Arena staat in minuut 14 stil bij overlijden Johan Cruijff tijdens Nederland – Frankrijk

0324cruijff_oranje

Zoals aangekondigd stond de veertiende minuut van de oefeninterland Nederland – Frankrijk volledig in het teken van Johan Cruijff, de 68-jarige voetballegende die donderdag overleed. Toeschouwers, spelers en staf klapten een minuut lang voor de beste Nederlandse voetballer ooit. In de vijftiende minuut werd het spel weer hervat.

Oranje begon overigens dramatisch aan de wedstrijd en stond voor het eerbetoon in de veertiende minuut al met 0-2 achter. De formatie van bondscoach Danny Blind kwam overigens in de tweede helft nog terug tot 2-2 maar kon daar niet lang van genieten. Blaise Matuidi, uitgerekend de nummer 14 van Les Bleus, werd volledig vrijgelaten en schoot Frankrijk naar de overwinning op deze memorabele avond in Amsterdam waarbij een rood wit boeket met nummer 14 de lege stoel van Johan sierde.

0326cruijff-eerbetoon

Related posts

34 Comments

 1. BobbyHaarms

  Ik vond die minuut voorbij vliegen. Van mij hadden ze wel 14 minuten stilte in acht mogen nemen voor Johan

  1. Indojood

   Toch ben ik wel voorstander van applaus, heb je meteen geen last van al die eencelligen die menen te moeten fluiten en schreeuwen.

   1. Remco425

    Ben ik ook Indo, al vond ik het gisteren wel wat lauwtjes, maar ja, dat is het typische oranjepubliek. Allemaal voor carnaval uitgedost, maar support, ho maar. Je hoorde ook de hele wedstrijd de fransen er bovenuit. Ik had ook graag de fransen zien klappen voor Cruijff maar dat liet de regie niet zien.

   2. BobbyHaarms

    Klopt Indo, voor Johan ga je idd staan en klap je je handen stuk. Het voetbal is donderdag zijn ziel verloren..

  2. Remco425

   Vond ik ook, voelde als een halve minuut. Veel te kort, mag van mij bij de eerste wedstrijd van Ajax wel langer duren.

  3. Hika77

   Het was zeker geen minuut. Maar nog altijd meer dan de 10 seconden voor Mandela toen Blatter er een zooitje van maakte..

  4. De seijs

   Het was een mooi eerbetoon. Wat iedereen er ook van vindt. Men Dee het voor Johan Cruyff. Ieder op zijn manier.

 2. Indojood

  Toen dat applaus begon, realiseerde me ik daadwerkelijk dat de toekomst van het NL voetbal uiterst zorgelijk is. Er is niemand meer om naar te luisteren, die ons haarfijn vertelt waar de problemen en de oplossingen zitten. We weten het wel maar niemand voelt zich straks gedwongen om er iets aan te doen, zonder de stem van Jopie. Gek genoeg heeft Cruijff maar weinig echt overtuigde volgelingen zoals Guardiola, Bielsa, Sampaoli en Jonk. Veel mensen kokketeren wel met hem maar gaan hun eigen dingen toevoehen en dan krijg je een slap aftreksel die niet het gewenste resulaat biedt. Juist nu moeten er mensen opstaan die Cruijff’s ideeën compromisloos uitvoeren. Gisteren startte Oranje in een 5-3-2 opstelling, een regelrechte schande.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal met je eens Indojood, zo voel ik het precies hetzelfde! Johan was de enige die de vinger dusdanig op de zere plek wist te leggen, zodat je onherroepelijk de dagen erna een discussie had in de media over zijn woorden. M.a.w. Johan maakte echt iets los en had 9 vd 10 keer nog gelijk ook! Zijn wijsheid en kijk op het voetbal waren onnavolgbaar, en die enorme know how is nu verloren gegaan en doet vreselijk veel pijn. De beelden en legendarische teksten zijn er gelukkig nog wel (zie bv. recent interview met Derksen)en die zijn uiterst leerzaam.

   Als Ajax ook maar een greintje respect heeft en vooral beseft dat HIJ de club heeft grootgebracht dan moet zijn voetbalkennis als leidraad gaan dienen in alle gelederen van de club. Maar ik heb er een hard hoofd in met deze mensen en dat baart mij zorgen..

  2. Geroldkohlen

   helemaal mee eens indo jood en Bobby, ik hoop echt dat we kampioen worden voor onze Johan en dat het stadion op korte termijn naar hem vernoemd word hoe mooi zou het zijn dat we kampioen worden in het johan cruijff stadion en daarna de Johan cruijff schaal ook pakken in ons johan cruijff stadion , maar dat ook zeker nu ook gewoon de lijn doorgetrokken word Hoe johan het wilde! en ik moet zeggen dat de westrijd slecht was en het mooiste moment de 14de minuut was.

 3. Kevke87

  dat komt omdat het nu om iemand gaat, waar we niet alleen bij stilstaan, maar ook van houden en dankbaar zijn

 4. Indojood

  Er is eind vorig jaar (ook door sommigen op deze site) een haatcampagne, rechtstreeks of via Jonk, gevoerd om hem eruit te krijgen. Het is ze godverdomme nog gelukt ook en nu is hij niet meer. Types als Henrichs en Coronel moeten echt niet het gore lef hebben om ook maar iets te gaan zeggen over Cruijff n.a.v. zijn overlijden.

