‘Sánchez; misschien wel de nieuwe Mascherano of Sergio Ramos’

0619davinson_sanchez

Nadat Ajax eerder deze week de Colombiaanse spits Mateo Cassierra wist te contracteren wist De Telegraaf zondagmorgen te melden dat ook zijn landgenoot Davinson Sánchez definitief de overstap maakt van Atletico Nacional naar Ajax. De sterke en tevens lange centrale verdediger tekent een 5-jarig contract in Amsterdam. De Braziliaanse journalist Paulo Freitas beschrijft Sánchez als volgt. ‘Sánchez is lang en aardig sterk. Ook is zijn positionering van een zeer hoog niveau. Wel moet hij aan zijn snelheid en techniek werken. Het is natuurlijk altijd lastig om spelers te vergelijken. Echter vind ik hem wel wat weghebben van Alex (ex-psv).’

John Rojas; werknemer bij verscheidene Amerikaanse media en fervent volger van de Colombiaanse competitie, kent Sánchez goed en weet te melden dat de 1.87 meter verdediger in eigen land beschouwd wordt als een jongeling met immens veel talent. ‘Het is natuurlijk lastig om zijn potentie precies in te schatten, echter is hij iemand die de mogelijkheden heeft om een wereldtopper te worden. Hier moet hij dan wel keihard voor blijven werken natuurlijk. Misschien spreken we op dit moment wel over de ‘nieuwe Mascherano’, aldus Rojas.

‘Sánchez is sterk, goed aan de bal, leest het spelletje goed en kan als centrale verdediger, rechtsback en verdedigende-middenvelder spelen. Echter is hij wat tè zelfverzekerd en heeft hij soms nog moeite met het maken van beslissingen in het veld. Pas als dit weggewerkt is kunnen we echt spreken van een topspeler. Sánchez vergelijken met een andere speler is erg lastig, zelf zegt hij altijd op te kijken tegen Sergio Ramos.’

Volgens de journalist zijn Ajax en Sánchez ’the perfect match’. ‘Bij Ajax heeft hij natuurlijk een veel grotere kans op minuten en tevens hebben ze heel veel ervaring met het begeleiden van jonge spelers. Hij gaat de harten van de fans heel erg snel veroveren met zijn leuke manier van spelen, hier hoort dan ook keihard werken bij’, zo besluit hij.

Bron: AjaxShowtime

Related posts

40 Comments

  1. jojocoolio

    Laten we het hopen… Voorlopig zijn we niet zo gelukkig geweest met onze aankopen…

    1. Ajaxlucas

      Wat een typ fouten echt slechte kwaliteit tekst voor zo’n goede jonge verdediger

      1. rickert

        Ik vind ook dat de kwaliteit van de tekst moet worden aangepast naar het niveau van de speler. Ik miste de typfouten in de stukjes over Boilesen altijd enorm.

      1. Litmanen

        Het wachten is op ervaren aankopen.
        Trouwens, is deze man rechts- of linksbenig? Lijkt me nogal belangrijk voor Riedewald en Veltman.

  2. rickert

    Sánchez mag van mij ook wel gewoon de nieuwe Sánchez blijven, in plaats van al die stempels altijd. Veel succes bij onze mooie club!

  3. jojocoolio

    Laten we het maar hopen voorlopig zijn we niet zo gelukkig geweest met onze aankopen

  4. Rinus

    Ik hoop echt dat het eindelijk weer eens raak is met buitenlandse pareltjes! Maar dit soort verhalen horen we altijd als “het grote Ajax” in een ver land iemand scout!

  5. BobbyHaarms

    Laat deze jongen gewoon lekker zijn eigen gang gaan en vooral zijn best doen om in eerste instantie een basisspeler bij Ajax te worden. Dit is Sánchez, laten ze later maar over de nieuwe Sánchez praten ipv deze jongen met anderen te gaan vergelijken. Gewoon knallen voor Ajax Amsterdam…welkom! ?

    1. Velibor

      Zo is dat hij lijkt me een technische bikkel en dat kan wel eens een verademing zijn , ik bedoel goeie voetballer die er ook wil op kletsen weet je wel zoals die Sanchez van Ajax!

  6. Geroldkohlen

    we zullen zien wat de onze nieuwe colombianen gaan brengen, maar laten alsjeblieft ophouden met vergelijken, jongens zijn nog jong en moeten zich nog bewijzen en eerst wennen en acclimatiseren bij onze club en in ons land, geef ze tijd en haal nog die beloofde kanonnen! verder welkom boys en zet hem op bij onze mooie club!!!

    1. afcadeluxe

      juist gerold je zegt wat ik dacht toen ik het stukje las,altijd vergelijken,laat die jongen gewoon een hele goede verdediger wezen voor ajax ben ik al tevreden,ramos krijgt teveel kaarten….?

  7. f-side64

    nou word dus nx in de c.l mochten we het halen met al die jongere uit een 3de wereld land/eiland

  8. vanzanten

    We beginnen steeds meer op Pisvee te lijken als we het voortaan moeten hebben van aankopen. Dan worden we net als die boeren een soort tijdelijke opvangplaats voor goudzoekers. Voor mij is de lol er dan wel af.

  9. paulvos

    Wel als ik het verslag zo lees dan heeft Bosz nog wel wat te sleutelen aan deze jongen, dus afwachten maar.

  10. KBouter

    vanzanten…wat een gelul komt er uit je toetsenbord!! Dat Ajax een opleidingsinstituut is, wil nog niet zeggen dat Ajax nooit meer een speler mag kopen?

    Typte je deze waanzin ook toen Ajax Bogarde,Blind,Wouters,Galasek,George,Jonk,Overmars,Stam, Suarez en Zlatan kochten?

    1. vanzanten

      Ik weet niet uit welke tijd jij stamt met je geschreeuw, maar het was heel lang de gewoonte dat Ajax (bij vertrek van een speler) gewoon het blik Jeugdspelers opentrok. En waar iedere vijand van Ajax dan hoopte dat Ajax door de verkoop verzwakt was, stond er dan gewoon meteen weer een nieuwe ster in het veld. Maar jij hebt die tijd duidelijk niet meegemaakt. Dat zie ik aan je boodschap, maar vooral aan je agressieve antwoord, dat net zo tekenend is voor jongere generaties als hun gebrek aan historische kennis.

  11. Niels1983

    Laten we het hopen nu een goede begeleiding bij Ajax en de rest is aan hem

  12. Gert Ajax

    Laten we maar rustig afwachten wat deze jongen kan betekenen voor Ajax.
    Potentie genoeg en daarom mooi dat hij voor 5 jaar getekend heeft dan kan je hem altijd met winst verkopen.Maar wordt hij echt een topper dan bijtekenen uiteraard?

Comments are closed.