Ajax A1 na strafschoppen uitgeschakeld in UEFA Youth League

0225jongajax-asroma

Ajax A1 is vanavond uitgeschakeld in de UEFA Youth League. De wedstrijd tegen AS Roma A1 eindigde in 0-0 waarna strafschoppen moesten uitwijzen wie er in de kwartfinale mag aantreden tegen Manchester City. Uiteindelijk miste Eiting de zesde penalty voor Ajax waardoor het Europese avontuur van de A1 ten einde is.

Tijdens de wedstrijd was Ajax A1 de bovenliggende partij. De beste kans had Abdelhak Nouri toen hij, na een handsbal binnen het strafschopgebied, vanaf 11 meter Ajax op voorsprong kon schieten. Zijn inzet was echter te slap en kon eenvoudig gepakt worden door de Italiaanse doelman. In de slotfase drong Ajax A1 nog verder aan maar verder dan een schot van invaller Dekker, dat de lat schampte, kwam men niet meer. De loterij die volgde werd vervolgens door de Italianen gewonnen.

Opstelling Ajax A1: Stan van Bladeren, Shaquill Sno (71. Carel Eiting), Damon Mirani, Mauro Savastano, Damil Dankerlui, Donny van de Beek, Ashraf El Mahdioui, Abdelhak Nouri, Robert Muric, Adham El Idrissi (64. Zakaria El Azzouzi), Vaclav Cerny (81. Vince Gino Dekker)

Related posts

6 Comments

  1. afcabass

    Duidelijk laten zien dat dit een groot talenten team is! Alleen dan krijg je dat achterlijke anti-voetbal en komt t op geluk aan.. Helaas boys, veel succes verder!

  2. Ajacied407

    Echt jammer. We hadden veel meer verdiend. Echt typisch Nederlands uit het toernooi geknikkerd en de Italianen op z’n Italiaans door. 9/10x winnen we van Roma.

    1. Braatje87

      Ze willen die jonge spelers niet teveel belasten met zware wedstrijden. Positief is wel dat ze op jonge leeftijd met zo’n tegenslag te maken krijgen, maakt ze alleen maar sterker. Deze jongens komen er wel!

Comments are closed.