De Boer haalt Kishna bij selectie voor Schöne tegen feyenoord

Frank de Boer kan zondag geen gebruikmaken van Lasse Schöne in de belangrijke wedstrijd tegen feyenoord. De Deense rechtsbuiten liep woensdagavond een liesblessure op in de Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain en die zet hem definitief buitenspel voor de Klassieker van zondag.

Na de wedstrijd van woensdag zei De Boer al te twijfelen of Schöne zondag zou kunnen spelen. Zelf gaf de belangrijke aanvaller aan desnoods met pijnstillers in actie te willen komen. Hij maakte dit seizoen drie doelpunten in de competitie en scoorde ook tegen Paris Saint-Germain: hij wilde Ajax heel graag helpen tegen de aartsrivaal. De Boer heeft echter een streep gezet door zijn naam.

Ricardo Kishna neemt de plaats in van Schöne in de wedstrijdselectie. De negentienjarige buitenspeler begon het seizoen als basisspeler tegen Vitesse en AZ, maar was tegen FC Groningen vervolgens invaller. Anwar El Ghazi kreeg van zijn trainer de voorkeur. Kishna kan nu proberen sportieve revanche te nemen, door zich te tonen tegen feyenoord.

Tekst: Voetbalzone

Related posts