel6172

  Diep triest. Mooi systeem Peter B, ga vooral zo door zou ik zeggen. Misschien haal je kerst dan nog bij Ajax.

 17. afcadeluxe

  hoop dat bosz nu ook inziet dat ajax 3 4 3 hoort te spelen,het was gewoon slecht gisteravond

Comments are closed.