Column: ‘Ajax mist de ballen van Van Gaal ‘

0224louisvangaal

Tijdens Willem II – Ajax dacht ik terug aan de debuutwedstrijd van Frank de Boer. AC Milan-uit. Die wedstrijd bleek een verademing: de tactiek van Jol (alle ballen op Luis) maakte plaats voor een spelletje waar balbezit heilig is en de lange bal de duivel.

In Milaan speelde hij voor het eerst in het inmiddels karakteristieke Ajax-systeem. Dat is zo geworden omdat het nooit veranderd is. Daar was ook geen reden toe: Nederlandse clubs liepen zich suf op het snelle positiespel en De Boer wint de eerste van zijn vier landskampioenschappen. Dat spel was vier jaar geleden verrassend, drie jaar geleden leuk, twee jaar geleden matig, vorig jaar slecht en dit jaar…………………………………

Lees verder op: Wijzijnajaxamsterdam.nl

 

Related posts

12 Comments

  1. Iceman

    Nou ik hoef de ballen van. Van Gaal niet hoor alleen wat ervaren spelers voor in de selectie en het komt goed er is genoeg kwaliteit in de selectie maar er is geen leider in de groep.

  2. Ajax nr 1

    Als we niet oppassen wordt het alleen nog slechter. En nee de ballen van van Gaal hebben we niet. Maar ze zullen Ajax wel weer aan het voetbal krijgen.

  3. Velibor

    Nou Lowietje mist op het moment zen eigen ballen volgens mij want hij bakt er niks van in Engeland vind ik!

  4. Moosie

    En ja hoor daar heb je weer zo’n eikel die het voor v.gaal denkt te moeten opnemen.Van onze Sjakie kwam al eens de gevleugelde uitspraak dat v.gaal een hoefijzer in zijn reet had zitten.En v gaal kwam begin jaren 90 in een gespreid bedje.De jeugdopleiding opgezet begin jaren 80 door jawel ene Johan Cruijff begon eindelijk echt haar vruchten af te werpen en het ene talent na het andere talent brak door.Aangevuld met Blind aan gekocht door jawel ene Johan Cruijff en de terugkeer van Rijkaard plus Litmanen die ook niet persoonlijk door v gaal was gehaald begon Ajax aan een opmars die nu nog waardering door heel Europa krijgt.Maar het succes steeg v gaal naar de kop.Hij had het idee opgevat dat hij alles beter kon.Dus v gaal ging inkopen voor miljoenen terwijl een aantal sleutel spelers mochten vertrekken omdat hij ook wel zonder hun kon.Daarna was de jeugdopleiding aan de beurt want ook dat wist v gaal beter.Het resultaat een film met de titel Daar hoorden zij engelen zingen.Ik denk nu nog met schaamte terug aan het beeld wat gegeven werd van onze jeugdopleiding nadat v gaal en zijn vriend adriaanse hun visie er op losgelaten hadden.De club zakte steeds verder weg.Als technisch directeur verkocht hij doodleuk Zlatan want die hadden we toch niet nodig.De gek.En als absolute dieptepunt probeerde hij Bergkamp en Jonk weg te werken doormidden van Zetbaas Schurkenboom.Samen met d blind hebben ze de club in de brand gezet en moest de rechter er aan te pas komen.Maar de zoon van yuppie van het hek komt ons wel effe net droog achter zijn oren uitleggen dat alles beter was met v gaal.We dan ga je toch lekker met je kutkop naar manchester verhuizen mafkees.

  5. f-side64

    van gaal moet zijn muil houden en zich focussen op zijn team 200.000 miljoen euro gespendeerd en ze spelen nog slechter dan het 12de elftal van Urk.

    1. SchweizerAjaxfan

      200.000 miljoen Euro? dacht dat hrt slechts 200 miljoen was 😉 Maar dat andere klopt wel is dramatisch voetbal.

  6. JCruijff

    Ajax en ondergetekende is blij met Frank de Boer en zijn staf inclusief de directie. We voeren mijn visie gezamenlijk uit en laten ons natuurlijk niet leiden door externe betweters die het kennelijk allemaal zo goed weten. De vruchten van onze visie beginnen te komen. Gisteravond zagen we een A1 waar enkele potentiële eerste elftal spelers een goede wedstrijd speelden. Zij voeren de spelopvatting uit zoals wij dat graag zien. Het eerste elftal zit nu duidelijk in een slechte fase. Daar wordt aan gewerkt.

Comments are closed.