‘Ajax richt pijlen op opvolger Cillessen’

0827jablonec-ajax_cillessen1

Ajax is volgens het Duitse Bild bezig om een geschikte vervanger te vinden voor Jasper Cillessen en zou daarbij zijn uitgekomen bij de tweede doelman van Schalke’04, Fabian Giefer. De doelman zou bij Schalke niet meer op speelminuten kunnen reken nu eerste doelman Ralf Fährmann het volste vertrouwen geniet. Zijn zaakwaarnemers zouden al gesprekken hebben gevoerd met Ajax maar weten dat de interesse pas serieus zal worden indien Cillessen kiest voor een vertrek bij Ajax. Die kans stijgt overigens met de dag en naar verluidt staat Cillessen in de belangstelling van Everton, waar sinds deze zomer Ronald Koeman de honneurs waarneemt.

Bron: Bild

Related posts

51 Comments

  1. Amoebe

    Als Ajax zijnde hebben we juist bijna altijd goede keepers uit de eigen jeugd.

    Zit er nu echt niets aan te komen, weet iemand dit?

    1. Amoebe

      Ik bedoel een keeper uit het buitenland….kom op zeg!

      En daar krijgt hij geen speelminuten dus het zal dan ook geen hoogvlieger zijn….ik begrijp dit dus niet.

      1. BobbyHaarms

        Laat ik vooropstellen dat het positief is dat Ajax nu al bezig is met een opvolger, voor het geval dat Jasper echt weggaat. Als je heel eerlijk bent staat Cillessen eigenlijk al een poos stil in zijn ontwikkeling. Maar om dan bij een uitgerangeerde keeper uit Duitsland te komen? Hij zal gerust ballen tegen kunnen houden hoor maar er zijn ook prima Nederlandse keepers.

        1. Litmanen

          STEKELENBURG !!!!!!!!!!!! Ervaring, Ajax verleden, betaalbaar en kwaliteit. Verder een goede opleider voor onze talenten. Komop vdSar, gebruik je verstand en je know how.
          Die man wil echt niet nog een seizoen op de bank EN hij wil terug in Oranje.

          Kans voor open doel.

          1. Basl

            Denk dat Vd Sar dat ook wel doet. Dat Stekelenburg al 3 jaar nergens overtuigt zegt ook wat. Onana komt er aan, misschien enkel een ervaren keeper nodig voor een jaar en om Onana nog wat bij te brengen of zo?

          2. BobbyHaarms

            Toen Stekelenburg bij Ajax vertrok was hij er rijp voor, behoorde wekelijks tot de betere spelers van Ajax. Maar ook ik vraag me hardop af waarom zijn carrière helemaal in het slop is geraakt. Wat de ervaring betreft heb je helemaal gelijk, het gemiddelde leeftijdsniveau is met de laatste aankoop van Ajax alleen maar nog verder naar beneden gegaan dus je zal hoe dan ook ervaring binnen moeten halen. Voorronde CL weet je wel, de tijd tikt door..

          3. Litmanen

            Koeman heeft Stekelenburg naar Southampton gehaald en hij heeft totdat de eerste keeper terugkwam van een blessure werkelijk wekenlang in de Premier L. foutloos gespeeld. Iedereen schijnt vergeten dat Maarten in Z.Afrika de beste van de wereld was?

          4. BobbyHaarms

            Dat weet ik zeker nog wel, maar is al wel 6 jaar geleden he? Begrijp me niet verkeerd hoor van mij mag hij komen. Ervaring hebben we nodig en liefst in elke linie!

          5. PvL020

            Kan je over een jaar weer een keeper zoeken! Stekelenburg gaat echt niet lang meer mee ben ik bang, trouwens ook vaak tweede keus geweest in het buitenland

          6. gerrykoos

            hallo die is 33 jaar en dan heb je wellicht snel blessures en sta je gedurende het seizoen weer met lege handen want aan Boer en Onana heb je in CL of EL ook geen geweldige dus… ga voor de Duitser zou ik zeggen. Heeft meer ervaring in zware competitie danhun ondanks dat hij veel op de bank zit bij Schalke 04.

        2. Ajax1958

          Iedereen staat stil in ontwikkeling BobbyHaarms. Komt door mislopen van CL en vroegtijdige uitschakeling in EL. Dat horen de leermomenten te zijn van onze talenten.

    2. De seijs

      Er is maar een geschikte opvolger van Cillessen. MAARTEN STEKELENBURG ajax doe je best en ga hem halen daar in Engeland desnoods met een kano!

    3. AFCA my World

      Op het moment zijn er geen toppers binnen de Ajax jeugd, onana komt nog te kort en de toppers in de dop zijn allemaal te jong, bovendien is die Duitser een goede keeper,tot hij geblesseerd raakte was hij eerste keus, maar de 2e doelman is hem toen voorbij gestreefd ! Stekelenburg is niet de topper meer die hij was, dus ik kan mij in de keuze prima vinden ! Ze zijn nu volop bezig om vertrekkende spelers al op te vangen,dus dat is de eerste keer in lange tijd dat ze vroeg beginnen en al zeker wat binnengehaald hebben !

        1. BobbyHaarms

          Als hij in de 93-ste minuut op zijn Duits de overwinning voor ons weet binnen te slepen hoor je daar niemand meer over ?

