Alleen transfer Sigthorsson niet voldoende: “Er moeten eerst nog meer spelers verkocht worden”

sigthorsson

Met de verkoop van Kolbeinn Sigthorsson leek de weg vrij om een broodnodige nieuwe spits aan te trekken voor Marc Overmars maar Overmars moet nog altijd in de wachtkamer. De Ajax-selectie is in de ogen van de Ajax-leiding nog steeds te groot momenteel. ‘Onze prioriteit ligt bij het aantrekken van een spits, maar voordat Marc Overmars de markt op kan, moeten er eerst spelers worden verkocht. Geen ideale situatie, maar dat is nu eenmaal het lot van een Ajax-trainer,’ zo stelt Frank de Boer in De Telegraaf.

Ajax heeft na de verkoop van Sigthorsson en het verhuren van Richairo Zickovic nog slechts één echte spits in de selectie. Toch durft Frank de Boer met slechts Arek Milik als enige spits het seizoen wel aan, al is dat dan noodgedwongen. “Als er een speler is die echt een toegevoegde waarde heeft, dan gaan we hem halen. Anders gaan we het met deze groep doen”, zo stelt De Boer op de clubwebsite. Anwar El Ghazi kan er ook spelen en er is een optie met Davy Klaassen die à la Siem de Jong volgens De Boer óók in de punt van de aanval gezet kan worden. “Maar het is niet ideaal”, erkent de trainer.

De afgelopen weken passeerden in de diverse nationale en internationale media een hoop spitsen de revue: Onder andere Vaclav Kadlec (23, Eintracht Frankfurt), Moussa Dembélé (18, Fulham), Jonathan Kodjia (25, Angers),  Munir El Haddadi (19, FC Barcelona) Sergio Díaz (17, Club Cerro Porteno), Nikolaos Karelis (23, Panathinaikos) en Téofilo Gutiérrez (30, River Plate). Ook oud-spits van SC Heerenveen, Alfred Finnbogason (26, Real Sociedad), werd genoemd.

Blijkbaar voldeed geen van allen aan het gewenste profiel of kostenplaatje of bleek niet haalbaar. “We gaan niet kopen om het kopen. Maar we zijn wel op zoek naar een spits. Het is alleen niet makkelijk”, zo omschrijft De Boer de zoektocht naar een vervanger van Sigthórsson.

Bron: De Telegraaf

Related posts

32 Comments

    1. De Ajacied

      Wat een kut beleid heeft Ajax nu
      Met 120 miljoen en dan nog zo alles wikken en wegen te triest voor woorden

  1. afca74

    Ervare spits huren en volgend jaar staat Richairo er. Dat is de enige optie voor mij.

  2. Bastoflex

    Meer geld uittrekken voor een ervaren spits. Gelul allemaal bij Ajax. Schiet niet op zo. Seizoen is op voorbaat al verloren als er geen 2e spits wordt aangetrokken.

  3. willemb

    Zo kunnen we toch niet meedoen in de grote mensen wereld !!!
    Gewoon wachten tot er iemand zondag middag bij de Arena aan belt , en vraagt hebben jullie nog een spits nodig ?

  4. Remco425

    Dit is toch te belachelijk voor woorden. Kijk, dat de selectie te groot is kan ik begrijpen, maar in die grote selectie zit maar 1 echte spits. Tegen de tijd dat we een spits mogen kopen zitten we waarschijnlijk in het laatste uur van de transferwindow…

  5. AjaxBarcelona

    Dus dan maar een te grote selectie? Het zijn keuzes die gemaakt moeten worden net als in het echte leven 🙂 van een afstand erop schieten is het meest makkelijke.

  6. -buitenkantje rechts-

    Dit is beleid mensen.. Afgesproken met elkaar.. Dan moet je je ook aan die afspraken houden anders hoef je geen beleid te formuleren. Frank de Boer geeft zelf al aan dat dit nou eenmaal de situatie is als je trainer bij Ajax bent. Dat weet je van te voren.. Daar moet je als coach dus ook mee om kunnen gaan en proberen oplossingen te vinden binnen de groep die je wel hebt. Ik vind wel als dit beleid er toe leidt dat je met een selectie CL gaat spelen met maar 1 echte spits dat je wel een uitzondering mag maken. Maar ook dan pas een spits kopen als hij echt van toegevoegde waarde is. Dus beter dan je nu hebt. Op deze manier bekeken kunnen we Zivkovic nog wel eens erg gaan missen.. Zou namelijk een uitstekende 2e spits zijn naast Milik..

    1. AjaxBarcelona

      We hebben Menig ook nog. In ieder geval betere instelling en motivatie dan Zivko op dit moment had. Dus wie roept om Zivko moet Menig ook goed vinden.

        1. FrankiC

          BKRecht zegt vaak zinnige dingen. Menig is (nog) te licht en niet voor in de punt. Raar dat Uth/Finbogarson als te licht worden aangemerkt.

    2. Remco425

      Over het geheel gezien ben ik het met je eens. Maar 2 spitsen laten vertrekken zodat we er nog maar 1 over hebben en geen nieuwe mogen halen lijkt me ook niet in het beleid staan. Anders is er iets goed mis met het beleid.

  7. LauAjax

    Ik heb er wel vertrouwen in dat er toch nog een spits gehaald wordt. Een Boilesen, Duarte, Serero of Andersen moet toch te verkopen zijn…

  8. Geroldkohlen

    wat is die rvc aan het zeiken zeg het lijkt net alsof ze het expres doen! hun zien toch ook dat we maar 1 spits hebben!!! wat belachelijk is dit!!!

  9. Mooi

    Gaan we weer op de zelfde voet veder met nood oplossingen.En als je een spits met meerwaarde wil halen kan je niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten .

  10. AFCAoostNL

    Belachelijk je verkoopt een spits, en gaat er dan al vanuit dat je mischien geen nieuwe spits aantrekt. Verdomme als het echt nodig is trek de portemonnee toch eens!

  11. John wijnen

    als bij PSV een speler verkocht word dan wordt er meteen een nieuwe gekocht waarom kan dit niet bij ajax

  12. fantommie2

    Niemand bij Ajax kan roepen dat er hoe dan ook nog een spits bij moet. Dan betaal je bij voorbaat 2 miljoen meer. Die spits komt nog wel. Alleen hopelijk op tijd om de CL te halen

  13. boysammy1

    Als Arkadiusz een blessure heeft, kan je alleen Davy in de spits zetten. Maar dat is niet zo’n ervaren man in de aanval.

  14. BobbyHaarms

    Hoe je het ook wendt of keert we zullen het er toch mee moeten doen. Ook ik zet hier m’n vraagtekens bij, net als de meesten. Ik zie het er van komen dat er GEEN nieuwe spits bijkomt omdat er niemand meer verkocht wordt(niet zo vreemd na de prestaties van afgelopen seizoen) en er dus met deze groep gewerkt gaat worden. Erg riskant en je zet hiermee gelijk je doelstellingen zwaar onder druk. En niet alleen dat, maar dan ook gelijk de band met je supporters…

  15. Vinkie

    Teo deed het op t WK erg goed ik zeg halen!
    Dembele ken ik niet zo goed blijkt een talent te zijn dus misschien huren met optie tot koop zoals Arek vorig jaar?

Comments are closed.