Drukte bij Arena en Camp Nou voor herdenken Cruijff

0324cruijff_barcelona

Duizenden voetbalfans zijn zaterdag naar Camp Nou gekomen om Johan Cruijff te herdenken. FC Barcelona meldde dat tussen 10.00 en 13.30 uur al ruim 5300 mensen de donderdag overleden voetballer de laatste eer hebben bewezen in de herdenkingsruimte die zaterdagochtend in het stadion van de Catalaanse club werd geopend. Ook bij de Amsterdam Arena is het zeer druk en staan mensen in de rij voor ingang Noord B om Cruijff te herdenken en het condoleanceregister te tekenen.

FC Barcelona heeft tot 2 april een periode van rouw afgekondigd en dinsdag zal de selectie van Barcelona de herdenkingsruimte bezoeken. Ook een delegatie van Real Madrid bezocht de herdenkingsruimte waarbij voorzitter Florentino Perez lovende woorden sprak. ‘Dit zijn trieste dagen. Er zijn mensen die nooit zouden moeten sterven en Johan Cruijff behoorde tot die groep. Hij is geboren in hetzelfde jaar als ik. Ik volgde zijn loopbaan op de voet. Hij heeft het voetbal veranderd, in Spanje en in de wereld.  Ik spreek mijn steun uit aan de familie en vrienden van Johan, alsmede aan heel Barcelona”, aldus Pérez.

Bron: NOS

Related posts

36 Comments

  1. De seijs

   je kan nog tot en met dinsdag de condoleanceregister tekenen. tussen 12.00 en 17.00 ajax houdt dus de arena open voor alle fans die zaterdag niet konden .Top ajax bestuur. Jullie zijn er voor de supporters. Bedankt

 1. In memory of J.C.

  Ik betuig mijn respect volgende maand in Barcelona. Voelt beter voor me.

   1. In memory of J.C.

    Ik heb geen condoleance register nodig om mijn respect voor Johan te betuigen. Ik kan en wil dat doen op de plek waar hij is overleden. Mijn keus die mogelijk is.

 2. HURBIE

  schrijf de laatste dagen niet zoveel op deze site ,want ik ben er helemaal kapot van
  Dan ga ik dingen schrijven die al door zoveel geschreven en gezegd is

  1. Indojood

   Maar dat geeft toch niet, joh. Persoonlijk vind ik het prettig om dingen te schrijven en mijn emoties te delen met iedereen.

  2. Geroldkohlen

   maak niet uit toch gaat om Johan ,en iedereen verwerkt het op zijn eigen manier.

 3. Iceman

  Jah wat moet ik zeggen het hoort bij het leven maar in onze Ajax harten blijf jij leven de enige Ajacied die ik ken? kan het nog steeds niet bevatten het lijkt als of een stukje van mijn Ajax hard ook gestorven is…. Maar eens een Ajacied altijd een Ajacied.

 4. dickst14

  De beste speler en trainer ooit. Johan kon alles, rechts links demarreren passeren spel verdelen. Beter dan Pele en Maradona. Ik dacht elke dag aan hem en zal elke dag aan hem denken. Twee jaar geleden zei ik tegen mijn vrouw dat er buiten mijn familie en vriendenkring er maar 1 iemand is waar ik net zo erg om zou rouwen.

  JOHAN CRUIJFF

 5. Amoebe

  He hurbie….sommige zaken kunnen niet genoeg worden benadrukt toch?

  Uiteindelijk vallen we hier allemaal in herhaling de laatste dagen….maar ikzelf vind het zeker fijn dat andere mensen hem net zo hoog hadden zitten als ik en dat het verdriet dus eigenlijk niet zo vreemd is.

 6. slm020

  Fantastisch en een mooi gebaar naar ons aller Legende Johan Cruijff toe !! Ook heel mooi wat er in Barca gebeurd en hele mooie worden vanuit Madrid en de rest van de wereld ! Kippenvel om van te krijgen !

 7. Amoebe

  Eigenlijk zeggen de woorden en acties van Feijenoord en real Madrid eigenlijk pas echt hoe groot hij is!

 8. f-side64

  ik was er vandaag was zeer emotioneel maar zeer veel respect voor iedereen die er was voor onze held

 9. f-side64

  ik was er vandaag was zeer emotioneel maar zeer veel respect voor iedereen die er was voor onze held

 10. Indojood

  Ben er vanmiddag geweest. Mooie foto’s, hoor. Daar zou ik mijn huiskamer mee vol willen hangen.

  1. BobbyHaarms

   Ik was er vanmiddag tot begin van de avond en het was zeer indrukwekkend. Ook het gemaakte altaartje met foto van Johan met het beeldje in zijn handen voor stadion De Meer was prachtig. Het besef dat we nooit meer van Johan kunnen genieten moet nog bij me doorsijpelen, maar ik ben blij dat ik hiermee toch een soort bijdrage heb kunnen leveren om mijn jeugdidool of all times te kunnen eren. Persoonlijk voor mezelf een historisch doch emotioneel moment wat me voor altijd bij zal blijven..

   Johan, ik mis je nu al…

 11. Indojood

  Schitterende woorden, Bobby. En inderdaad een fantastisch mooie foto. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik één op één heb kunnen praten met Jopie. Zo heb ik hem mooi kunnen bedanken voor al het plezier en geluk wat hij ons heeft gebracht. Ik ben enorm verdrietig dat hij er niet meer is (al besef ik het nog niet) maar ik prijs mezelf gelukkig dat de grootste voetballer aller tijden een Ajacied is.

 12. ajacied078

  die beelden van camp nou zijn indrukwekkend ben in de zomer nog daar geweest. op die plek waar johan nu op een grote foto ophangt. toch gaaf dat zon grote club iemand zo eert. voor allen die het condeleance register getekend hebben respect! cruijf verdient het. wzawzdb en johan was de beste

  1. Remco425

   Vond het ook erg mooi dat de voorzitter van Real Madrid persoonlijk langs kwam om een krans te leggen. De aartsrivaal. Johan verbroederd. Grote gemis overigens in de het Johan Cruijff Stadion. Wel mooie bloemen van Fenerbahce, maar helemaal niets van andere NL clubs. Die laten het in mijn ogen flink afweten.

    1. BobbyHaarms

     Dat viel mij ook al op. Vond het al opvallend en prachtig dat Fenerbahce wel iets heeft gedaan. Misschien is Ajax of zijn de clubs bang dat sommige supporters zich eraan storen en de bloemstukken zouden vernielen. Waanzin natuurlijk maar ik kijk nergens meer van op.

Comments are closed.