  2. Charka53

    Het zou beter zijn als het salaris plafond bij Ajax wat hoger wordt zodat de spelers er wat langer over nadenken of ze wel weg willen.
    ik begrijp wel dat een speler wel eens in een andere competitie wil spelen maar nu gaan ze alleen maar om de poen weg en als er beter betaald wordt kunnen we misschien ook wat beters aantrekken uit het buitenland.

    1. BobbyHaarms

      Charka het probleem is tegenwoordig dat menig (top)speler niet zit te wachten op de Nederlandse competitie, gewoon niet aantrekkelijk genoeg voor hun carrière. De slag om het grote geld hebben we allang verloren dus moeten we het hebben van jong talent of half kreupele oudspelers, enkele uitzonderingen daargelaten.

      1. Charka53

        Daar heb je ook gelijk in BobbyHaarms maar daar kan een hoop aan gedaan worden in Nederland er zijn te veel clubs die het voordeliger vinden om een grasmat te vervangen door kunstgras , de KNVB laat zijn scheidsrechters als mietjes fluiten en dan heb ik het nog niet over de mentaliteit van vele spelers dus er moet en kan nog een hoop gedaan worden om de Ned.competitie leuker en beter te maken.

        1. BobbyHaarms

          Dat zeer zeker Charka. En wat dat kunstgras betreft dat moeten ze vandaag nog verbieden.

    1. 11Younes11

      Moet een club als Ajax niet iets hoger mikken? Ik vind Boer een prima vent, maar kom op.. daar kun je echt niet mee aankomen in de voorronde CL.

  3. Ajaxslied

    We hebben andre onana. Is een groot talent die bij Jong ajax keept en die we met veel bombarie bij Barça weg gehaald hebben. Zet hem maar op doel.

    1. BobbyHaarms

      Precies Ajaxlied. En Boer? Aardige jongen hoor maar niet geschikt als keeper voor de basis bij Ajax.

    2. gerrykoos

      ik zou hem (Onana) als 2e keeper op de bank zetten bij Ajax 1 en niet Boer, laat die maar bij Jong Ajax spelen. Zo kan Onana alvast sfeer proeven tijdens de wedstrijden in de Eredivisie en indien nodig zo ook ervaring op doen bij bekerwedstrijden etc.

  4. theomar

    Nederland is nog maar een prullandje op voetbalgebied. Tegen het grote geld kunnen we helaas niet op. Dat geld maakt vele competities kapot. We moeten het er mee doen helaas. Dus van goede spelers kunnen we maar kort genieten.

  5. Emilio4Ajax

    Zou Onana gewoon voor de leeuwen gooien en een van de jonge talenten laten doorstromen. De Steek is voor mij altijd nog beter dan Boer en een goede leermeester voor Onana…

  6. Velibor

    Of is dit verplichte afname bij transfervrije huntelaar, tja zou maar zo kunnen haha!

    1. ajaxhoger

      Verkopen wel , maar iets fansoenlijks terug kopen ho maar , echte kanonnen zijn dit , we worden er gvd slechter van inplaats van beter .
      En dan die klote RVC die nergens verstand van hebben , wel van graaien natuurlijk , en dat moeten ze vragen of het goed is dat ze spelers kopen , terwijl ze de ballen verstand niet van voetbal hebben .
      Het seizoen kunnen we weer van tevoren in gaan vullen , ook komen spelers die ze eventueel gaan kopen te laat , of zelf verkopen ze ze zonder iets terug te kopen .

    2. -buitenkantje rechts-

      Haha! Ja, ook gezien gisteravond.. vd Vaart even op z’n nummer gezet..?

  7. vanzanten

    Volgens een bericht op Voetbalzone is de beoogde keeper eigenlijk altijd geblesseerd (als ik het niet al te duidelijke artikel goed begrijp). Niet echt iets om je op te verheugen lijkt me.

    1. -buitenkantje rechts-

      Knap.. Reserve staan en geblesseerd zijn.. Gevalletje Sanogo?

  8. Niels1983

    Als Ajax cillessen verkoopt waarom neem je dan in godsnaam een tweede doelman van een middelmatige club haal Stekelenburg gewoon als de mogelijkheid er is

  9. ajacied078

    als je cillissen voor de hoofprijs kan verkopen dan moet je het zeker doen. en wie hem opvolgt tsja hij kwam zelf van NEC. dus dat niveau is goed genoeg voor nl comp. voor europa wordt een ander verhaal maja al de andere 10 goed genoeg zijn heb je geen keeper nodig dus begrijp ergens wel dat ze een reserve keeper die ontevreden is ergens weghalen. ik zou een poging wagen bij vorm. die zit achter die loris op de bank dus heeft weinig kans. en wil toch in beeld blijven bij oranje.

  10. Kuijff

    Stekelenburg was een goede keeper toen hij bij Ajax speelde. Sinds zijn vertrek heeft hij het nauwelijks nog waargemaakt. Als het hebben van een historie bij Ajax en het spreken van Nederlands dan de doorslag moeten geven… Dan kunnen we Edje ook wel weer onder de lat zetten.

    Goed dat we anticiperen op een mogelijk vertrek. Onana is een optie, maar alleen Boer als stand in is te beperkt.

    1. Litmanen

      Kuijf je hebt echt niet goed opgelet. Eerste helft van afgelopen competitie bij Southampton fantastisch gepresteerd. Het is dat Koeman die Engelse keeper de beste van de wereld vind. Grote kans dat hij hem meeneemt naar Everton. Zou Stekelenburg zomaar vaste keeper kunnen worden, zeker als De Boer daar heen gaat.

Comments are closed.