El Ghazi klaar voor kraker: ‘Deze rotterdammer is nu een echte Ajacied’

Anwar El Ghazi voetbalde in de jeugd bij feyenoord, maar werd daar weggestuurd. Via de amateurs van Spartaan ’20 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Sparta en daarna plukte Ajax hem daar weg. Inmiddels is de jonge aanvaller een hot topic in de Eredivisie en zondag hoopt hij op speeltijd en de schijnwerpers in de Klassieker.

El Ghazi blikt een dag voor de titanenstrijd in De Telegraaf nog eens terug op zijn tijd in de feyenoord Academy. Hij zegt dat hij achteraf enerzijds wel begrijpt dat de rotterdammers hem lieten vertrekken. Hij was te speels, gaf niet alles tijdens de trainingen en toonde te weinig arbeidsethos. Tegelijkertijd zegt de buitenspeler dat feyenoord méér had kunnen doen om hem te motiveren er toch voor te gaan.

El Ghazi besloot het voetbal aan de kant te zetten, maar zijn ouders moedigden hem aan het toch weer te proberen. Via Spartaan ’20 kwam het talent vervolgens terecht bij Sparta en nu is hij prof bij landskampioen Ajax. “Het is duidelijk dat ik er in de kuip op ben gebrand om mezelf te laten zien en Ajax te helpen. Dat wil ik elke wedstrijd, maar dit is zeker een extra motivatie.”

“Natuurlijk moet ik me wapenen, want de spelers van feyenoord zullen er vol ingaan en het publiek zal wild worden. Die vijandige sfeer ga ik omzetten in positieve energie”, zegt El Ghazi. Het vertrek bij feyenoord als tiener heeft hem wel een litteken bezorgd. “Dat ik werd weggestuurd, deed me pijn. Deze rotterdammer is nu een echte Ajacied.”

Bron: Voetbalzone

Related posts