  1. Kevke87

   ik ben het helemaal eens met jullie indojood en Bobby. het is precies hoe ik er ook over denk en had het niet beter kunnen verwoorden. de vraag is alleen, hoe gaan wij hier als trouwe supporters mee om

 5. Kevke87

  Die henrichs enzovoorts. zij vonden zichzelf veeeeel belangrijker dan de club. naar aanleiding van die geheime ledenvergadering, 2 dagen voor de echte vergadering waarin zogenaamde unaniem gestemd is. wat en waar dan ook ter wereld, er zijn altijd voor en tegenstanders. een 100% overwinning KAN simpelweg niet. er zijn altijd wel tegenstanders. dit ruikt naar bedrog en het stinkt aan alle kanten. Ik HOOP dat ze nu hij heen is, in elk geval beseffen wat ze kwijt zijn en alsnog uitvoering geven aan dat was Johan Cruijff graag wilde.

  1. BobbyHaarms

   Die hoop hebben we (bijna) allemaal Kevke en Indo, maar deze stropdassenbrigade sterft nog liever dan hem gelijk te geven. Ze moeten nu idd echt niet het gore lef te hebben om met krokodillentranen de media te gaan bespelen. Het enige waarmee ze nog een greintje van hun verloren respect terug kunnen verdienen is unaniem het plan Cruijff ten uitvoer te brengen, al mogen ze het zo niet meer noemen. En als Frank mocht vertrekken onmiddellijk Jonk terughalen!

  2. In memory of J.C.

   Kevke, het was ook bedrog. Er werd maar een vraag in stemming gebracht en dat was een voorgekookte vraag waarop alleen maar een positief antwoord kon komen. Andere zaken mochten niet ingebracht laat staan in stemming gebracht worden.

 6. In memory of J.C.

  Gisteren had Johan geëerd moeten worden met een 3-4-3 opstelling maar minimaal 4-3-3. Het is dat Johan zich niet kon omdraaien in zijn graf, anders had hij het gedaan. Ik zie voorlopig een toekomst voor het gehele Nederlandse voetbal zoals vroeger in Luxemburg, IJsland en Cyprus. Deze landen gaan ons nog voorbij. Er is kwaliteit in Nederland maar het wordt stelselmatig verkeerd gebruikt.

 7. -buitenkantje rechts-

  JC laat een enorme leegte achter. Die straks gevuld gaat worden door de komende generatie. Laten we niet de fout maken door met elkaar te gaan twisten over wie wel en wie niet de woorden van Johan goed begrepen heeft. De nieuwe mensen hebben ook hun bagage en doen het op hun eigen manier.
  Ik denk ook dat het goed is dat het zo gaat. De meester is er niet meer.. De leerlingen moeten het nu overnemen.

  1. In memory of J.C.

   Het gaat niet om twisten maar hoe ieder de toekomst ziet. Daar verschillen de meningen over :-). Mijn glas is in principe altijd half vol, ik vrees alleen dat ik de komende jaren v.w.b. Het Nederlands elftal naar een leeg glas zit te kijken en dat dat ook ten koste gaat van Ajax. Het gemis van iemand met een sterke mening zal sowieso de komende jaren hard doorklinken. Daar ben ik van overtuigd.

   1. Indojood

    Volledige mee eens. Die revolutie was ook bedoeld voor het totale NL voetbal. Immers, ook spelers die het niet zouden redden bij Ajax, zouden met een prima opleiding elders goed terecht komen.

   2. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat het met Ajax wel goed gaat komen.. Wat dat betreft hebben we ondanks commentaar op FdB toch echt wel een heel goede coach hoor! Ik zie talenten doorstromen.. De wil van jonge talenten om eerst succesvol bij Ajax te zijn.. Je ziet wat betreft het Nederlands voetbal dat we afscheid aan het nemen zijn van gevestigde namen.. Alleen Robben speelt nog voor Nederland.. Wat dat betreft zitten we nu in een overgangsfase.. Geef het 4-5 jaar en kijk dan eens hoe we er voor staan..Overal zijn Ajaxspelers verhuurd aan andere clubs. PSV komt tot de kwartfinale CL.. Ajax wellicht kampioen!
    Cruijff heeft ons de richting aangegeven, maar de bestemming moeten we toch echt zelf vinden.. Ik zeg, geef de komende generatie daar ook de ruimte voor. Nogmaals.. De meester is weg.. Nu moeten de leerlingen het overnemen..

     1. -buitenkantje rechts-

      Dat is erg jammer idd.. Maar niks is zo veranderlijk als voetbal.. Was het niet FdB die zei dat Jonk een prima opvolger voor hem zou zijn?

    1. Remco425

     Vergeet Sneijder niet als gevestigde naam die nog voor NL speelt. Ook al is Gala geen absolute top, Sneijder is samen met Robben nog steeds de beste van het NL elftal.

 8. Velibor

  Ja dat is wel zo maar oranje vergeet maar ff haha als je die clasie tegenover pogba zag staan dan is dat toch

 9. gerlos

  gaat het hier gvd over wie er wel of niet goed is of over de eerbetoon aan onze aller grootse voetballer die we verloren hebben

 10. Remco425

  Ik vond het gebaar van Afellay trouwens ook mooi nadat hij gescoord had. Kan die lamp een voorbeeld aan nemen. Dat dan een minuut later hun nr. 14 de winnende scoorde, het moest zo zijn. Prachtige symboliek.

Comments are closed.